6 Haziran 2021 Pazar

Yusuf Erdoğan & Galatasaray, belli ki bu tarzda biri isteniyor


Yusuf Erdoğan'ın, Galatasaray'la anlaştığı dönem ne büyük isyan kopmuştu. O günlerde, etiket sevdasının zirveyi gördüğü günleri yaşıyorduk. Transferin ilk etabında, bonservisi elinde yerli isimleri konuşurken, hemen hemen hepsi beğenilmemişti. Sonrasında bu algı kırıldı diyelim. Mesela o dönem gelen Adem Büyük. Bugünlerde kendisini ne kadar iyi hatırlıyoruz değil mi? Bence Yusuf Erdoğan da iyi iş çıkarırdı. O gün benim de beklentim yoktu. Sonrasında ise hocanın dokunuşlarını gördükçe, bu tarz isimlerin büyüdüğünü gördük.

Yusuf Erdoğan ise geçen 2 yılda ciddi anlamda gelişim gösterdi. İstikrarlı dönemler yaşıyor ve geçen sezona bakınca, 29 Süper Lig maçında 9 gol 4 asisti var. Eskiden "hızı" üzerinden yorum yapardık. Hızlı bir isim olsa da, karar alması, teknik düzeyi, bitiriciliği daima eleştirildi. Çünkü iyi seviyelerde değildi. Son sezonlarda ise tüm bu özellikleri gelişiyor ve "tabelasını" ciddi anlamda yukarı çekti. Hızı kadar, çalışkanlığıyla da ön planda. Bitiriciliği de gelişti, biraz daha kara alması ilerledi.

Galatasaray'ın hızlı bir kanat alma düşüncesi var belli ki. Halil Akbunar'ı konuşuyoruz ve benim de ilk tercihim o olurdu. Biraz daha zor transfer tabii, Göztepe'den ayrılma durumunu bilemiyorum. Yusuf Erdoğan'ın da 1 yıllık sözleşmesi kalmış durumda. İşin ucunda Kasımpaşa olunca kafalarda soru işareti oluşuyor. Halil Akbunar olmazsa, Yusuf Erdoğan diğer tercih olacaktır. Yine sol ayaklı bir isim ve ileride de kendisini sol bekleştirme gibi bir düşünce doğabilir.

Yusuf Erdoğan, son sezonunu ağırlıklı olarak sağ kanatta geçirdi. Oyununu geliştiren etmenlerden biri de bu bence. Artık çizgi üstünde oynamıyor sadece, kat da ediyor. Zaman zaman sol bekte de şans buluyor. Orada da hızıyla, hücum etkisiyle ön plana çıkıyor. Bu seviyede tutunabilmesi, Halil Akbunar'da olacağı gibi, bence yine sol bekleşmesiyle mümkün olacak. 2 benzer tarzda kanat. Belli ki bu yönde bir istek var.

6 yorum:

  1. alakasız olacak ama Burak Elmas röportajı linki bırakıyorum aşağıya. dinlemeyenler varsa dinlesin. ben çok heyecanlandım:)

    https://youtu.be/7lV8f_Zovm4

    YanıtlaSil
  2. Diri ve kuvvetli oyunculara hep ihtiyaç oluyor. Oyun zekalari eldeki Feghouli ve Babel gibi isimler kadar olmasa da kanat oyuncusundan beklenen hız ve tempo gibi özellikler Yusuf'da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek oynayabilme ihtimali de onu alternatif yapıyor.

      Sil
  3. ben yusuf olsam gelmem. geçen sene ayıp edildi. sanki forma giymek suç. heyecanlanmış giymiş çocuk fena mı.. ruhsuz feghouli gibi mi olsun.
    şimdi de ben gelmiyorum derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayıp edilmedi, o an doğru karardı. Bu işin kap boyutu var, büyük de cezaları. Kimse kafasına göre hareket etmemeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir