7 Haziran 2021 Pazartesi

Taylan Antalyalı'yı çok da yabana atmak istemem


Twitter Spaces yayınlarımızda genel en çok sorulardan biri. Galatasaray'ın olası 6 numara transferi ve onun tarzı üzerinden çok fazla soru soruluyor. Benim düşüncem, Fatih Hoca'nın 4-3-3 gibi bir düzende, 3 tane 8 numarayla oynama isteği. Klasik, kesici diyeceğimiz, daha çok fiziğiyle oynayacak bir 6 yerine, topa sahip olma, pas oyununa uygun, seni geriden çıkartabilecek ve defansif aksiyonunu bu oyunda uygulayabilecek bir isim istiyordur. Taylan Antalyalı da bu konuya açıklık getirmiş.

"Fatih hoca elindeki oyuncuların potansiyelini ve ne zaman, nasıl katkı verebileceğini çok iyi biliyor. Fatih Hoca, topa sahip olmayı seven ve defansif aksiyonların topa sahip olarak uygulanabileceğini düşünen biri."

Taylan Antalyalı'nın 6 numaradaki kazanımı ve yükselişi bu yüzden. Galatasary'a bir 8 / 10 numara gibi gelse de, teknik yeterliliği o pozisyonlar adına eksik kaldı. 6'ya çekildiğinizde, zaten var olan temponuzun üzerine, pas / teknik özellikleri de eklemiş oldunuz. O pozisyon için yeterli bu aksiyon diyebiliriz. Çok tempolu, hareketli, iyi bir kesiciye de dönüştü. Geçen sezon, ligin ilk yarısında belki de ligin en iyi performans veren 6 numaralarından biri olsa da, 2. yarıya bu yansımadı.

Mutlaka bir alternatif belirlenmeli. Geçen sezonun en büyük sıkıntılarından biri, o pozisyonda Taylan Antalyalı'nın tek kalmasıydı. Ya da Etebo'nun oynatılmak zorunda bırakılması diyelim. Yabancı sınırına bağlı biraz da. İlk 11'de 3 yerli zorunluluğu varsa, Taylan Antalyalı ile devam edersiniz. Eski düzen devam ederse, üzerine bir ismin gelmesi ve rekabet üzerine iyi olanın oynayacağı kurgu da oluşabilir. Taylan Antalyalı'yı çok da yabana atmak istemem. 

Kimi, çok yetersiz bir futbolcuymuş gibi bahsediyor. Elbette eksikleri var, net bir 6'nın yaptığı bazı defansif aksiyonlarda zayıf. Orada da hoca tercihi konuşulacak işte, 3 tane 8 numarayla oynama isteği. Kendi ceza sahası çevresindeki bazı pozisyon takipleri zayıf, olması gereken yerde olmayabiliyor. Orada olduracağın bir ismi aldığında da, hücum tarafında bazı noktalardan ödün verebiliyorsun. Lemina gibi bir isim alabilirsin, yine 8 özellikli bir 6 olur. Beklentim bu.

6 yorum:

  1. Pozisyon almayı bilmemesi doğal zaten normalde hücumun ofansif tarafında oynayan bir oyuncuydu Taylan, herkesin isteği hem pozisyon alsın hem kesici olsun hem iyi pasör olsun hem hızlı atlet olsun onun için 15-20 milyon lazım :) fernando vardı gerçi ama o da düşüşteydi son döneminde tam zamanında ayrıldı takımdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle. Bu yüzden de, eldeki kazanım değerli oldu. Sınırlarını bilerek yorum yaparsak, her şey daha güzel görünecek :)

      Sil
  2. diğer yazında taraftar yorumları inanılmaz. herkes coşmuş gelsin kaçar mı vs. yaşlı adam almayalım diyoruz anında gaza geliyorlar.

    taylan 6 numara olarak oturdu. elindeki değere ısrar etmek varken illa transfer niye? 1 kişi bile böyle düşünmüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir 6 transferi de gerekiyor olabilir. Bazı işler fırsat. Öyle bakıyorum.

      Sil
  3. Bence Taylan ve Bartuğ ile orası idare eder. Gerektiğinde Aytaç oraya çekilir. Taylan'i yedeklemek için bile transfer yapacaksak dükkanı kapatalım gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan da gelirse, o rotasyon bence de oturur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir