19 Mayıs 2021 Çarşamba

Biz zaten bu durumu eleştirmiyor muyduk?


Yedlin konusunu özel olarak konuşmak gerekiyor. Tepki ve hüküm konusu çok enteresan yerlere kaymaya başladı. Önce transfer şartlarıyla başlamak lazım. Ocak dönemi, sattığın kadar al var, Omar büyük bir talihsizlik sonrası oynayamaz halde ve sağ açık ihtiyacın oluşmuş, Linnes / Şener Özbayraklı ikilisiyle sezona devam etmek çok zor. Bu sağ bek işini de, mümkün olan en ucuz bedele çözmek zorundasın. Ya yine futbolcu kiralayacaksın (Nagatomo gibi), ya da fırsat kovalayacaksın. Yedlin de böyle bir fırsattı.

Newcastle United ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyordu. Takımda da düşünülmediğinden, Ocak ayındaki ayrılığına ışık yaktılar. Ligin ilk yarısında da çok fazla şans bulamadığını eklemek lazım. Yepyeni bir ortama geliyorsun, herkes direkt olarak uyum sağlayamaz. Fikstür o kadar yoğun ki, ayağının tozuyla maça çıktı ve bu durum böyle devam etti. Maalesef Yedlin'e uygun bir organizasyonumuz da oluşmadı. Yedlin çok hızlı ve tempolu olsa da, işin teknik veya defansif kısmındaki katkısı belli düzeyde.

Rosier'i överken, Beşiktaş'ın da sezon başı ilk isteği Yedlin'di. Bonservissiz çıkaramadıkları için bu transferi yapamadılar. Yedlin, sezona yönelik hayal kırıklıklarımdan biri, o kesin. İstediğim katkının maalesef uzağındaydı. 1-2 maç haricinde de, şu maçta iyiydi diyebileceğim maçı yok. Yine de anlayabiliyorum. Bu adam 27 yaşında ve geçmiş kariyeri unutuluyor. Kamp dönemini görelim, şu takım oyunu içine tam anlamıyla oturtalım. Bu kadar kolay vazgeçmek ya da hüküm vermenin kimseye faydası olmaz.

Unutulmasın, Karagümrük maçında az daha ayak bileği kırılıyordu. Herkes o sakatlıktan kolay dönemez. Belki Yedlin de dönemeyecekti ama fedakarlık yaptı. Sezonun son bölümündeki düşüşü bundan kaynaklı da olabilir. Omar da dönünce, Yedlin'le birlikte ortaya çok iyi bir sağ bek rotasyonu ortaya çıkıyor. Sürekli al al al mantığıyla bir yere gelemezsin. Her yıl birilerinden vazgeçelim, sonra yenileri gelsin. Biz zaten bu durumu eleştirmiyor muyduk?

16 yorum:

  1. Takıma tamamen uyum sağladığında ve bir kamp dönemi daha geçirdiğinde daha faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek gerekiyor. Maalesef erken hüküm veriliyor. Sürekli al sat imkansız.

      Sil
  2. Kampla beraber yedlin övgülerini görür gibiyim :) Sürekli al sat ile olmaz bu işler belirli bir omurga oluşması lazım

    YanıtlaSil
  3. Hiç ümidim as sağ bekimiz olacağından, topla ilişkisi çok arıza bizim oynamaya çalıştığımız oyun için. Omar Mariano kaldı yanına. Umarım haksız çıkarır.

    YanıtlaSil
  4. Yedlin 352 ofansif sag beki mutlaka 4 li defansta siritacaktir. Tabi onunde kim oynayacağını bagli

    YanıtlaSil
  5. Uyum sorunu yaşadığı.Yaz kamp döneminden sonra çok iyi olacağını düşünüyorum.Bize gelmeden önce fazla forma şansı bulamıyordu.Sabretmek gerektiğini düşünüyorum.
    Gelecek yıl Yedlin ve Omar gibi 2 sağ bek ile oynayacağız.Bu çok büyük bir avantaj.
    Sürekli al-sat yapmak takımın kimyasını bozuyor.Yıllardır fenerbahçe çok fazla al-sat yapıyor ve birtürlü toparlayamadılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kariyerine bakıyorsun, futbolcu değil demek bana ağır geliyor.

      Sil
  6. ya burak abicim kusura bakma da, böyle "bekleyelim bi de kamp görmüş halini görelim" dediklerimizde ben hiç değişen bişey olduğunu görmedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gördüm, başkasını bilmiyorum. Babel örnek, 2. sezonunda nasıl büyüdü, ilk sezonu neydi. Yedlin'in kariyeri ve yaşı ortada.

      Sil
  7. Bu işin beklemekle, kampla, adaptasyonla filan bi alakası yok. bu adam Galatasaray'ın sağ beki olamaz. en azindan 1. sağ beki olamaz. çünkü yetenekleri kısıtlı. hız, atletizm gibi özellikleri sayesinde Newcastle ya da o tarz bi orta sıralardaki premier lig takımında oynayabilir ama burada oynayamaz. Galatasaray o takımlardan daha iyi takımdır filan demiyorum hatta onlar bizden iyi takımda olabilirler ama orada oynamak başka bişey, Galatasaray'da oynamak başka bişey. Biz başka bi ligde başka takımlara karşı bambaşka bi oyun oynuyoruz ve bunun için de sağ bekin de yetenekli, iş çözebilen oyuncu olması lazım. tıpkı mariano gibi, eboue gibi. Hatta bence linnes bile bu konularda daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var bence, kariyeri ortada adamın. Silemezsin direkt olarak, görmek zorundasın. Al sat al sat, bunun sonu yok. Yedlin'e yarım sezonla dahi hüküm vermem. Adamın arada nefes almaya fırsatı olmamışken.

      Sil
  8. Abi kamp sonrası bi Taylan yüksek performans değişikliği gösterdi. Başka bilmiyorum. Luyindama kamp geçirdi de noldu. Atlatamadı hasta adam. Yedlin de böyle bir şey pek olmaz gibi. Sonucta bahsettigimiz şey oyu aklı ile alakalı. Buda biraz doğuştan gelen bir şey ve üstüne koyarsın gelişirsin. Ah be Mariano...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir