12 Ekim 2021 Salı

Letonya 1-2 Türkiye, yeni başlangıcın ilk adımı olması dileğiyle


İşlem kolay aslında. Norveç karşısında da bunu yapsak, belki galibiyet gelecekti. Hücum yürümüyor, organizasyon ve bağlantı sorunu çekiyorsun. Norveç karşısında, yanlış değişikliklerin kurbanı olduk. Letonya karşısında ise tam tersi. Serdar Dursun'u ceza sahası içine atıp, Halil Dervişoğlu'nu bağlantıda kullanman, Letonya karşısında tek kale oynamana yol açtı. Rıdvan Yılmaz'la da sol kanadı iyi kullandın ve rakip ceza sahası içinde yakaladığın kaosla da galibiyete uzandın.

Burak Yılmaz da böylelikle daha özgür hareket eder oldu. 4-2-3-1 oynuyorsun ve bu düzende ısrar etmene gerek yok. 4-2-4'e döndüğün an, galibiyet aradığın ortamda kaosu oluşturuyorsun. Norveç karşısında dönmedin buna ama Letonya karşısındaki dönüşün, hatalardan ders alındığına işarettir. Serdar Dursun da önemli isim, Şenol Güneş olsa Enes Ünal'da ısrar ediyordu. Pivot bir kere, ceza sahası hakimiyeti işte. 

Kenar ortalarına dönmek ayıp değil ki. Sol beki değiştirerek, en azından orayı da işlettin bu sefer. Zeki Çelik'in felaket görüntüsü devam etse de, en azından 1 beki kazandın diyelim. Tabii ilk 11 tercihi, Burak Yılmaz (her ne olursa olsun) ve Hakan Çalhanoğlu'nun 90 dakika sahada kalmasının yine izahı yok. Bu kadro dönüşmeli ve bazı kararlar keskin alınmalı. Dünya Kupası elemelerinde ya da 15 günlük sürede bunu yapmak zor tabii. Kuntz Hoca'ya bir şey diyemem, sabretmeli.

Hatasından ders alabileceğini, 2. maçta gösterdi işte. Letonya karşısında da kaybetsek, henüz nefes dahi alamadan tüm kredisini kaybedecekti. Bu geri dönüş, yepyeni başlangıçlara vesile olabilir. Oyuncu değişiklikleri ve son 15 dakikada dönülen oyun değerliydi. Rakip zayıf, çok temel hataları var. Kalecileri ve savunması sorunlu ama bunu zorlamadık bile. 4-2-3-1 sarmalında, Hakan Çalhanoğlu bu kadar etkisiz, Burak Yılmaz da savunma arkasına odaklıyken bağlantı kuramıyorsun. Cengiz Ünder durduruluyor, onun da tek odağı topu sola çekmek oluyor. Orkun Kökçü de orta sahanın merkezinde kayıptı.

Dön 4-2-4'e, önceliğini hücumda tut. Oyunu rakip yarı sahaya yıktığın an, bu tarz maçlarda kazanmak o kadar da zor değil. 15 dakika yetiyor işte, o sürede gol beklentin ortada. Halil Dervişoğlu bağlantıyı kuruyor, çift forvet oynadığındaki etkisi çok büyük. Şu 1 aylık sürede, Kuntz Hoca'nın bir şeylere çok daha hakim olabileceğine inanıyorum. Dönüşüm diyorduk, sabır gerekli. Hoca da bu sabrı hak ediyor. Zaten başka bir formül de yok.

8 yorum:

  1. gerçek türkiye forması giymemiz özellikle mutlu etti.
    berabere kalsak da hocaya kızmazdım. çok baskı kurduk. artık o topu içeri sokmak oyunculara kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kızmam, değişiklikler bu sefer doğruydu.

      Sil
  2. Halil, Serdar Dursun ve Rıdvan girince oyun birden değişti gerçekten. Bir dahaki macta da Zeki ısrarından vazgeçip Mert müldür'e dönerse daha iyi olabilir. Hakan bu maç özelinde duran toplar hariç yoktu. O da yerini Yusuf'a kaptirabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu hamleleri ilk maçtan yapmak lazımdı. Doğal ama, hoca tanıyacak.

      Sil
  3. Norveç ve bu maçın bana göre en bitik en kötü oyuncusu zeki. Nasıl sabredebildiğini anlamıyorum ben ekran başında saç baş yoldum, Mert müldürü koymak çok mu zor arkadaş. Zeki'nin berbat futbolu cengizi de törpülüyor. Ayrıca geçen maç konuşmuştuk, gole ihtiyacın varsa Cengiz çıkmaz oyundan arkadaş. Dün cengizi çıkarmadın ve bir hareketle asisti getirdi sana, öğrenmiş oldu Kuntz bence yeni yeni tanıyor öğrenecek gün geçtikçe. Ayrıca bu hakan çalhanoğluna nasıl 90 dk sabretti merak konusu, sanırım takımda yıldız olarak gözüktüğünden çıkarmaya çekiniyor zira bu berbat futbolun açıklaması olamaz. Milli takım için bir hayalim var o da şu; Uğurcan _ Mert , Çağlar , Merih , Rıdvan _ İrfan Can , Berat _ Kerem Halil Cengiz _ Serdar... Halil Hakan'ın mevkisinde bile eminim ondan çok daha iyi iş yapar. Bu kadronun ben bambaşka işler yapacağı düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferini bekledi, bu da olmayınca iyice düştü. Lille'de de eski görüntüsü yok.

      Sil
  4. (Emre)
    Zeki'yi kesip Mert Muldur oynatilmali.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir