1 Ekim 2021 Cuma

Tecrübe kazanmaya odaklanmışken, sonuç da alıyoruz


Genç yapı, zaman lazım, tecrübeleneceğiz diyoruz. Böyle zorlu bir grup da, gençlerin gelişimi ve kazanacakları tecrübe anlamında çok değerli. Gruba müthiş başlamamız, aldığımız 4 puan ve oynanan oyun ise kazancımız. Bu seviyede sırıtmayıp, üstün kalmayı başardık. Elbette eksikler olacak, bazı anlar tecrübe istiyor da, daha tecrübeli ve etiketli kadrolarla, kötü işlere imza attığımız çok oldu. Değişim, Galatasaray'ın özünü tekrar hatırlaması noktasında önemliydi.

Galatasaray'ın özü de Avrupa'dır. Bu kimliği kaybedersek, geriye çok fazla bir şey kalmaz. Son yıllarda da, Avrupa kimliğini kaybetmek adına her şeyi yaptık. Başarısız Şampiyonlar Ligi maceraları, ön elemelerde alınan kötü sonuçlar. En son başarımız diye bir şey yoktu, geriye gitmen gerekiyor. Olay iyi sonuç da değil sadece, reaksiyon. Lazio karşısında alınan galibiyet ve iyi oyun geri dönüşün mesajıydı. Marsilya deplasmanından da alnımızın akıyla çıkmak "yeniden Avrupa" demek oldu. Lokomotiv Moskova maçlarından en kötü ihtimalle 4 puan gelirse, bu gruptan da rahatlıkla çıkacağız.

Şampiyonlar Ligi tadında grup. Avrupa Ligi'nin seviyesi yükselmiş olsa da, en olmayacak gruplardan birini çektik. Bu grubu çekince de, sonuç almaktan öte, tecrübe kazanmaya odaklanmıştım. Biz ise sonuç da alıyoruz. Fatih Hoca'nın bu tarz maçlara odağı bambaşka. Yine iyi çalışılmış bir maç ve istediğimizi alıyoruz. Gençler de bir yandan tecrübe kazanıyor. Temeli attık, öz güveni de kazanıyoruz. Gelecek bu gençlerin olacak. Bu seviyelerde oynayıp, ayakta kalarak.

"Bir görevim vardı ve bende bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Lazio maçını kazandık, keşke burada da kazansaydık. Benim böyle bir atmosferde oynadığım ilk maç. İlk tecrübelerim. Atmosferden etkilenmemeye çalıştım."

Berkan Kutlu'nun maç sonu söyledikleri de beni açıklar nitelikte. Alanyaspor'da geçen sezon parladı ve direkt Galatasaray yaptı. İyi bir potansiyeldi ve bu daha da parlıyor. Bu seviyelerde tecrübe kazanıyor, değerini katlıyor. Galatasaray'a geldiği günden bu yana da hiç sırıtmadı diyebiliriz. Bugün sonuç alıyorsak, onun takım içindeki görevi, değeri önemli. Takımın ciğeri diyorum ben, temponun en önemli sebebi.

13 yorum:

  1. Şu bek mevzusu çok can sıkıcı,iyi beklerimizi de hep bir şeyler oluyor, saracchi kronikleşti omarın durumu malum zaten şimdi de boey.. Umarım saracchi gibi olmaz maalesef sahaya hemen attığınızda böyle oluyor. Devre arasında yine bek bakacağız gibime geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devre arasında zaten bek bakmamız gerekiyor, rotasyonları çok kötü mecburi olarak oyuncu tam iyileşmeden tekrar 11 başlıyor ve sonucunda sakatlanıyor. En kötü Bir solbek yanına da mümkünse ismail çokçalısı alıp artık bek muhabbetinden çıkmamız gerekiyor

      Sil
    2. Saracchi'nin o sakatlık problemleri olmasa takımda tutardık. Bence de iyi bekti.

      Sil
  2. Bence Avrupa'da daha iyi olmamızın sebebi takımların bize yatmaması. 8'li defans blokları yok, geçiş oyununu daha rahat oynuyoruz. Ligde ise Rize, Antalya, Kasımpaşa gibi takımlar yatıyor, açmakta zorlandığımız için puan kaybediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle. Kapanan rakiplere karşı da, daha güçlü bir hücum planı gerekiyor. Ligde kurgu değişecek gibi.

      Sil
  3. Hoca maç sonu set oyununu oturtmaktan bahsetti. Ligdeki başarısız sonuçları kıracak cümleyi kurdu yani. Teşhisi koydu, umarım çözümü de başarılır. Zaman lazım tabi, fikstür de sıkışık. Kolay değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım arası bu anlamda fırsat olacaktır.

      Sil
  4. İşin ironik tarafı hoca ilk geldiğinde Avrupa'da kısa vadede başarı için hazır isimlere gitti Babel gibi ve başarı gelmedi, radikal gençleşme ve kadro yenilemesi yaptığı sezonda ise kısa vadede de başarı gelecek gibi. Umarım devamı gelir, takımın Avrupa'da başarılı sezonuna tanıklık etmemiş bir nesil var, hocayı bu kadar kolay hedef almaları biraz da bu yüzden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o yanılgı. Ffp var, sattığın kadar al. Adam satamıyorsun, hangi genci, hangi bonservisle alacaksın. Eline ilk para geçtiğinde, Marcao / Luyindama yaptın zaten. Ffp olmasa, o dönem de gençleşirdin.

      Sil
  5. Galatasaray tekrar o Avrupa Fatihi kimliğini hatırlıyor diyebilir miyiz ?

    YanıtlaSil
  6. Kapanan takımları açmayı ve sonrasında da oyunu tutmayı da başarırsak her şey tamam olabilir. Bir de ligi de Avrupa kadar ciddiye alarak sahaya çıkmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte hücum seti lazım, hem de güçlü şekilde. Bireysel yetenekler var da, hücumu oturtamadık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir