10 Haziran 2021 Perşembe

Samsunspor'da bir yapılanma var da, bu yapılanmayı çok anlamadım


Samsunspor'da bir yapılanma var da, bu yapılanmayı çok anlamadım. Ertuğrul Sağlam'la yollar geç de olsa ayrıldı, yeni sezonda kendisiyle devam edilmeyecek ve şu an herhangi bir teknik direktörle anlaşılabilmiş değil. Bazı adaylar beni mutlu ediyor, bazı adaylar ise kedere sürüklüyor. Yeni bir "bile bile lades" hadisesi daha kaldırılamaz. En doğru ismi bulmak adına ince eleyip sık dokumak doğru da, görüşülen bazı isimlere bakınca da böyle bir düşünce olduğunu söylemek güç. 

Bir yandan transferler yapılıyor, bu da ilginç. Hasan Kılıç, Erald Çinari, Hüseyin Öztürk, Brahim Darri gibi futbolcular transfer edildi. Scout raporu mu, menajer önerisi mi, sportif direktör inisiyatifi mi bilmiyorum. Hasan Kılıç'ı alırsın mesela, her teknik direktörün takımında görmek istediği isim çünkü. Yabancı konusundaki hareketlenme beni şaşırtıyor. Önce transferleri yaparız, sonra bu isimleri oynatacak hocayı getiririz düşüncesi bence yanlış.

Sözleşmesi biten bazı isimlerle de yollar ayrıldı. Erkam Reşmen, Veli Çetin, Yalçın Kılınç, Oğuz Gürbulak ve İlyas Kubilay Yavuz gibi isimler gitti. İçlerinden bir tek, İlyas Kubilay Yavuz'un takımda tutulmak istendiğini düşünüyorum. O da ilginç, Süper Lig yapar diye bekledim. Kocaelispor'a gitmiş olması beni çok şaşırttı. İlk 11'de bir türlü oldurulamadı, kenardan geldiğinde ise ligin en iyi 12. adamıydı. Takımda kalmasını isterdim, seyir değiştirecek alternatiflerdendi.

Diğer isimlerle yolları ayırırsın, diyecek bir şey yok. Yenilenme de gerekiyordu. Biraz daha genç ve geleceğe dönük bir kadro kuruluyor. Asıl olay, geçen sezon yapılan "yabancı transfer" yanlışlarına düşmemek. Djedje harici, biraz da Savicevic deriz. Onun dışındaki yabancıların hangisinden katkı alındı? Yabancılar farkı belirliyor ve sen bunu başaramadın. Çinari ve Darri gibi isimler umarım katkı sağlar. Yetenekli futbolcular, iyi bir teknik direktör dokunuşu arıyorlar. Darri'yi zaten Karagümrük günlerinden de biliyoruz.

Ortada bir teknik direktör olmadığı için, yeni sezonda olabilecekler üzerine yorum yapmak zor. Önce teknik direktörü görüp, onun oynatabileceği oyun üzerine transfer yorumları yapmak lazım. Şu an takımın omurgasının da oluştuğunu düşünüyorum. Sağ bek ve forvet hamlelerinin ardından, resim daha net şekilde ortaya çıkar. Geçen sezon da iyi bir hücum takımı olsa da, organizasyonun olmadığını gördük. Bunu sebebi de Ertuğrul Sağlam'dı. Tamamen bireysel yetenekler üzerinden döndü iş. Yeni sezonda da bu hücum kalitesi oluşacak ama organizasyon gerekiyor.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir