2 Ağustos 2021 Pazartesi

Galatasaray'ın gençleşme operasyonunda olmazsa olmazlarımdan biri


Fatih Hoca'nın, basın mensuplarına vermiş olduğu kahvaltı, kafalardaki birçok soruyu cevaplamış oldu. Halil Dervişoğlu da o cevaplardan biri. Kendisini çok istediklerini ve Burak Elmas'ın bu işle bizzat ilgilendiğini açıkladı. Brentford'la şu an kampta ve kendisiyle alakalı bir karar verilecek. İşin aksi mi denir bilmem ama, kampta da müthiş bir görüntüsü var. Hazırlık maçlarında golleri ve asistlerini izliyoruz. Galatasaray'da bıraktığı yerden devam ediyor gibi.

Elbette süreç istedikleri gibi ilerlemedi. Onların düşüncesi, futbolcunun Euro 2020'de sağlayacağı istikrar ve Galatasaray etiketiyle birlikte, ciddi bir bonservis kazanmaktı. Turnuva kötü geçince, daha doğrusu futbolcu şans bulamayınca, şu an istediklerini alamadılar. Araya da soğukluk girdi, futbolcuyu o sıcaklıkla satamadılar. Kampta görüyorlar, şu an da takımda tutacaklar gibi görünüyor. Bu süreç uzar, gün sonunda ne olur göreceğiz.

Brentford bu süreçte forvet transferi yapar mı bilmiyorum. Premier Lig etiketi, onları biraz daha transfere yönlendirebilir. Halil Dervişoğlu'nun şu aşamada Premier Lig'de yapacakları da önemli. Ne yapar, ne denli ayakta kalabilir? Şu aşama onun adına erken de olabilir. Ellerinde de bir rotasyon var sonuçta. Halil Dervişoğlu onlar adına ilk ya da 2. opsiyon olmayabilir. Taraftarları da, futbolcunun potansiyeline inanmaya başladı.

Galatasaray'ın gençleşme operasyonunda "olmazsa olmazlarımdan" biri. Aldığımız katkı malum, futbolcu kısa zamanda müthiş bir gelişim gösterdi. Fatih Hoca da kendisini kullanmaya devam edecek. Mostafa Mohamed sallanıyor mesela, ilk opsiyon Halil Dervişoğlu olabilir. O rekabetin bize artısı büyük olacaktı. İyi bir kimya yakalanmıştı, bunu kaybetmeyelim. Bu transferde de, 5-6 milyon avro gibi bedelleri gözden çıkarırdım. O ederi var çünkü, gelişimine devam edecek.

12 yorum:

  1. Benim için Mohammed'in bile önünde. Yeni nesil santraforlardan hem de Türk. Kaçırmamak gerekiyor. Keremle, Berkanla, Barışla harika olur

    YanıtlaSil
  2. hem yerli, hem genç ve hem de yüksek potansiyeli olan bir oyuncudan bahsediyoruz. şartlar zorlanacaksa morutan yada gedson'dan önce halil içinnzorlanmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da tutmuş, ne yapabileceğini bildiğimiz bir isim.

      Sil
    2. Gedson'dan once kismina katilmiyorum cunku Mohammed de kotu bir forvet degil ama topu oraya getiremeyince gol atmamiz imkansiza yakin ve PsV maclarinda da gorduk ki topu oraya tasiyacak oyuncumuz yok. Su an Gedson hava su gibi ihtiyac bizim icin zira son vurusu Emre Akbaba bile yeri gelir yapar bu takim forvetsizken bile en golcu takimdi onu da unutmamak lazim.

      Sil
    3. Ben katılıyorum, o da Halil Dervişoğlu'nun bonservisiyle gelecek olmasından. Gedson da ihtiyaç ama muadili bulunabilir.

      Sil
  3. Brentford vermeyecek gibi. Bizim tek umudumuz Halil'in ikinci veya üçüncü santrfor olmayı reddedip bize gelmekte diretmesi. Bu da aslında düşük bir olasılık değil, çünkü takımının kendisini birinci santrfor yapacağını sanmıyorum. Halil de bu durumda bize gelmek için baskı yapacaktır. Şu an oluşturulan takıma da cidden yakışır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor olsa da, bir ihtimal var diye umut ediyorum.

      Sil
  4. Halil'in menajerligini de yapan babasinin katildigi bir roportajda Halil'in su an ikinci santrfor oldugunu soylendi onunde kesin birinci tercih olan birisi var orasi kesin yine babasi birinci tercihlerinin Galatasaray oldugunu soyledi, bu tercihler transferi ne kadar etkiler bilemiyorum yine de olursa kiralik olur gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2, hatta 3. bile diyebiliriz. Futbolcu da oynamak istiyor.

      Sil
  5. Kesinlikle alınması lazım uygun şartları sağlayıp. Bir forvetten daha fazlası çünkü oyun tarzı ve oyun aklı olarak. Sırtı dönük oynama becerisi, duvar olabilmesi, yüksek tekniği vs... Umarım bir an evvel biter bu transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiriciliğini de geliştirmeye başlamıştı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir