11 Ekim 2021 Pazartesi

Kerem Aktürkoğlu ismi yine ön planda


Lig ve Avrupa'yı göz önüne alıp, bu sezon yapılan skor katkılarına bakınca, Kerem Aktürkoğlu ismi yine ön planda. Şu ana kadar 3 gol 3 asisti var ve ben de 10 gol 10 asist bandını zorlayabileceğini düşünüyorum. Son zamanlarda bu "skor" katkısı düşmüş gibi olsa da, takımın olmazsa olmazlarından. O düşüş de, sezon başı fazlasıyla onun ayağına bakıp, şu an görüntüyü biraz daha dengelemekle alakalı. Sözleşme mevzusu bir an önce bitirilir de, kendisini gönül rahatlığıyla izlemeye devam edelim.

Diagne de 3 gol 2 asistle 2. sırada. Üstelik bunu da ısrarla oynatılmayarak ya da sonradan oyuna eklenerek yapıyor. Yaz aylarında umutlar bitmişken, PSV maçındaki parlayış ve iyi geçirdiği Ağustos ayıyla birlikte, yeniden göze girmişti. Şu an da daha fazla oynaması lazım, çünkü kötü maçı yok. İngiltere günlerinden bu yana, oyun içi katkısının yükseldiğini söylüyoruz. Gol sayısı zaten artar da, asist katkısının da ciddi seviyeye geldiğini göreceğiz.

Emre Kılınç da 4 golle 3. sırada. O da enteresan, ısrarla yedek çünkü. Oynadığında ise, gole en yakın isimlerden biri olmayı başardı. Trabzonspor deplasmanının ilk yarısında 2 gol atmış, 2. 45 dakikaya sakatlığı yüzünden çıkamamıştı. O iyi bir ivmeydi mesela, keşke devam edebilseydi. Genellikle, ön alandaki baskıyı arttırmak istendiğinde oyuna dahil oluyor ve geçen sezonun aksine sağ kanatta izliyoruz. O da daha fazla süre alabilir.

Mostafa Mohamed, Cicaldau ve Morutan da 2 gol 1 asist diye sıralanmış. Mostafa Mohamed'in istatistiği son maçta yükseldi, umarım devam eder. Cicaldau ve Morutan'dan ise beklediğim tabela katkısı çok daha yüksek. O da zamanla artacak. Genel olarak bakınca, gol atmakta zorlanıyoruz. Girilen net pozisyon sayısı yüksek görünse de, o pozisyonlar bana çok net görünmüyor. Gol sayısı yükselmeli, şu an sorun hücum. Bitirme noktasında da sallanıyor olsak da, daha organize olabilmek gerekiyor.

8 yorum:

  1. Marcao ile bence attığımız gol sayıları da yükselecek orta saha daha ileriye kurulacak ve daha çok pozisyon yakalayacağız :)

    YanıtlaSil
  2. Takimin en bitirici oyuncusunu israrla yedek birakirsan bu tablo normal hatta iyi bile, Diagne'nin ölüsü bu takimda 11 oynamali gectigimiz yillara bakarsak istatistiksel olarak asist ve gol katkisi herkesten yuksek ki senin de belirttigin gibi bu sene oynamamis hali bile 2. Olmus daha ne yapsin bu adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölüsü 11 olmamalı, ona katılmam da şu an 11'i hak ediyor.

      Sil
  3. diagne konusunda umarım yanılırım ama bu adama forma verince ( İlk 11 ) rekabet ortamı bitmişçesine mücadelesi zayıflıyor, o rize maçındaki çabayı göstermiyor mesela. Umarım bunlardan ders almış ve daha da olgunlaşmıştır, umarım ben yanılırım. Zira konya maçı sonrası Mustafa'nın ilk 11'e döneceğine inanıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zayıflamıyor aslında, geçen sezon da o anlamda iyiydi. Israrla kesiliyor.

      Sil
  4. Morutan bu sezon 15-20 asist arasına çıkabilir. Her iki istatistikte de çift hane yapma ihtimali onun da var bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çıkar, o potansiyeli var. 10'u devirse kafi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir