20 Nisan 2021 Salı

Feghouli'yi kenarda bekletme lüksümüz yok


Bir konuda yanlış anlaşılıyorum. Feghouli'yi övmüyorum, sadece muadilinin olmadığını ve ne olursa olsun sahada olması gerektiğini söylüyorum. Orta saha üçlüsü bozulmasın, sağa da Oğulcan Çağlayan'ı yazarım diyerek olmuyor. Bir ismin orada oyun kurucu özelliğinin olması, pas yapabilmesi şart. Göztepe maçının bir bölümünde Feghouli kendi yarı sahasına geldi, takımını orta sahaya taşımaya çalıştı. Bu rolü ondan almak için, muadilini bulmak gerekiyor.

Bu da bizde yok işte. Belhanda takımda olsa bir derece derdim, pas aksiyonuna girer. O da devreden çıktıktan sonra, geriye kimse kalmıyor ki. Mecbursunuz yani, sahada olacak. Oynadıkça ivme kazanır diye ummak istiyorum. Göztepe maçında bir handikabı da Şener Özbayraklı'ydı. Feghouli biraz da beki ile etkileşime girmeyi seviyor. Mariano'nun varlığında orada seviye farklıydı da, en azından Yedlin veya Omar olsa emin olun ki görüntü değişir.

Şu an Linnes'e de razıyım gerçi. Feghouli pası veriyor, o an boşa kaçıyor ve pas bekliyor. Şener Özbayraklı ise topu tutup, yeniden geriye ya da merkeze dönüyor. Bek bu durumdayken, Feghouli'den katkı almak da zorlaşıyor. O da ne yapsın, merkeze kayıyor mecbur, hatta daha derine iniyor. Ben de Feghouli'nin tabela yapmasını, takımını ipten almasını ya da rakip ceza sahası çevresinde daha bitirici olmasını istiyorum.

İhtiyaç çünkü. Beşiktaş her dara düştüğünde Ghezzal sahne alıyor ve resmen sihir yapıyor. Sende de o işi Feghouli yapacak ama piyasada yok. Bu biraz da teknik adam dokunuşu tabii. Feghouli'nin istikrarı yok da, biraz da sebep biziz. Dur kalk çok oluyor, sürekli kesik. Biraz ısrar edilse ve forma onun olsa eminim ki bir şeyler değişebilir. Feghouli'yi kenarda bekletme lüksümüz yok, mecburuz. Keşke mecbur olmasak, bu ayrı konu. Yaz dönemi gelince, ayrılığına yönelik düşündüğüm 3 isim var. Biri de Feghouli ama şu an bunu konuşmanın zamanı değil.

4 yorum:

  1. müthiş taktiklerin döndüğü bir lig değil yalnız burası. koşanın basanın daha çok mücadele edenin kazandığı bir lig. feghouli gibi teknik zeki ama "kılını kıpırdatmayan" adamların zararı yararından çok.
    formayı kapmaları adaletli de değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o yüzden de Feghouli tarzı isimler bireysel yetenekleri ile büyük fark yaratıyor. 2 pas yapman kafi, aslında olay haldir haldir mucadele değil. İş oyun aklında bitiyor.

      Sil
  2. Feghouli ve şener kanadı beni çok düşündürüyo...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de düşündürüyor ama yapacak bir şey yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir