15 Haziran 2021 Salı

Andriy Yarmolenko & Galatasaray, tam bir günü kurtarma hamlesi


Bu tarz "iddialı" bir transferin gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Daha doğrusu, kiralama yönünde diyeyim. Sattığın kadar al kuralı zorlarken, bonservis ödeyememek yüzünden, kira + yüksek maaşlı iddialı isimleri bu forma altında izlemiştik. Yarmolenko işi de biraz buna benzer. Bonservisini alabileceğimizi zaten düşünmüyorum. Kiralama bir ihtimal olabilir. Orada da çok yüksek bir maaş karşımıza çıkar. Tam bir günü kurtarma hamlesi olur. Oysa bizler bu mantığın değişmesini umuyoruz. Sattığın kadar al kuralının kalkmasını bu yüzden beklemedik mi?

Feghouli gibi futbolcularla henüz yolları ayıramadık bile. Maliyeti düşürmek lazım derken, kasıt maaş bütçesiydi. Maaş bütçesini düşürmek için, katkı vermeyen ve yüksek maaşlı isimlerle yolları ayırmaya çalışıyoruz. Bir yandan da, benzer maaşlı isimleri kadroya mı katacağız. Yarmolenko özelinde yazmıyorum, bu tarz herkes adına geçerli. Fırsat diyebileceğin, bazı transferlere (doğru maaş ile) imza atarsın da, maliyetin yüksekte kalmaya devam etmesine göz yummazsın.

Feghouli'yle yollar ayrılıyor dersek. Bu da muamma gerçi, nereye, nasıl gidecek? Hadi biz yine de gitti diyelim. Sağ kanat adına, oyun kurucu özellikli bir kanat alınabilir diye düşünüyorum. Oyun mantığında bu oluştu çünkü. Sol kanadı hızlı tutarken, sağ kanadı biraz daha oyun kurucu özellikli bir isimle tutuyoruz. Yarmolenko da bu özellikte diyelim. Tabii daha fizikli, güçlü ve teknik özelliği, bitiriciliği ön planda. Forvet özelliği kadar, oyun kurucu tarafı da var. Her 2 özelliği 1 bünyede buluşturunca, aranan kan gibi görünüyorsunuz.

Yarmolenko'daki sorun, Milli Takım performansının bir türlü kulüp düzeyine yansımaması. Ukrayna'da harika işler yapar, iş kulüp düzeyine geldiğinde ise o istikrarı sağlamaz. Dortmund'a büyük beklentilerle gitti ve olmadı. West Ham United performansı da aynı şekilde, yine olmadı. Yaş da 31!'e geldi. Hatta sezon içinde 32 olacak. Euro 2020'de piyasa yaparsa, belki Çin ya da Arap ülkelerine satabilirler. Bonservis beklentileri varsa diye yazıyorum. Diğer türlü, kiralama hamlesi kapıda olur. Ya da Ukrayna'ya döner ama hayal ettikleri bonservisler zor. 7-8 milyon avro arasına iş bitebilir. 

4 yorum:

  1. Galatasaray orta sahaya ciddi bir bonservis ödemeden takviye yapabilir, Serge Aka, Mohammed Ali Romdhane gibi isimlerin bizimle anılmasında doğruluk payı var diye düşünüyorum ki Belhanda da olabilir. Yine Halil olmazsa Batuhan ve Lazar Tufengdzic gibi uygun maliyetli isimlere yönelebiliriz.
    Bence ciddi bir yatırım yapabileceğimiz iki bölge var, birisi stoper diğeri de oyun kurucu olarak oynayabilecek bir sağ kanat. Bu nedenle o bölgeye gün kurtarmalık bir hamle düşüneceğimizi sanmıyorum, gönlümden geçen isim Yusuf Demir, listemizde olduğuna eminim, umarım Metin Özturk'un bahsettiği kişi de kendisidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları kongre sonrası konulabiliriz ancak. Listede kimler var, neler olacak, o kadar bilinmez ki :)

      Sil
    2. Tabii, Eşref Hamamcıoğlu, Ibrahim Özdemir veya Yiğit Şardan seçilirse ortada liste falan olmaz büyük ihtimalle:)
      Listeyle ilgili tek kastım Fatih
      Terim'in listesi, başka hiç bir listeden beklentim yok. Burak Elmas ve Metin Öztürk bu listeye göre hazırlandıklarını belirtiyorlar, umarım doğrudur.

      Sil
    3. Öyle gibi görünüyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir