20 Haziran 2021 Pazar

Nerede kalmıştık diyerek, direkt olarak işin içine girme zamanı


Gönül ister ki, Burak Elmas'ın kazandığı başkanlığı doyasıya kutlayalım. Zaman yok maalesef, ateşin içindeyiz. Şampiyonlar Ligi ön elemeleri de kapıya gelmişken, bir an önce aksiyon almak gerekiyor. Giden yönetimin kendi zevkleri ya da çıkarları (artık ne derseniz) uğruna, 2 hafta ertelendi bu seçim. Beyaz, kırışık bir gömlek 682 oy alsın diye bekledik. Neyse, olan oldu. "Nerede kalmıştık" diyerek, direkt olarak işin içine girme zamanı.

Biraz daha futbol üzerinden bakacağım. Kadro olarak eksiğiz, hala iç transferde bilinmezlikler var, teknik direktörümüz olmadan idmanlara başladık. Fatih Hoca'nın plan ve programından, transfer listesinden bahsettik de, giden yönetim bunu ne derece uygulayabildi? Şu süreçte neyse ki Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk geldi. Açık konuşayım, bunu da beklemiyordum ve geç kalacağız diye korkuyordum.

Fatih Terim ve Burak Elmas'ın çok daha öncesinden görüştüğüne inanıyorum. Burak Elmas da, hocanın listesini biliyordu. Mutlaka kendi çalışmaları da vardı. Bu değerli, "gelince bakarız" doğru mantık değil, zaman kaybı anlamına gelirdi. Mutlaka çalışacaklar ve gördükleri eksikler üzerine plan yapacaklar. Hocanın da çalışmaları var mutlaka. Devamında bir araya gelip, hemen aksiyon almak adına karar alacaklar. Zaman kaybına tahammül yok çünkü, Şampiyonlar Ligi ön elemesi kapıda.

Birçok ön eleme hatta. Galatasaray adına Temmuz ve Ağustos ayları tempolu geçecek. Kadroyu bir an önce oluşturup, PSV karşısına olabilecek en iyi kadroyla çıkmalıyız. Fatih Hoca, pazartesi günü göreve başlayacaktır. Temmuz 1'e kadar da transfer işinin yüzde 90'ını çözmek gerekiyor. Burak Elmas'ın vaatleri var. Fatih Hoca da kendisini bekliyordu. Tarihin en kötü yönetimiyle, bir yere kadar geldik. Fatih Hoca'yı rahatlatıp, saha dışında onu koruyup, saha içine odaklanmasını sağlayacağız.

Orta ve uzun vadeli projelere ise sonrasında bakacağız. Önce şu ateş çemberinden bir çıkalım, yaz ayları bitsin. Ön elemesi, transferi derken, bir an önce aksiyon alınması zamanlar. Sonrasında, Burak Elmas'ın bahsettiği 1481 projesi, pilot takımlar, genç oyuncuların kiralanması, altyapı yatırımları, tesisleşme. Çok konu var. Bugünü değil, yılları konuşacağımız zamanlar gelecek. Transfer konusunda, 1 Temmuz'a kadar çok hareketli günler bizleri bekler

6 yorum:

  1. Tansel abiler dün anlatıyordu belki benden nefret edecekler ama Galatasarayın 30 senesini inşaa edeceğiz demiş başkan, bu beni anlık başarılardan daha çok sevindirir çünkü 2 yıl şampiyon olup çöküş oluyor kulüplerde ve bu yıllardır aynı hiç değişmedi bu döngüyü kırmamız gerekiyor, temel atıp gerekirse 2 yıl şampiyonluk olmasın ama gelecek yıllarda damga vuracak bir takım inşaa edelim umarım hocam da bunu ister yıldızlardan ziyade

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. İstikrarlı, uzun vadeli hedefler çok daha kıymetli. Konu günü kurtarmak asla değil.

      Sil
  2. Burak Elmas'ın gelmesinden ne kadar memnunsam, listesinde ışıtan gün'ün olmasından da o kadar memnunum. kendisi hollanda'da kulüp sahibi, kulübü 2.ligte düşme hattından alıp 1.lige yükseltti. altyapı/scout kavramlarına son derece hakim. tam bizim ihtiyaç duyduğumuz kalem. hem transfer anlamında, hem de altyapıdan çıkan ve urfaya fln kiraya verdiğimiz gençleri değerlendirme anlamında. Atalay, Yunus fln tff 1.ligte oynayacaklarına, Hollanda 1.liginde oynasalardı nasıl gelişirlerdi tahmin bile edemiyorum. Burak Elmas da bunlardan bahsetmişti zaten. sanırım türkiyede de bir pilot takım olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol yönetimi konusunda, işin ehli insanlar var dediğin gibi. O akla da çok güveniyorum.

      Sil
  3. Seni Burak Elmas yönetimi kadar heyecanlandıran başka bir yönetim olmuş muydu daha önce ? Ben Ünal Aysal'ın 2011-2013 arasındaki yönetiminden bile daha heyecanlıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünal Aysal gelirken de heyecanlıydım, itiraf etmeliyim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir