9 Ekim 2021 Cumartesi

Galatasaray 4-3 Tuzlaspor, pozisyon vermeden gol yemek klişe değil


Formasyon değişikliği olur mu diye düşünürken, 4-3-3 üzerinden devam ediyoruz. Hazırlık maçı, doğal olarak bazı yeni isimleri izleme fırsatı bulduk. Maç 4-3 bitmiş olabilir de, Galatasaray daha fazlasını atabilirdi. Sadece Oğulcan Çağlayan'ın kaçırdıklarıyla, ilk yarıdan da farka ulaşırdın. Yediğin 3 gol ise bireysel hata. Bu sezonun Galatasaray adına özeti değil mi? "Pozisyon vermeden gol yedik" söylemi klişe gibi dursa da, savunmadaki bireysel hataları bir türlü aşamıyoruz. Kalende de İsmail Çipe olunca, doğal görüntü.

Sevdiğim noktaları yazayım. Trabzonspor deplasmanında da vardı bu. Maça ön alan baskısıyla başladık ve rakibi hataya zorlayarak, çok rahat 2 gol bulduk. Oğulcan Çağlayan, Emre Kılınç, Atalay Babacan ve Aytaç Kara gibi isimlerle bu baskıyı iyi yapıyorsunuz. Devam ettirmedik tabii, 2-0 sonrası kestik. Orta saha 3'lüsü çok hareketliydi ve bence presi de iyi yaptılar. Atalay Babacan'ın oyunun 2 tarafındaki etkisini çok beğendim. Aytaç Kara da belli bir sertlik getirdi ve Assunçao'nun daha sakin futboluyla görüntü iyiydi.

Bir yandan da net pozisyonlara giriyorsunuz. Ömer Bayram'ın iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum, sol kanadı müthiş işledi. Oğulcan Çağlayan biraz daha bitirici olsa, daha farklı bir skor konuşurduk. Savunmada bireysel hataya o kadar açıksınız ki, bu maçta dahi 2-0'dan 2-2'ye gelebiliyor maç. Neyse ki rakibin güç seviyesi aşağıdaydı. Her ne kadar senin de eksiklerin var ama mevcut kadron şu maç adına hiç fena değil.

2. yarıda, Diagne, van Aanholt ve Nelsson'un oyuna girmesiyle kalite biraz daha yükseldi ve Diagne'nin de gol kokusuyla sonuca gitmeyi başardık. Diagne'nin etkisi bambaşka, bir anda bağlantıyı kurmuş oldunuz. Destek de alınca, hücum yeniden işlemeye başladı. Devamında gençler oyuna girdi, bazı kopmalar oldu derken, Marcao'nun laubaliliği ile rakibin 3. golü geldi. Şu golleri yemesek de, farklı skoru konuşabilsek keşke. İyi bir hazırlık maçıydı yine de, Atalay Babacan gibi yeni isimlerin performansı beni mutlu etti.

8 yorum:

  1. Biz bireysel hata ile yedik de rakip de bireysel hata ile yedi mesela;diagne ve oğulcan ın golleri böyle geldi Ömer frikik, babel de ekstra bir gol attı. Yani üretim oğulcan ın 3 pozisyonu var ama öyle acayip bir üretim de yoktu. Rakipte bir zahmet üretemesin yani üretiyorsa daha da vahim noktada oluruz.Kısaca 3 4 defa iyi pres yapıldı ama onun dışında pres de yeterli bulamadım ben, tuzlanın çok rahat presi kırdığı zamanlar oldu maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakibi hataya sen zorladın, seni hayata kimse zorlamadı, fark o. Gayet üretim vardı, 3 net pozisyon diyorsun, daha ne olsun. Bir forvet, bir maçta kaç tane pozisyona girecek.

      Sil
  2. Atalay'in rotasyonda yer alabilmesi icin guzel sinyaller saniyorum ilk firsatta sahaya surulecektir bundan sonra, Diagne'nin klasik etkisi buyuk nerede be sartta oynarsa oynasin formasyon degisecekse Diagne ve Halil ile bir kurgu uzerine degismeli.
    Omer de ayni sekilde ne olursa olsun gercek bir profesyonel ve isini yapiyor, buyuk saygi duyuyorum benzer durumdaki yerlilerin cogu ya yatarak para kazandi ya da pes ederek Anadolu takimlarina gitti Omer'de bu yok, su an solda kime bir sey olsa ilk alternatif yeterli yetersiz tartisilir ama adam profesyonel ve verimsiz de degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürülmesi lazım, çoğu isimden daha kötü görüntü vermeyecektir.

      Sil
  3. Abi ismail çipenin yediği goller ne öyle Allah aşkına? Hatırlayan vardır TR kupasında bi Hatay maçı oynamıştı, kaleye bile gitmeyen topu alamayıp bacak arasından golü yemişti. Bu kadar yetenek fakiri olupta nasıl hala Galatasaray kalesinde olabiliyor bu adam anlamadım gitti. Bavulunu pılını pırtını toplatıp kovmak lazım, bakın kovmak diyorum ya çok net. Üçüncü ligden kaleci getir koy bunun kadar olmaz ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eray Iscan mi Ismail Cipe mi dersek ben Eray Iscan derim, Bale'den yedigi golü hala unutamiyorum ama saniyorum Eray bile daha iyiydi.

      Sil
    2. dünya üzerinde eray işcan'dan daha kötü bi kaleci olamaz

      Sil
    3. Kötü işte, hangisi diye bir kıyas yarışına gerek yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir