17 Haziran 2021 Perşembe

Değişmesini beklediğimiz hava, olumlu anlamda çok şeye gebe


PSV en istenilmeyen kura olsa da, hiçbir şeye imkansız gözüyle bakmak istemiyorum. Şu genel kurul geçsin, önümüzü görelim. Bugünden, PSV eşleşmesiyle alakalı yorum yapmak zor. Yarın neyin, ne olabileceğini kim biliyor ki? Genel kurul sonrasında bazı şeyler ortaya çıkacak ve Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yönelik sağlıklı yorumlar yapabileceğiz. Seçilmesini istediğim ve beklediğim isimler var. Sonrasında da Fatih Hoca'yla devam etmek gerekecek.

20 Haziran - 1 Temmuz arası da büyük bir transfer yoğunluğu bizleri bekler. O ara takım hazırlanacak, bir yandan transferler açıklanacak. İster istemez yenilenecek takım, ciddi bir hareketlilik bekliyorum. Belki hazır olmayan, "toplama" bir takım gibi görüneceğiz. Yine de, o beklediğimiz pozitif havayla birlikte farklı bir seviyeye çıkacağız. Yenilenecek Galatasaray, uzun zamandır bunu beklemiyor muyuz? PSV de ne kadar favori olsa bile, elenmesi imkansız bir takım mı?

Ben de Celtic ya da Sparta Prag'ı izlerdim. Celtic de mesela ayrılıklar yaşıyor, yenilenecek, bilinmezlik var. Şu an, Galatasaray'da nelerin olabileceğini PSV cephesi de tahmin edemiyor. Bu yüzden de tahmin yapmaktan uzak duruyorlar. Sezon öncesi belli olmaz bu işler. Euro 2020'si var, oradan dönecek futbolcuların durumu, ne şekilde hazır olacakları? Hemen hemen herkes bu kaosu yaşayacak ve oradan da sıyrılabiliriz diye düşünüyorum.

Yeter ki işler istediğimiz gibi gitsin. Başkanı seçelim, hoca devam etsin ve transferleri görelim. Kısa zamanda hazır olmaya bakacağız ve hocanın tecrübesine inanıyoruz. Elenirsek de Dünya'nın sonu değil, Avrupa Ligi'ne bakmaya başlarız. Avrupa'da yer almalıyız ve ilerlemeliyiz diye bakıyorum. Silinen "marka değeri" o işte. Galatasaray'nı bu ülkede farklı kılan "Avrupa kimliği" olsa da, o kimlikten yıllardır uzağız.

8 yorum:

  1. Metin Öztürk "karşı taraf Galatasaray ile eşleştiği için korksun" minvalinde bir romantik söz söyledi. Çok gereksiz çünkü dediğin gibi o Galatasaray tarih oldu. Avrupa Fatihi unvanını kaybetti. Ayrıca Babel'in dediği gibi daha ortada takım da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereksiz tabii ama o da ölü toprağını atmaya çalışıyor işte.

      Sil
  2. Değil psv isterse köy takımı gelsin yine eleniriz, maalesef Avrupa kimliği diye bir şey kalmadı, hocanın döneminde fizik açından takım 3 yıldır falan çok kötü, hani diyor ya millet Ömer Taylan kılınç orta sahası ile çıkacaz maça diye, keşke çıksak yani ne kadar çok mücadeleci oyuncu o kadar çok kafa tutarız yoksa Falcao feg gibi adamlar ile çıkarsan 4 lük yaparlar üzerine dayak yeriz, fizikli oyuncular ile çıkmamız şart hee çıksa bile 4lük olabiliriz tabi yine, öğrenilmiş çaresizlik 2013den beri heyecanlandığım bir Avrupa maçı olmadı genelde rezil rüsva oluyoruz ama gariptir ki hala ş.ligi yuvamız diyoruz utanmadan..

    YanıtlaSil
  3. Cumartesi gününden sonra bunları konuşmak lazım artık. Önce başkanın kim olacağı belli olsun. Ralf Ragnick ismi konuşuluyor. Ne derece inandırıcı!. Heyecanlanmadım desem yalan olur. Öteki Hakan Çalhanoğlu diyor mesela! Seçim yatırımı mı, oy için mi diyorlar bilmiyorum.
    Ama Fatih Hoca en az 1 sene daha kendi istediği ve kurduğu takımla çalışmayı hak ediyor bence. FFP'nin artık olmadığı bir dönemde, kendi hayal ettiği gibi istediği gibi bir takım kurup Avrupa arenasında kendini ispatlaması lazım.
    Umarım ve dilerim ki 2 senedir yapılan hatalar, transfer yanlışlıkları, sezon içindeki taktiksel zig zaglar, denemeler, fizik yetersizlikler vs bitmiştir. Hocanın modern futbolun gereklerine göre bir takım kurup oynatması artı şart. Bir sistemi olan, ne oynadığı belli olan, hücum setleri olan, golü nasıl atacağı belli ve çalışılmış, genç-dinamik-önde basan takım kurması lazım. Bu sezon inşallah kalırsa bence ya son sezonu olacak ya da sonu belli olmayan bir kariyere adım atacak.
    İnşallah önce Galatasaray için sonra da hocamız için en iyisi olur ne diyelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle de, yazacak bir şeyler arıyorum bende. Çok haklısın, bunlar kongre sonrasının konuları.

      Sil
  4. Çok istesem de, başkan kim seçilirse seçilsin mevcut ekonomik koşullarda hocanın istediği transferler falan yapılmaz yapılamaz, yine büyük ölçüde şapkadan tavşan çıkartmak durumunda kalır. Hayır oyuncu satayım desen Marcao dışında düşük maaşlı alıcısı çıkacak ismin yok, onu satsan hangi ara yeri dolacak vs.
    PSV ayarindaki takımlara kafa tuttuğumuz günler hatıra artık, Sparta Prag seviyesi elesek öpüp başıma koyarım. Son on yıldır Avrupa'da adımız anilmazken hangi yönetim ne yapacak hem de hiç olmadığı kadar zor maddi koşullarda. İçim acıyor.
    Tek tesellim Ali Koç'un performansı, bu sene FB de toparlarsa neye tutunacagim bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum sonrasında oluşacak mevcut koşulları. Genel kurulu görmek gerekecek :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir