9 Haziran 2021 Çarşamba

Jefferson Lerma & Galatasaray, parlat ve sonrasında gitsin mi?


Jefferson Lerma ismini önceki dönemden hatırlarsınız, yine Galatasaray için yazılmış. Bournemouth forması giymekte ve Championship'de kaldı. Futbolcunun seviyesinin daha yukarısı olduğunu düşünüyorum ve Lerma da ayrılmak adına şartları zorluyor. Maliyetli isim tabii, bonservis konusu her zaman olduğu gibi bizi aşacak. Olası kiralama ihtimalleri üzerine düşünceler oluşabilir. Valencia gibi talipleri de var ve sürekli "kiralama" üzerinden konuşuluyor.

Futbolcuyu 28 milyon avro'ya transfer etmişlerdi. Takım olarak işler istedikleri gibi gitmediği için, futbolcunun piyasası da doğal olarak düştü. Yine de şu durumda dahi, 12 - 15 milyon avro arası bir piyasadan bahsedeceğiz. Lemina, Seri kiralamaları misali, mevcut kulübü futbolcunun piyasasını arttırmak adına "kiralama" düşüncesinde olabilir. Şu an bulundukları yerde bunu sağlamaları imkansız. Kimse de çıkıp, çok ciddi bonservis bedeli ödemeyi düşünmez.

Lerma'yı kiralarsın da, işin sonunda o opsiyonu yine karşılayamazsın. Kiralama hamlelerinden sıyrılmak lazım derken, opsiyonunu karşılayamayacağımız isimleri düşünmemek lazım. Al, oynat, parlasın, sonra gitsin. Sattığın kadar al sarmalı varken mecburdun, bugün değilsin. Yine kirala da, opsiyonu makul ölçülerde olsun. Düşünmem yani böyle bir kiralama hamlesini. Lerma henüz 26 yaşında, kalitesiyle alakalı asla kuşkum yok.

Hem sert, çalışkan bir 6 numara. Hem de 6 numara adına fena olmayan bir top tekniği, pas tarafı var. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu tarzlardan biri elbette. Hem orta sahadaki sertliği, çalışkanlığı, savaşçılığı arttıracaksınız, hem de pas oyununuzdan ödün vermeyeceksiniz. Bu tarz bir orta sahanın bedeli de büyük olur. Lerma'nın kiralanması belki seni aşmaz da, sonrası üzer. Bunu da çok yaşadığımızdan, böyle bir transferi düşüneceğimizi sanmıyorum.

12 yorum:

  1. Taylan varken onun önünü kapatacak bir transfere karşıyım ben. Özellikle kiralıksa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralamara ben de karşıyım. Özellikle de ödemesi imkansız opsiyonlarla.

      Sil
    2. Evet bazı serbest kalma opsiyonları dalga geçmek için konuluyor sanki takımlarla:)

      Sil
    3. Bu dönemde kiralamalardan mümkün olduğunca uzak dururuz.

      Sil
  2. Taylan ve Aytaç varken 6 numaraya gereksiz transfer olur.Abdussamed 'in de 6 numara için alternatif olabileceğini düşünüyorum.Gedson tarzında 8 numara alınırsa daha mantıklı transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan da gelirse, o da 6 numara için net alternatif olur. Haklısın aslında.

      Sil
  3. Ben öyle bakmıyorum tamam opsiyonu ödeyemeyiz ancak ben olsam bende geçireceği 1 sezonda istediğim performansı uygun maliyete alabilir miyim diye bakardım. Seri Nzonzi düşüşte olan isimlerdi Lerna 'nin böyle bir sorunu yok yine de bize kalmaz muhtemelen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lerma da yükselişte diyemeyiz. Tabii onun durumu takımı ile alakalı. Daha genç bir de.

      Sil
  4. Serge Aka, ve Alu Dieng gibi isimler konusulduğuna göre, bu sene orta sahaya fizikli, çalışkan bir 6 numara istiyoruz, Okay, Lerma gibi oyuncular da tabii ki listede olabilir. Enaz bir tane de kreatif oyun kurucu arıyoruz, Morutan, cicaldou, Tannane gibi kanatta da oynatabileceğimiz bir isim olacak büyük ihtimalle. Taylan'ı da ilk 11 de düşünürsek, bir de sağ ayaklı merkez oyunsu ile (Tunuslu Mohammed olabilir) yeni bir orta saha rotasyonuyla sezona başlayabiliriz. Gedsonu ise kaçıracağımızı düşünüyorum. Butçemizin geri kalan kısmıyla Mohammedin bonservisini alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kongre olsun, başkanı görelim. Şu odak sonrasinda kurulur :)

      Sil
  5. Lerma degilde Suati ala bilsek aslinda tam firsat transferi gibi duruyor Schalke kume dustu bonservis icin normalde cok isteyemezler
    Bundesligadan parlayan daha bir gurbetci
    Kacirmamak gerek
    Orta sahayi soyle
    Suat

    Gedson Emre K
    yapsak fena olmaz aslinda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir