2 Ağustos 2021 Pazartesi

Sosyal medya öyle bir algı çukuru ki, işin içinden çıkmak mümkün değil


Sosyal medya öyle bir algı çukuru ki, işin içinden çıkmak mümkün değil. Fatih Hoca'nın, basın mensuplarına vermiş olduğu kahvaltıda yapmış olduğu açıklamalar ilk etapta taksit taksit önümüze düştü. Melo'yla alakalı da bir soru sorulmuş, o da yanıtlamış. Soru da, Melo'nun hırsı ve savaşçılığı özleniyor mu, bu tarzda bir futbolcu transfer etmek ister misiniz yönündeydi. Hoca da esprili bir dille, Melo'nun gelmesi bir telefona bakar diyerek, eski günleri yad etmiş.

Bu söylem ise ilk etapta bizlere öyle bir yansıtıldı ki, Melo'nun transferini gündem ettiler. Gündeme gelebilir de, ayrı konu. 38 yaşına gelse de, seviyesini ve kariyerini bir şekilde uzattı. Stopere evrildi, 6 da oynuyor, inanılmaz çalışkan ve kendine bakan bir futbolcu. Atiba da bu yaşlarda ülkemizde büyük bir fark yaratmıyor mu? Melo da o etkiyi ülkesinde gösteriyor işte. Lider futbolcu bir de. Savaşçılığı, hırsı, isyanı apayrı konu. Bugün istersen de rahatlıkla transfer edersin.

1 yıllık bir hamle olur. Sonrasında teknik ekibe katılır ve yoluna devam eder. Ama olay başka işte, ortada böyle bir gündem yok ki. Fatih Hoca, geçmiş dönemde Galatasaray forması giymiş bu tarz yıldızların, ilerisi adına kulüp adına neler yapabileceğini konuşmuş. Melo'lu günleri de yad etmiş diyelim. Sanmıyorum böyle bir transferin olacağını. Haberler biraz daha doğru şekilde yansıtılırsa, bilgi kirliliği de oluşmamış olacak.

Galatasaray adına müthiş bir futbolcuydu. Hırsı ve isyanını özlüyoruz. Kalitesiyle de, oynadığı pozisyonun ülkedeki en iyi ismi olmuştu. Fatih Hoca'nın 3. dönemiyle birlikte başlayan yükselişin temel taşlarından. Fatih Hoca ile birlikte frekansı o kadar iyiydi ki, geçmiş yıllardaki istikrarsızlığını sildi attı ve uzun yıllar Galatasaray forması giydi. Galatasaray öncesi sorunları ve istikrarsızlığını konuşurduk. Galatasaray sonrası ise kalitesini ve aidiyetini. Bu tarz futbolcular her dönem gerekli.

10 yorum:

  1. Hocam Melo bu ülkenin gördüğü en iyi iki liberodan biriydi. Onu o kadar kıskandılar ki algılarla yavaş yavaş kopardılar burdan. Dışarısı algılarla kopardı içerdekiler de 'bizden cok mucadele ediyor bizi ortaya atıyor' diye yediler. Melo baska takımda olsa heykeli dikilirdi. Malesef kendi değerimize sahip çıkamayıp algılara kanıp kendimizi bitiriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Hatta o algıya yer yer ben de kapıldım. Son aldığı sözleşmede çok itiraz etmiştim. Gerçi kendisi de gitmek adına çok çabaladı.

      Sil
  2. Gelsin gönlümün çupası. Fiziksel durumuna bağlı olarak hem defansta hem geçişlerde katkısı olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Geldiği yıldan beri aralıksız bizde oynasa çoktan Galatasaray efsanesi olmuştu. Atiba'dan da çok daha büyük etki bırakırdı.

    YanıtlaSil
  4. Brezilya ligi ile türkiye çok farklı ayrıca melo takımında çakılı 6 oynuyor tek görevi kesicilik, bizdeki son sezonunda dahi fiziken düştüğü için stoperlerin arasına girip takım merkezini geriye çekiyordu çok gömülü oynuyordu gs şu anki oyun planında ise hiçmi hiç yeri yok, taylanın pasör dinamik 6 performansı ile takım merkezini nasıl ileri taşıdığını hepimiz gördük, melonun olması tüm transfer sürecine ihanettir. Tek oynayabileceği yer sağ stoperdir oradada ağır kalır ve melo riskli işleride biraz sevdiği için sıkıntı olur, bunu gsda stoper oynadığı zamanlardada göstermişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper de oynuyor, o çakılı oyunu biraz yaş ile alakalı :) Ama bu çalışkanlığı ve fizik düzeyiyle, hala iş görürdü. Belki biz de öne atardık onu. Atiba'yı öyle kullandı Beşiktaş.

      Sil
    2. Çakılı oyunu tabiki yaşı ile alakalı, bu yaşta yaptıklarına saygı duyuyorum ama fizik düzeyi git geli kaldırmaz, ancak brezilyada yaptığı gibi 15-20 metreyi temizler ki biz bu oyubu oynamıyoruz. Atiba bambaşka bir örnek 38 yaşında fazla dinlenmeden sezon boyu box to box oyun oynadı helal olsun, melo atibanın ancak çeyrek kondüsyonunda keşke o seviyede olsada gelse keşke :)

      Sil
    3. Atiba pek box to box değildi, daha 10'a yakındı aslında :) Ekonomik kullanıldı bu sayede.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir