16 Eylül 2021 Perşembe

Reaksiyon göstereceğimize ve iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum


Ön eleme maçları geride kaldı, asıl Avrupa sınavı şimdi başlıyor. Avrupa Ligi'nde olsak da, öyle bir grubun içindeyiz ki, seviye oldukça yüksek. Kendi sahamızda Lazio maçıyla başlıyoruz ve Avrupa'da yeniden kendimizi hatırlatabilmek adına, bu tarz maçlarda reaksiyon göstermeliyiz. Lazio, Sarri ile yeni bir dönüşüm içinde. Kadro olarak olmasa da, oyun olarak dönüşecekler. İlerleyen zamanda onlar adına taşlar daha net oturmuş olur. O yüzden de, Lazio ile karşılaşmak adına ideal zamanlar.

Rotasyon yapma ihtimalleri de var. Bu tarz takımlar, Avrupa Ligi için sık rotasyon uygular. Immobile yerine Muriqi'nin oynayacağı söyleniyor mesela. Yerine giren isim de iddialı ama Immobile başka seviye tabii. Bu tarz birkaç değişiklik daha olabilir. Galatasaray, sahaya çıkabileceği en ideal kadroyla oynar. Kazanması, en kötü ihtimalle ciddi reaksiyon göstermesi gerekiyor. Avrupa maçlarının lige yansıması mutlaka olur. Bunu pozitife çevirmek zorundayız.

Muslera
Yedlin Nelsson Marcao Aanholt
Taylan Cicaldau Berkan
Morutan Halil Kerem

Kalite elbette önemli de, kalite açığını dindirmenin yolu "tempodan" geçiyor. Gençleşme sonrası, hareketliliğimiz ve tempomuz yükseldi. Avrupa arenasında ise, tempoyu daha da yukarı çıkartmalı. Bu yüzden de Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisiyle başlarız. Cicaldau da orta sahanın hücuma bakan yüzü olur ama 3 ismi de tempolu kılarız. Ön alana bakınca da, hareketli, 1'e 1'lerde etkili kanatların var. Halil Dervişoğlu, hem preste, hem oyunu yönlendirme noktasında değerli. Boşaltacağı alanları dolduracak kanatlarımız ve merkezden gelecek Cicaldau var. Lazio'nun dengesini bu şekilde bozabiliriz.

Şansımız, Lazio'nun Sarri ile bambaşka bir oyuna geçmesi. Pas oyununu temel alıyorlar ki, bunun adına uyum gerekecek. Galatasaray da yeni oyunculardan kurulu, genç bir takım. Galatasaray adına da aslında zamana ihtiyaç var. Genç yapının temposu ve coşkusu önemli. Bireysel anlamda kaliteli isimler var, rakibi hayata zorlayabildiğimiz ve pres gücümüz kadar var olacağız. İç sahaya geri dönüyoruz ve o coşku da çok önemli bir koz. Lazio karşısında umutsuz değilim, reaksiyon göstereceğimize ve iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum.

11 yorum:

  1. İn şe Allah bu hün qalibiyyetle başlayarıq.
    Qelebe qazanacağımıza inancım tam
    Menim 11
    Muslera
    Nelsson Luyindama Marcao
    Yedlin Taylan Berkan Cicaldau Anholt
    Kerem(Morutan) Halil(Diagne)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçlü savunma sürpriz olur. Keşke olsa tabii. Olsa da gerçi, 3 4 3 gibi olmalı.

      Sil
  2. emre kılınç, feghouli de döndüler. Eğer emre iyiyse ilk 11'de görebilir. ha keza kenardan tempo ve koşu katkısı yapabilecek Oğulcan var. Babel'e mahkum değiliz.
    maçın anahtarı bence tempo ve yardımlaşma. sürekli hareket eden bir takım olursak onları bozabililir. Biraz da defansta iyi durabilsek ve basit hatalar yapmazsak bence maçta şansımız var.
    Futbol şansı yanımızda olur inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamle şansı bu da. Feghouli, Trabzonspor maçında olsa, belki Babel yerine giren o olurdu.

      Sil
  3. abi ben sana maçı özet geçeyim. maça iyi ve coşkulu başlarız. sonrasında dakika 10 gibi 1 tane yeriz ki büyük ihtimalle de bireysel hatadan yeriz. sonra o skorun altından kalkmakla uğraşırız maç boyu. tahminim 2-1 filan kaybederiz. klasik bi galatasaray maçı. umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha xok iyi yorum aynisini yazacaktim ama benim icime gollü beraberlik doguyor cok net bireysel hata golü yeriz diyorum ben de.

      Sil
    2. Umarım yanılırsınız ne diyeyim :)

      Sil
    3. Totem gibi oldu hep biz yapardik bu sefer onlar yapti bireysel hatayi ve bu hata uzun zaman hafizalardan gitmez, reklamin da iyisi kötüsü olmaz.

      Sil
    4. Hataya zorladın, o açıdan bak.

      Sil
  4. Burak tebrik ederim ne tahmin ettiysen ne yazdıysan neye dikkat çektiysen hepsi gerçekleşti uzun zamandır bu kadar iyi bir maç önü öngörüsü hatırlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçlarda olmazsa olmazın tempodur. Topa sahip olmak isteyecek Lazio'ya kurduğun baskı ile imkan vermedin. 11'i tahmin etmek kolaydı bence :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir