6 Nisan 2021 Salı

Etiketli hamleler değildi tabii, Ocak ayında hangimizi keserdi bilmiyorum


Kasımpaşa adına, Beşiktaş maçının en iyi isimlerinden biri olsa da, oyundan çıkarken yaptıklarıyla kadro dışı kalmasını herkes bekliyordu. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve hemen hemen herkes çok uzun zamandır, Galatasaray'la anlaştığını yazıyor. İlk beklediğimiz transfer diyebiliriz. Teknik direktör kim olursa olsun, Aytaç Kara kullanılabilir, katkı sağlayacak bir futbolcu. Hatta Ocak ayında bu transfer gerçekleşmiş olsa, işimizi çok daha net görürdü.

Transferde çok dallanıp budaklandık ve iyi düzeni kırdık attık. Gedson Fernandes'i kazanma yolunda, ne güneşler batırdık diyelim. Yapıya alternatif üretmek yeterliydi, ilk 11 bana göre transfer aramıyordu. İrfan Can Kahveci özel isim, onu alabilmemiz ayrı konu. Bonservisiyle gelecekti çünkü, gelecek adına da yatırım. Gedson Fernandes ise kiralık, yeni sezonda olup olmayacağı muamma. Etiketten uzaklaşalım diyerek, yine etiketin kucağına düştük.

Gedson Fernandes'in günah keçisi ilan edilmesine de karşıyım bu arada. Onluk bir durum değil, konuşulması gereken şey "zihniyet". Sneijder'in günahını Belhanda çekti, Belhanda'nın günahını da Gedson Fernandes çekmesin. Biz transfer zihniyetini, sürekli bir yenilenme çabasını konuşalım. Daha basit hamlelerle Ocak ayını geçebilirdik, söylemem gereken şey bu. Aytaç Kara, Salih Uçan, Youssouf Ndayishimiye gibi isimler için daha agresif olsaydık keşke.

Taylan Antalyalı'yı alternatif altına alacaktık, bir de orta sahada yaratıcılığı arttıracaktık. Aytaç Kara, 6 / 8 için alternatif olurdu. Hem sertlik katar, hem oradaki teknik düzeyi güçlendirir. Oyunun 2 yönünü net oynuyor çünkü. Salih Uçan da oradaki yaratıcılığa iyi bir hamle olabilirdi. Etiketli hamleler değildi tabii, Ocak ayında hangimizi keserdi bilmiyorum. Forvete net hamle geldi zaten, hadi üstüne Onyekuru da geldi. Şu yapı nasıl oldu da daha geriye gitti inanılmaz. Stoper alternatifi üretmemek de cabası. Kimseyi alamadın, Emin Bayram'ı tut en azından.

6 yorum:

  1. Muslera/Okan
    Omar/Yedlin
    Luyindama/Donk
    Marcao/Emin
    1/Emre/Luş
    Taylan/Aytaç/Bartuğ
    2/Salih
    Kılınç/Ömer/Atalay
    Oğulcan/Sekidika/Yunus
    Mohamed/3/Ali Yavuz
    Kerem/Arda
    4-3-3 oynayacağımız bu yapı ideal gibi. 2 numaradaki merkez orta sahanın Sosa, Banega tarzında takımın pas trafiğini ve oyun temposunu kontrol edebilen oyuncu olmasını bekliyorum. Maliyet olarak az, mücadele gücü yüksek bir takım oluruz. Sonuçta amansız bir pas oyunundan çok daha direkt bir anlayış bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik direktör kim olacak, bunu görmeden bilemeyiz ne oynayacağımızı.

      Sil
  2. Bazen düşük bir ücretle kulübünüde ikna edip işi uzatmadan almak gerekiyor bu tarz isimleri sözleşmesi bitsin, yetiştirme parası vermeyelim filan diye ufak hesaplar peşinde koşarken Anadolu kulüpleri kendimize düşman edip çok daha büyük zararlar ediyoruz daha sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşman ettiğimiz yok abi, katılmıyorum buna.

      Sil
  3. Geldigimiz duruma bakinca Mustafa ve biraz da Yedlin transferi haric verim alamadik, ara transfer cok onemli, yeniden yapilanma vs. derken hocasini kovan rezil bir sezon yasayan Fenerbahce'nin hem de onlarj sahasinda yenerek gerisine düstük.
    Teknik, taktik ve antrenman konularinda hoca, yardimcilar, kondusyonerler dahil olarak mutlaka cok hata bulup soyleyebiliriz ama suna da inaniyorum ki güclü bir yonetim olsaydi teknik ekibin performansi bu kadar dusmezdi ozellikle Fatih Hoca her tarafla ben ilgileneyim derken odak noktamizi kacirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacak gibi de durmuyoruz. O saydığımız Mostafa ve Yedlin de her geçen hafta geri gidiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir