19 Mayıs 2021 Çarşamba

Haliyle de en önemli harcamalar orta saha için gelmeli


Salih Özcan için Beşiktaş iddiaları vardı. Hatta bu iddialar Ocak ayından itibaren konuşuluyordu. Son açıklanan, ciddi bir rakam istediği ve transferin rafa kaldırıldığı. Köln'den 1.2 milyon avro aldığı yazılıyor, istediği ücret de 1.5 milyon avro + imza ücreti. Tabii bunlar iddia, gerçekliğini bilmiyorum. Köln'de de kalmayacak bu arada, kendisine yeterince güvenilmediğini belirtmiş. Sözleşmesi bittiği için, transfer adına en önemli gündem maddelerinden biri.

Daha önce de konuşmuştuk. Bu sezonu iyi geçiriyordu, oldukça istikrarlıydı. Sezonun son dönemine doğru ise bulduğu şanslar azaldı ve kenara geldi. Belki de biten sözleşmesiyle alakalıydı, bunu bilmiyorum. 23 yaşında henüz, çok değerli bir orta saha. Transferi halinde de farkı büyük olur. Beşiktaş, Salih Uçan'ı aldı mesela, ihtiyaç duydukları hamleydi. Galatasaray'ın da Salih Özcan'a ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

Klasik 6 numara muhabbeti var ya, o konuda yanılgı var aslında. Fatih Hoca, klasik 6 numara istemiyor, 3 tane 8 numarayla oynamak istiyor. Bu 8 numaraların hepsi aynı özellikle olmayacak elbette. Biri daha defansif, biri hücumcu, biri bağlantı gibi. Salih Özcan'ı ise bu 3 role birden uydurmak mümkün. Oyunun 2 yönünü net oynayan, modern bir orta saha. Oyun aklı yüksek, bir yandan defansif aksiyonu iyi. Bağlantı da olur, 10'a da yaklaşır, 6'ya yakın da kullanırsın. Atiba'nın gençliği gibi diyelim. Atiba bu evrimi 35 yaşından sonra yaşadı ve 40'a kadar yolu açtı. Salih Özcan henüz 23 yaşında.

Galatasaray'ın şu an elinde doğru dürüst orta saha kalmadı. Taylan Antalyalı, Emre Kılınç desek, 2'si de aslında devşirme (oynadıkları pozisyona göre). İlk 11'e de net hamleler lazım, alternatif de lazım. En az 4 orta saha transferi bekliyorum ki, bakarsın bu sayı artabilir. Orta sahanın kalitesini yüksek tutmak mühim, haliyle de en önemli harcamalar bu pozisyona gelir. Bonservisi elinde olan isimler için de, bugünden çalışma içinde olmalı.

12 yorum:

  1. 4 orta saha transferi biraz fazla gibi. Daha kiradan dönecek Atalay ve Abdussamed var. Onlar da denenecektir. Keza Bartuğ da seneye rotasyonda ciddi süreler alır, almalı. Bir tane box-to-box ve bir tane de pas organizasyonunu yöneten orta saha yeter(433 için). Zaten bütçenin büyük kısmı Mohamed'e ve Halil'e gidecek muhtemelen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne atalay ne abdussamed ne de bartuğ bu seviyeler için yeterli değil

      Sil
    2. Bu 3 isimde özellikle atalay ve bartuğu biliyorum.Pas oyunumuza yatkın isimler.Onların da tarzı o. Üstüne düşsek bir şeyler olabilir. O da fiziki anlamda. Bakın BAYERN MÜNİH Goretzkayı 1 senede nerelere getirdi. Bizim antrenman tesislerimizdde ve anlayışımızda sıkıntı var. Scoot Piri'de derde deva ol(a)madı. Bayern Münih'ten borussia mönchengladbach'tan tavsiye almak çok mu zor,incelemek çok mu zor? Neden bunlar sorgulanmıyor? Hocam duy bizi ya. Biri bizi duysun.

      Sil
    3. Fazla değil, bence gerekiyor. O 4 isim arasında Gedson da var tabii. Abdussamed belli olmaz, ciddi gelişim sağladı. Atalay o kadar büyüyemedi, Bartuğ adına da erken.

      Sil
    4. Biz neden oyuncumuzu geliştiremiyoruz ki en azından fiziki anlamda

      Sil
    5. Yetersiz olduklarına ya da erken olduğuna katılmıyorum. Akbaba'nın oynadığı rolde Atalay hayli hayli katkı verir ki 2019 yaz hazırlık döneminde de gayet verdi(özellikle Bordeaux maçı). Sözleşmesini uzatmadı diye Yunus'la kızağa çekildiler olan bu. Bartuğ da Taylan'ı yedekleyebilecek düzeyde. Gerekirse de 1-2 senemizi yesinler, elimizdekiler adı geçen isimlerden çok daha potansiyelli.

      Sil
    6. Sözleşmeleri uzatıldı, ortada kızak yok. Tamamen iş fizik durumu ile alakalı.

      Sil
  2. Bonservis elinde ve yerli bir oyuncu için yüksek maliyet sayılmaz. Linnes Omar Etebo 1.4 alırken aynı maaşı Salih Özcan 'a niye verilmesin bonservisi olsa en az 4-5 bonservis ödersin bonservis parasını yıllık ücretinden düşünce 500 bin Euro ya gelir yıllık maliyeti.

    Salih Ucan'a 1m euroyu çok gördük iyi etmedik 8-10 oynayacak üç 8 dediğinin 10 a yakın kısmında oynardı Salih Uçan 1m euro maaş çok değildi üstelik yine bonservis yok.

    Salih Özcan kaçırılmamalı ama Terim sevmez gurbetçileri pek. Okay bile alınmalı para bulunursa. Belhandaya 4 yılda bonservis dahil 30m ödendi Feghouli de 30 eder 5 yil için toplam ikisine 60m euro ödendi dönüş SIFIR.

    Sonra genç kaliteli yerliye 1m euro önerirken elli kere düşün geri çekil. Okan Derici Barış Özbek bizim gurbetçi seviyemiz yada sakat işi bitince adina para dökeriz.

    Salih Uçan kaçtı bari Salih Özcan'ı kaçırmayalım. Berkay Özcan 'ı zamanında çok yazdık Başakşehir 2.5m a aldı bonservisi gayette iyi oyuncu, takım kötü gitti sadece Irfan'dan sonraki en potansiyelli hazır oyuncuydu Basaksehirde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca gurbetçi mi sevmez. Daha neler :) yanında şu an 2 isim var, bak bakalım nereliler :)

      Sil
  3. Maaş isteği biraz fazla Ömer Bayram tarzı bir maaş yeterli olacaktır. Ne olacağı garanti olmayan bir oyuncuya o maaşları verirsek gelişmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olacağı belli değil dediğin isim, Bundesliga futbolcusu, hem de net isim :)

      Sil
    2. Takıma katkısı anlamında söyledim. Yoksa oyuncu kendini belli oranda ispatlamış

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir