5 Haziran 2021 Cumartesi

Gomis'e o dönem istediği sözleşmeyi vermemek doğru karardı


Gomis'i severim ve yerini dolduramadığımız da doğrudur. Diagne, Falcao diye uzayan ve maliyeti uçuk bir liste var. İster istemez de bu konu sorgulanıyor. Gomis gibi bir ismi elden çıkarttık, sonrasında ise maliyetinden etiketine kadar, önemli isimleri transfer etmemize rağmen o katkıyı alamadık. Haliyle de her Gomis mevzusu gündem olduğunda, neden gitti, neden satıldı ya da neden istediği sözleşme verilmedi soruları soruluyor.

Gomis'e o dönem istediği sözleşmeyi vermemek doğru karardı. Çünkü bu işin sonu yok. Olay sonrasında yaptıkların değil, o yönetimin beceriksizliği. Ayrı olarak değiniriz o mevzuya. Takımın en çok kazananlarından biri ve müthiş bir sezon geçirdi. Parasının hakkını verdi yani. Sonrasında o sözleşmenin üstüne zam istemeyi pek anlamıyorum. Kötü performans sonrası, benim maaşımı düşürün gibi bir talep gelir miydi?

Sonu yok bu işin. Ertesi sezon da 30 gol atınca yine mi zam isteyecekti? Ya da Gomis'e zam verildiğini gören ve iyi performans gösteren futbolcu, zam istese hakkı değil miydi? İşin içinden çıkamazsınız. Hem ciddi bir maaşı var, hem de yaşı. Neye dayanarak zam verilebilir ki? Futbolu Galatasaray'da bırakmak istemiştim diyor, mevcut kontratından devam etsen şu an son sezonunu yaşamıştın. Buradaki hata bizlere yazmaz, Gomis'in tercihidir bu.

Şu var. Bunu fırsat bilerek, Gomis'i değersiz kılmak da yönetimin acizliği. Medya önünde küçük düşürmeye çalıştılar ve taraftarın gözünde algı oluşturdular. Sonra da, Suudi Arabistan piyasasına, Gomis gibi bir ismi çok komik rakama sattılar. Yok topsuz oyunda yokmuş, yok bayılıyormuş, yok hocanın sevdiği tarz değilmiş. Hepsi algı. Fatih Hoca'ya "Gomis'i satalım, 2 forvet alacağız" diyen onlar. Neredeydi o 2 forvet? Fatih Hoca bunlarla uğraştı işte.

10 yorum:

  1. Siz de farkettiyseniz Gomis her sene bu konuyla ilgili aciklama yapiyor, bana göre kendisi de hatasinin farkinda ve bugun olsa oyle davranmazdi. Yazinda guzel ozetlemissin futbolcunun bir nevi anlasmayi yukseltme santajina boyun egmemek dogru, sonrasinda yapilanlar ise yanlisti katiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkında mı bilmem de, çok güzel kazandı Arabistan'da :)

      Sil
  2. Topu vuracağı yeri çok iyi bilen çok net bir bitiriciydi. Zam meselesi olmasa o sezon gruptan bile çıkabilirdik şampiyonlar liginde. takımın geri kalanı hazırdı aşağı yukarı.

    YanıtlaSil
  3. Garry Rodriguese e zam yapıldı ama sonra ee demek ki yapılabiliyormuş, gomis 1 milyon zam istiyordu ama 500 bine de ikna edebilirdin gayet, gelmeden önce Özbek yönetimi zamanında böyle bir söz verilmiş o da bunu istiyor haliyle orta yol bulunurdu ufak bir zam ile gerçekten yazık oldu, tansel abi haluk abi falan hoca istemiyordu gomis i demişti bu arada yani hoca da suçsuz değil o mevzuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry Rodrigues'in ücreti 1.3 den 1.8'e çıktı. Gomis 3.3 kazanırken, bonservisi olan futbolcu olarak, 2.5 milyon avro da imza parası aldı bizden. 200 bin avro bonus cabası. Ne anlatıyorsun sen :) Dünyanın parası.

      Fatih Hoca istemiyordu diyen algı peşindeydi maalesef.

      Sil
  4. Gomis'i ben de severim ama yanlış yaptı. O da burayı seviyordu ama para hırsı ağır bastı. Zam istemesi çok yanlış bir davranıştı ve yönetimin doğru yaptığı ender davranışlardan birisi istediği zammı vermemek olmuştu. Kalsaydı belki de 4 sene üst üste şampiyon olmuştuk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de zam konusunda doğrusu yapıldı. O taviz verilemezdi.

      Sil
  5. bu yönetimden kurtulmak için günleri sayıyorum ama gomis haksız.
    1- gayet iyi bir para kazanıyordu.
    2- çok ciddi bir imza parası almıştı. o yaz yapılan hiçbir transferde böyle bir para yoktu.
    3- 500 bin euro falan zam istemedi. en az 1 milyon istedi.
    4- para yüzünden deplasmana gitmediği haberi doğru. o gol sevinci falan hikaye. yani sezon içinde de ayıp etmişti.

    hatta içeriden bilgi direkt ağzından çıkan lafı yazayım. "ben gollerimi atıyorsam kulüp de işini düzgün yapacak. asla gecikme olmayacak."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.5 milyon avro bir de imza parası, bakar mısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir