5 Haziran 2021 Cumartesi

Lucescu'nun bu anlamda hakkını veririm, imza sezonlarından biri


GSCimbom (@GSCForum) sağ olsun, bu tarz paylaşımlarıyla bizlere nostaljiye sürüklüyor. Benim de zayıf noktam, bazı fotoğraflar altına bir şeyler yazasım geliyor. Galatasaray adına, benim için en özel sezonlardan biri. 2001 / 2002 sezonu istemeden de olsa değişim yaşadığımız, kadro olarak isim isim bakınca kalite olarak düştüğümüz ama Avrupa'daki bayrağımızı tepede tutmaya devam ettiğimiz dönem. Lucescu'nun bu anlamda hakkını veririm, kariyeri adına da imza sezonlarından biri.

O gitti, bu kaldı diye tek tek saymayayım. Uefa ve Süper Kupa'yı kazanan çekirdek büyük oranda dağılmıştı. O dönem yaşanan maddi sorunlardan ötürü de, daha mütevazı ve ağırlığı kiralık isimlerden oluşan bir kadro kuruldu. Şu kadroda, bugün dahi unutamadığımız birçok isim var. Perez ve Fleurquin kiralıktı mesela, keşke çok daha uzun süre Galatasaray formasını giyselerdi deriz. Perez'in sağ bekte, Fleurquin'in de orta sahadaki görüntüsü çok istikrarlıydı.

Sezon biraz da "fiyat / performans" başarısı deriz. Dediğim gibi, çekirdek bozuldu ve yama parçalarla bu yapı oluştu. Mondragon, Sergen Yalçın gibi isimler de kiralık olarak forma giyiyordu. Çekirdek yapıdan kalan Hasan Şaş'ın kariyer sezonunu izlemiştik, Arif Erdem gol kralı olmuştu, yine Ergün Penbe / Bülent Korkmaz / Capone aynı çizgide devam etmişti. Birçok hikaye var bu sezonda, blog'da çok kez yer verdim.

Şu yapının içinde çok fazla transfer var. Bu da ihtiyaçtan ziyade, mecburiyetti diyelim. Aynı kadro bir sonraki sezon devam ediyor olsa, ufak dokunuşlarla işi çözebilirdik. Fatih Hoca gelince, bu kadro ile devam etmek istemedi ve neredeyse yeniden bir takım kurduk. Sonra başarısızlık geldi, yeni bir transfer döngüsü daha derken, ekonomik yapı o dönem daha da sarsılmıştı. Belki de o dönem için Lucescu'yla devam etmek daha sağlıklı olacaktı. Yine de Fatih Hoca işte, kayıtsız kalamazsınız. O imza da benim adıma özel bir hikaye, sonrasında anlatacağım.

4 yorum:

  1. Birçok futbolcu zirvesini oynamıştı o sezon. Avrupa'da da ligde de başarılı olan son sezonumuzdu 2012-2013'e kadar.

    YanıtlaSil
  2. terim tercihi çok hatalı oldu o dönem. şaktar yerinde biz olacaktık..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir