4 Eylül 2021 Cumartesi

Halil Dervişoğlu atar da, attığından çok attırır da


Enes Ünal, A Milli Takım formasıyla çıktığı 24 maçın 23'ünde gol atamamış. Gol attığı tek maç da Andorra karşısındaydı. Hakkını yemeyelim gerçi, Cebelitarık karşısında da 2. golünü atmış olabilirdi. Andorra karşısında attığı penaltıyı, bu maçta değerlendiremedi. Anlamıyorum ben, anlayanın olduğunu da düşünmüyorum. Hangi form durumunda olursa olsun, Enes Ünal kendini bir şekilde Milli Takım'da buluyor ve süre alıyor. Forvet kıtlığı yaşasak da, mecbur kalsak neyse diyeceğim. Bir ara o kıtlık vardı çünkü. Bugün ise yok. Gencinden, tecrübelisine, forvet deryası var. Genç yüzlerin, en değerlilerinden biri de Halil Dervişoğlu işte.

Utanıyorum da, Cebelitarık karşısında maçı çevirebilmek adına, 45. dakikada bazı as isimlere dönmek zorunda kalıyoruz. Hakan Çalhanoğlu onlardan biri. Halil Dervişoğlu da oyuna dahil olunca, bu 2'li maçı sana çevirdi. Aynı futbol dilini konuşuyorlar ve bir anda akıl oluştu. Halil Dervişoğlu'nun ne yapacağını kestirmek güç. Nerede pas atar, nerede boşa kaçar, nerede dripling yapar tahmin edemezsin. "Kuroko'nun Basketbolu'nu" izleyenler bilir, bu adama Kuroko diyorum. Tahmin edilemez çünkü, öngöremezsin. 

Fatih Hoca, bu potansiyeli parlatmaya başlamıştı ki lig bitti. Sonrasında Euro 2020'i gördü ama pek şans bulamadı. Bu sezona Galatasaray'da devam etmesi önemliydi. Gelişimi devam etmeli. Premier Lig'de de şans vermeyeceklerdi çünkü. Doğru adres Galatasaray diyelim, Fatih Hoca ona dokunuyor. Bu birliktelik yeniden yaşanacağı için çok mutluyum. Geçen sezon, kısa zamanda dahi büyük etki etti. Şu an önünde tam sezon olacak.

Galatasaray'ın hücum kapasitesi de oldukça arttı. Hücumda, aynı futbol dilini konuşacak birçok isim var. Halil Dervişoğlu gibi, sahte 9 gibi kullanabileceğin, daha doğru tabirle "ileri uçtaki en büyük oyun aklı" diyeceğin bir forvet ihtiyacı vardı. Hoca bunu istiyor çünkü. Kerem Aktürkoğlu ile zaten yüksek bir uyumları vardı. Bir de buna, sürekli rakip ceza sahası içine koşu atacak, rakip ceza sahası çevresinde de tabelaları yüksek Cicaldau ve Morutan'ı ekleyin. Bu hücum organizasyonunda, Halil Dervişoğlu atar da, attığından çok attırır da. Hem genç bir yapı, hem de olabildiğince hareketli ve keyifli.

6 yorum:

  1. Kerem yeterli mi sence? Sol öne skorer bir kenar forvet alınmalı mı

    YanıtlaSil
  2. 16 yaşında attığı bir golün ekmeğini bu kadar yiyen bi futbolcu tarihte var mıdır bilmiyorum. O kadar ayağı düzgün oyuncu sahadayken penaltıyı o cılız enes ünala attırmak nedir bilemiyorum. Bence milli takım bir "evlat" daha kazanıyor. Şenol güneş bu evlat kontenjanını bol bol kullanır artık. İlk yarıda kaç kere adını duydunuz Enes'in? Halil girdi 9 dakikada oyun çözdü sana. Şenol güneş komplekslerinden acil vazgeçmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala orada, haklısın. Üstüne büyük paralarla, iyi transferler yaptı. Uzamak yerine, sürekli kısalıyor. İlginç.

      Sil
  3. Enes Ünal maalesef gelişim olarak geriye gitti.Yıllardır oynuyor ama birtürlü istenen düzeye gelemedi.Halil konusunda ise çok haklısın.Elmander de çok az gol atardı ama müthiş katkı veren bir santrafordu.Halil'de öyle.Arkasında oynayan Kerem ,Barış,Cicaldau ve Morutan a çok yer açar ve skor yapmalarını sağlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve ısrar da ediliyor, ben de onu anlamıyorum. Bu geri gidiş görülmesine rağmen. Hadi eskiden alternatif yoktu da, şu an derya var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir