25 Nisan 2021 Pazar

Oyun içi katkısı ise o kadar baskın ki, kaçan gollere takılmıyorum


Umarım "bitiriciliğe" odaklanıp, olumsuz yorum yapan yoktur. O yorumu yapan hata eder çünkü. Takılacak olanlar var, bu yüzden yazıyorum. Son dönemde elimize geçen en ciddi potansiyeli olan forvet Mostafa Mohamed'di. Bir diğeri de Halil Dervişoğlu'ymuş, sezonun son bölümünde bunu gördük. Fatih Hoca'nın da ne yapıp, ne edip bu 2 ismi bir arada kullanmanın yolunu bulması gerekiyor. Mostafa Mohamed / Falcao ikilisini bir arada kullanmak gibi değil bu.

Maç içinde de, çift forvete dönmek Galatasaray adına sorun oluyordu. Orta saha boşalıyor, bir anda iş kontrolsüz bir hal alıyordu. Önde top tutamıyorsun, kaptırdığın topta sürekli kontra yiyorsun. Bu sorunu çok yaşadık. Halil Dervişoğlu bambaşka bir tarz. Onun olduğu ortamda, çift forvetin tanımı "klasik 2 tane 9 numara" olmuyor. Sırtı dönük oyunu çok iyi oynayan, oyun aklı yüksek ve mücadele gücü yüksek bir forvet.

Mostafa Mohamed, rakip ceza sahası içinde daha etkili oluyorken, onu da bozmamış oluyorsun. Halil Dervişoğlu da rakip yarı sahasında gezerek, orta sahanı +1 kılıyor aslında. Bir anlamda "oyun kurucu" gibi düşüneceğiz onu. Emre Akbaba, yine kötü bir maç çıkardı. Rakip ceza sahası içine girişleri tamam da, organizasyonda rolü yok ki. Orada bir pasör isim düşünüp, Emre Akbaba'yı merkeze çekti hoca. Feghouli adına yorumlar yapıyordum ya, o düşünce. Tabii Feghouli'nin oynamaya niyeti olmadığından, düşünülmüyor bile.

Halil Dervişoğlu, o rolü kaldırır diye bakıyorum. Rakip yarı sahası içinde onu gezdirmeye devam etmek, oyun aklını yüksek tutmak demek. Mostafa Mohamed de denkleme girince, bitiricilik sorunu ortadan kalkmış olacak. Halil Dervişoğlu, şu an bunu kıramadı. Çok gol kaçırıyor ama pozisyona girmekten de geri kalmıyor. Oyun içi katkısı ise o kadar baskın ki, kaçan gollere takılmıyorum. O tarafı da mutlaka aşacaktır.

15 yorum:

  1. Firmino ya benzetiyorum yani sürekli gezerek oynaması, bileklerine hakim olması klaslığı yaratıcı pasları falan tam firmino,çift forvet bence de oynamalıyız acayip bir ikili olacaklar bence moho ile

    YanıtlaSil
  2. çok genç. bence bitiricilik de gelişir. yeter inanıp sabredelim
    artık babel, feghouli, falcao gibi içi geçmiş yüksek maaşlı oyunculara verilen şanslar yerine kerme, halil gibi çocuklara şans verelim
    her zaman istediğimiz gibi olmayabilirler ama bu çocuklar oynadıkları zaman kulübe de çok büyük paralar kazandırma potansiyelleri olan çocuklar
    Fatih hoca'nın sürekli kısa vadeli başarı için isimlere, etiketlere gitme sevdasının bitmesini umarım. Tabi seneye olacak mı olmayacak mı bunlar hep muamma ama. Eğer kalırsa yeniden sil baştan kadrolar kurulmayan bir GS özlemi içinde herkes.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişir o özellik. Biraz da şanssızlık var. İlk gol gelse, gerisi gelecek de.

      Sil
  3. (Emre)
    Abi Halil sag kanat da yazilir. Zaten sag kanat oynamisligi var. Sag kanat yazilza bile forvet gibi oynar. Kerem-Mohammed-Halil. Arkalarinda Kilinc-Taylan-Gedson.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağa da, sola da, forvetin arkasına da yazılır.

      Sil
  4. Bu şekil oynadıkça gol atacaktır önemli olan tek forvet olarak da oynayabiliyor mostafayı bozmadan da oynayacaktır inşallah bonservisini alabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırız diyorum, yeter ki istensin :)

      Sil
    2. Önemli olan halilin istemesi hoca kalırsa Halil de kalacaktır :)

      Sil
  5. Diagne'den istenen Halil'in oynadığı gibi oynamasiydi. Diagne'yi Halil gibi oynamıyor diye beğenmedik. Halil'i de gol atmıyor diye eleştiriyoruz. Doğru adres Benzema gibi duruyor:) gelse beğenir miyiz sence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzlar. Ben Diagne'yi beğenmiyor değildim bu arada :)

      Sil
    2. Taraftarın genel hâli için söylemiştim sana yapılan bir eleştiri değildi kesinlikle :)

      Sil
  6. Feghouli tam duzeliyor derken Belhanda olayi oldu (yanlis bir gonderilme sekli elbette yonetim hatali) ama yine de bir Pelkas etkisi bile alamadik bu sene o yuzden de gerideyiz zaten.
    Halil'e gelince Brentford'un onu nasil izledigini ve nasil bir scout ekibine sahip oldugunu izlemistim, Brentford bir oyuncuya yatirim yapmadan aylarca izleyip istatistiksel verilerin tutmasini bekliyormus ve Halil'i ozellikle yuzlerce oyuncu arasindan secmisler, bir yolunu bulup takimda tutmak gerekiyor, bu seneye yatirim gozuyle bakalim ve en azindan cekirdek kadromuzu koruyalim gecen sene bu kadro hazir olmadigi icin kurana kadar geriye dustuk zaten, yonetim ve hocanin hatalari, TFF, MHK derken buldugumuz degerleri kaybetmemek lazim yoksa yine sezon basi ayni duruma dusmemiz isten degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem alamadın, hem bu adam takımın en yüksek kazanan 2. ismi. Bu da seni düşürüyor işte, imkanlar doğru kullanılamıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir