3 Aralık 2021 Cuma

Fatih Hoca'nın, Yeni Malatyaspor maçında van Aanholt'a gösterdiği tepki doğruydu


Fatih Hoca'nın, Yeni Malatyaspor maçında van Aanholt'a gösterdiği tepki doğruydu. Pozisyon ofsayt olsa da, bitirme şekli kabul edilemez. İçeride 2 isim bomboş durumdayken o kaleye şut atmayı tercih etti. Üstelik kalecinin kapattığı köşeden. Hoca da bunun üzerine öfkeyle onu oyundan aldı ve Ömer Bayram'ı oynattı. Aslında bu maçta olması gereken, direkt olarak Ömer Bayram'la başlamaktı. Rakibin zaten hücumla işi yok, orta sahan hücumdan çok uzakta ve forvetin Diagne. En azından kenardan onu beslerdin.

Belki Morutan ya da Mostafa Mohamed'i oyuna alacakken, Ömer Bayram'a dönmek zorunda kaldık. O an öfke ile hareket edilse de, ben de aynı hareketi yapardım. Herkesi çıldırttı ve bu ilk değil. Kenardan çizgiye inme işini bu kadar iyi yapıp, ceza sahasında doğru ismi bulamamayı kabul edemiyorum. Bu tecrübede olan bir futbolcunun hücum için daha doğru hareket etmesi lazım. Orayı işliyorsun da, finali yok. İçeride bomboş isimler ama ya paslar kötü, ya garip şut tercihleri.

Bir de sağda Yedlin var. Marsilya maçını iyi oynayıp, hücumda da ciddi şekilde etki etmişti. Yeni Malatyaspor karşısında ise yokları oynadı. Kimi de o performans sonrası "Galatasaray tarihinin gördüğü en kötü sağ bek" dedi. Ben olayı biraz da yorgunluğa bağladım. Hiç konuşulmuyor da, Yedlin dinlenemedi. Boey'in sakatlığı sonrası sürekli 11'de ve 90'ar dakikalar oynuyor. Zaten beklentim yok da, performans ister istemez sallanabiliyor.

Her 2 beki düşününce, hücum edebilmek iyice zorlaştı. Boey bir an önce dönmeli, sol beki de çözmeli. Transfer mi olur, başka bir şey mi bilmiyorum. Hocanın oyun düzeninde bekler önemliyken, hücum katkısı neredeyse alamıyoruz. Oyun sıkışabilir, merkez tıkanır da, oyunu kanatlara ancak bu şekilde yayarsın. Bekler sürekli hücumu düşünecek, ceza sahası içini besleyecek, hatta kendilerine şut opsiyonu dahi sağlayacak. Hakan Balta, Riera, Eboue ya da Mariano, hatta Nagatomo, Linnes gibi isimler bunu yapıyordu.

7 yorum:

  1. Cok guzel yazi aslinda Omar'in beklenmedik sakatligi belki de sampiyonluga mal oldu bize onu da es gecmemek gerek.
    Sabrili zamanlarda bile daha fazla hücum etkimiz vardi beklerden yana bu sene gercekten en kısır senemiz hücum performansi olarak ve devre arasinda yerli bir isimle anlasabilirsek ne bileyim Emre Tasdemir ayarinda bile olsa bize mac kazandiracaktir zira bek etkimiz su an sifir gercekten PVA icin beklemeyi tercih edenlerdendim ama bu sefer ben de yanildim saniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bek olayı şu dakika en büyük problemimiz. Altay karşısında farklı bir şeyler bekliyorum.

      Sil
  2. Lucescu herzaman farklı sistemlere açıktı,bazen 4 lü bazen 3 lü bazen 5 li dahi oynatıyordu.Rotasyon yapıyoruz ama sistem genelde aynı.Neden 3-5-2 deneyip sag kanatta barış sol kanatta ömer ile oynamayı dönemiyoruz anlamıyorum.Bu sayede forvetler kanattan daha çok destek görecektir.Maçına göre denenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dardı onun elindeki rotasyon. Bu anlamda iyi iş çıkarıyordu ama o işleri Fatih Hoca da çok yapardı. 96 2000 arası.

      Sil
  3. Pek önemsemiyor sanki burayı ondan dolayı yapıyor hataları genel olarak. Daha ciddi olsa bir tık fazlasını ortaya koyabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemsamiyorsa problem daha büyük zaten.

      Sil
    2. Ben de PVA'nin kibirli ve Turkiye'yi ve Super Lig'i kucuk goren birisi oldugunu duydum, arkadasin gözlemi dogru bence de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir