18 Nisan 2021 Pazar

Daha önce de yazdım, bu çocuğun her hareketinden lezzet akıyor


Onyekuru transferi için kuşkularımdan biri, bir önceki sezondaki haliydi. Maalesef yine o modda. İyi başlasa da, çabuk düştü. Diğer kuşkum da, Kerem Aktürkoğlu'nun önünü tıkayacak olmak. Gerçi orada mevzu Onyekuru değil, Babel'i, Arda Turan'ı derken ısrarla Kerem Aktürkoğlu'nu 11'e yazmadık. Yazsak da, sağ kanatta oynattık. O da 1 maç zaten. Gerçi futbolcu da, Marcao'yla arasında sadece 2 yaş var. Altyapıdan yeni çıkan bir isim değil. Bu seviyeye uyum sağlamasını bekliyorduk.

O uyumu da sağlayalı çok oldu bence. 11'i yeni hak etmedi, çok zaman geçti. Israrla kurtarıcı olarak düşünüldü ve maçın son 10 - 15 dakikalarında izledik. O dakikalarda da goller kaçtı maalesef. Gol kaçar, burada değilim. İş orada sorumluluk alıp, pozisyona girebilmek. O gün kaçırır, bugün atar işte. Bir maçın 90. dakikasında o pozisyona girmekle, 20. dakikasında girmek arasında da büyük farklar var. 11 başlatırsan, o golleri hemen görürsün.

Çok meziyetli, potansiyelinin ucu yok. Toplu, topsuz oyun, her yerde var. Sol oynadığında da çok daha etkili. Bir de iyi iletişim kurduğu, oyun aklı yüksek forveti bulunca, o 2'li oyunlar üzerinden çok iyi hücumlar izledik. Kerem Aktürkoğlu'nun da pas yeteneği, oyun aklı oldukça iyi. Onyekuru'yla topsuz oyunda çabalarken, Kerem Aktürkoğlu ise toplu, topsuz her türlü oyunun içindesin. Seni hücuma taşır, seri çalım atar, şutu vardır, net bitirici.

Dilinizde tüy bitmişti, nihayet kendisini izlemeye başlıyoruz. Bu noktadan sonra da 11'den kesileceğini düşünmüyorum. Bu takımı ağırlaştırmaya hiç gerek yok. Çalışkanlık ve hareketlilik yanında, kaliteden de ödün vermemek adına bu isimler üzerinden devam. Kerem Aktürkoğlu da başta gelecek, çok büyük bir potansiyeli var. Daha önce de yazdım, bu çocuğun her hareketinden lezzet akıyor. Oyunu keyifli kılan belki de en önemli isimdi.

4 yorum:

  1. onyekuru transferi olmasa sol açıkta kerem ve arda idare ederdi zaten. önemli olan iyi çalışmak ve güvenmek. gs'nin derdi hiçbir zaman transfer olmadı. bu çocuk sağda bocalar ama herkes emin olsun. mevkisi sol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel falan da vardı, o rotasyon kötü değildi.

      Sil
  2. İleride hareketli bir üçlü oluşturmaliyiz. Rakip savunmaları bu şekilde açabiliriz. Aynı zamanda hem hücumda hem de savunmada var olabilmeli bu ileri üçlü. Kerem buna çok iyi uyuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem hareketli, hem topla ilişkisi var. Bu çok kıymetli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir