5 Eylül 2021 Pazar

Acaba asıl potansiyeli orada mı, daha mı özgür hareket edecek?


Morutan'ın, orta sahanın merkezinde de oynayabileceğini biliyorduk. Buna rağmen, Galatasaray'da kendisini sağ kanatta bekledik. Hala da bekliyorum aslında, transfer döneminin sonrası büyük ihtimalle oraya kayacaktır. Yine de merkezdeki etkisi beni düşündürüyor. Acaba asıl potansiyeli orada mı, daha mı özgür hareket edecek gibi sorular sorulabilir. Kasımpaşa karşısında da çok iyiydi, Forul Constanta karşısında da. Etrafındaki oyuncular değişti, henüz yeni geldi de sayılır ama görüntü aynı. Uç bir potansiyele sahibiz.

Topla meziyetlerini zaten konuşmaya gerek yok. Çok rahat rakip eksiltiyor ve bir anda hızlanıyor. Israrla dikine düşünmesi ve rahat rakip geçmesi, direkt olarak pozisyona girmen demek. Henüz şut özelliğini göremedik mesela, pek denemiyor. Etrafı biraz daha ona uysa, asist sayısı katlanmaya devam edecek. Al da at dediği birçok pozisyon var. Forul Constanta karşısında Aytaç Kara bunları yedi. Durdurulması güç diyelim, her an "patlayıcı" özelliğini konuşturabilir.

Bir değerli nokta da, hareketliliği ve pres gücü. Durmuyor yani, sürekli pres yapıyor. Ön alanda şok presleri var ki, Kasımpaşa maçında attığımız 2. gol böyle geldi, Forul Constanta karşısında da bu şekilde pozisyonlar var. Topla böylesine meziyetli bir futbolcunun, bu denli pres yapmasını beklemezsiniz. Morutan ise çok çalışkan. Oyunun merkezinde daha etkili olabilir demem de biraz bundan. Kanatlarda biraz kısıtlar, özgürlüğünü elinden alır mıyız diye çekiniyorum.

Feghouli sonrası, sağ kanatta oluşan bir "oyun kurucu" ezberi var. Morutan da bu doğrultuda transfer edildi ve beklentimiz böyle. Oraya da bir şekilde kayacak, yine iyi performanslar izleriz. Merkezde de alternatif olabilmiş olması değerli, elimiz güçlenmiş oldu. Kanatlarda Kerem Aktürkoğlu / Barış Alper Yılmaz, forvette Halil Dervişoğlu ile 8+3'ün +3 işini çözmüş oluyorsun. Cicaldau / Morutan 2'lisi de orta sahada hem tabela, hem pres gücü demek. İş yine dönüp dolaşıp 6 numaraya gelecek. Senkronu tutturacak olan o çünkü.

6 yorum:

  1. Cok iyi yazi, ozellikle son paragraf cok guzel ozetlemis, yazdiklarina katiliyorum Morutan büyük kazanc ama uygun sistemde yükselir ve bunun icin tecrubeli bir 6 numara sart, aksi takdirde Morutan, Cicaldau vs. hepsinin cabasi bireysel parlamalardan öteye gecmeyecek korkarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senkron sorunu diyorum ben buna. Taylan da oynar belki de, ciddi bir alternatif lazım.

      Sil
    2. Abi Taylan'a bütün o sorumlulugu verdigin zaman mutlaka sorun cikiyor ya ikinci mac yorgun düsüyor ya büyük bir hata yapiyor henüz orayi tek basina supurecek durumda degil, ozellikle Lazio maci ruyalarima giriyor.

      Sil
    3. Berkan Kutlu da var ama şimdi, paylaşıyorlar. 2si adına konu, geriden top çıkarabilmek şu an.

      Sil
  2. Trabzonspor maçı için orta üçlüyü çok merak ediyorum. Berkan-Morutan-Cicaldau diye mi başlayacak yoksa Taylan oraya sokulup bu üçünden Morutan kanada mı kayacak..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan / Berkan ikilisi mutlaka sahada olur. Savunma direncini kaybetmek istemez hoca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir