2 Ekim 2021 Cumartesi

Avrupa'da ise işler iyi gidiyor ve maç içindeki hamleler takımı daha güçlü kılıyor


Fatih Hoca'yı biraz da "oyuncu değişiklikleri" üzerinden eleştiriyorduk. Lig için yazıyorum tabii, Avrupa'da işler istediğimiz gibi ilerliyor. 5 oyuncu değişiklik hakkı içinde, özellikle de işler istenilen gibi gitmediği anlarda yanlış kararlar verilebiliyor. Birçok maçta da bunun sıkıntısını yaşadık. Oysa el daha güçlü, alternatifler var. Avrupa'da ise işler iyi gidiyor ve maç içindeki hamleler takımı daha güçlü kılıyor. Bunu konuşmamız lazım.

Boey / Yedlin değişikliği zorunluluktu, onu bir kenara bırakıyorum. 73. dakikada, Halil Dervişoğlu ve Morutan yerine oyuna Diagne ve Emre Kılınç girdi. İlla eleştireyim dersen, Diagne daha erken oyuna girebilirdi. 45'de hak ediyordu bence. Rakip yarı sahasında kalmamız ve stoperleri ile fizik mücadelesine girmenin yolu buydu. 2. yarıda baskı yedik, Diagne oyuna girdikten sonra ise bu mücadeleyi yaptı ve orada kalmayı başardık.

Emre Kılınç'ın oyuna girmesi de doğruydu. Ön alan biraz daha enerji ve pres istiyordu. Bu hareketlilik için de, Emre Kılınç iyi bir koz. Barış Alper Yılmaz'a odaklıyız da, eli ne durumda, oynayabilir miydi hiç bilmiyorum. O da yapar yoksa. Fiziklidir, mücadele eder, kontra tehdidi oluşturur. Babel'in oyuna girmesine de takılmadım. Skor ararken problem, skoru tutmaya çalışırken ise 5-10 dakika idare ediyor. Fizikli, top tutar düşüncesiyle oyuna girmiştir.

Asıl hamle ise Luyindama'ydı. Lazio işi biraz daha yüksek toplara yıktı ve rakip ceza sahasını havadan görmeyi denedi. O anlarda Luyindama oyuna girdi ve hava hakimiyetiyle tüm topları süpürdü. Nelsson / Marcao 2'lisinin belki de tek zaafı hava topları olur. Özellikle de Marcao için. Luyindama da oyuna girince bu desteği vererek, iyi bir maç çıkardı. Yine de ilk 11 planımda olmaz, oynadığım oyuna hiç uymuyor. Hamle olarak ise iyi bir koz.

4 yorum:

  1. luyindama sol stoper oynasa gayet oynar yine de ama nedense ısrarla sağ stoperde oynuyor yav ayağı kötü adam niye ısrarla sağ da oynar, soldayken en azından topla oynamak zorunda kalmıyor direk sol beke veya yakınında adama aktarıyor topu direk.Giresun maçı sol stoperde eski luyi gibiydi bir de nelsson sol stoper olmuyor adam rahat değil orada hem nelsson u devre dışı bırakıyoruz hem de luyindamayı sağa çekerek hata yapmasına neden oluyoruz.He bir de pva ve nelsson doğru bir ikili değil çünkü pva savunma yapmayan arkasını boş bırakan bir bek, arkasını süpürebilecek kesici bir stoper oynamalı marcao gelene kadar luyi sol stoper oynamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadı, orada da istikrar göstermedi maalesef. Anlarda iyiydi.

      Sil
  2. Sağ açıkta şu an için en yakın aday Emre Kılınç sanırım bu sistemle devam edeceksek. Yedlin oynarsa ona da sık sık yardıma gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma yardımı, ön alan baskısı gibi unsurlarla katkı almaya çalışıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir