22 Aralık 2021 Çarşamba

Tablo kötüleştikçe, futbolcular da çok daha kötü görünüyor


Yapılanmanın eksik yanları olabilir. Kimi kaliteyi sorgular, kimi şu şu bölgeler eksik der. Ben "eksik" diyecek taraftayım ki, bu bir süreç. Burada esas olan gelişim göstermek ve çarkı döndürmek. Avrupa Ligi başarısı da o etiketi ekledi ve bazı gençler "ben buradayım" dedi. Bu ayrı bir konu, yapılanmayı asla sorgulamıyorum. Gerekliydi ve devam etmeli. Etiketli, kira temelli ve yaş haddi olan kadrolarla bir yere varamadığımızı gördük. Bu süreç de böyle ilerleyemezdi.

Kalite sorunu olduğuna inanmıyorum. Eksik noktaların vardır en fazla. Ligde 11. olacak bir kadro değil bu. Lig 2.'si Konyaspor'dan daha kötü bir kadroyla oynamıyorsun. Selçuk İnan ise maç sonunda kaliteden dem vuruyor ve transferi işaret ediyor. Bu sözler aslında Fatih Hoca'nın. Transfer olacaktır, değişim devam etmeli de, şu başarısızlığı da "kaliteye" bağlamak büyük bir hayal kırıklığıdır. Yine yazıyorum, Galatasaray'ın büyük bir kalite sorunu yok.

Hakem hataları mutlaka etki etti. Hatta baş faktör diyorum. "Bitirememe" sorunundan bahsediyoruz, gerçekten de böyle bir şey var. Lakin bu bitirememe hadisesi "teknik" bir konu. Elbette futbolcuya yazacak da, o kısımda işler doğaçlama ilerliyor. Set hücumunda hala organizasyondan söz edemiyoruz. Geçişte iyisin de, bu ligde top sende, pas oyunu oynamaya çalışıyorsun. Organizasyonun yok, set oynamaya çalışman ne ifade edecek?

Bu "teknik heyet" bakış açısında transferde değişim olsa neler değişecek ki. Çehrenin değişeceğine inanmıyorum, tablo başarısız çünkü. Lig'de tarihin en kötü dönemlerinden biri yaşanıyor. Giresunspor sadece 2 puan gerinde. Bunu da kaliteye bağlamayacağız artık. Bu kadronun daha iyisini yapabilmesi gerekiyor ve o potansiyeli de var. İşin kötüsü çoğu futbolcu da geri gitmeye başladı. Tablo kötüleştikçe, futbolcular da çok daha kötü görünüyor.

22 yorum:

  1. En büyük eksiklik gelişememek hatta geri gitmek.transferle gelecek oyuncu da bir ay sonra takıma ayak uyduracak zaten niye boşu boşun masraf yapıyoruz anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an gelişti diye baktığımız isimler de geriye gitmekte.

      Sil
  2. Takımın genelinde olmasa da çeşitli bölgelerde kalite sorunu olduğunu düşünüyorum. Örnek oarak sağ-sol bek. 6 numara. 8 numara yedeği. Kanat yedekleri vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite sorunu var da, ligde şu tabloda olacak bir sorun da yok.

      Sil
  3. Orta saha eksik kaldı takım kurgusu resmen Gedsona göre yapıldı ama alamayınca patladı orası. Resmen şu kadronun en zorlanacağı taktiklerden birini (4-3-3ü) oynamaya çalışıyoruz inatla. Bu zorlama sonucunda da kısır, zorlama, bireysel yeteneklerin sürüklemeye çalıştığı hücumlar seyrediyoruz çoğunlukla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da hata. Bir futbolcuyu odak alıp transfer planı kurmak ne zaman işe yaradı ki. Yazın çok konuştuk bunu, ben de yazdım. Alternatifler belli olmalı, Gedson odağıyla bu iş yürümez diye.

      Sil
    2. Evet hatırlıyorum. Gerçekten büyük hata. He bu arada Gedson gelse, sağ bekte de boey ve Omar dönse takımın çehresi değişir mi? Evet bence değişir. Ama yine de ideal oyunculara bağlı tek bir oyun planının olması ve bunu elindeki kadro ile yeteri kadar iyi uygulayamamak lige havlu attırdı geçmiş olsun. Fatih hoca Avrupada bu kadar iyi bir taktisyen iken ligde "vay be ne top oynadık işte Gs bu" veya "çok iyi oynamadık ama doğru oynadık ve kazanmayı bildik" diyebileceğimiz bir maçımızın olmaması, çok garip değil mi?

      Sil
    3. Değişir değişmesine de her şey rayına girmez. Bizde yol bozuldu.

      Sil
  4. çöp futbolcu yoktur. bana göre takımın en yetersiz ismi olan yedlin bile belli bir seviyede verilen görevi yapar.
    iyi çalışmak, herkese yapabileceği görevler vermek, "benim sistemim bu!" demek yerine eldeki kadroya uygun oyun oynamak gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptı Avrupa'da, yapmadı değil :) Belli seviyenin üstünde hatta görevini yaptı. Olay lig.

      Sil
  5. Drogba, Sneijder, Melo, Hagi, Popescu, Gomis, Elmander daha kaç tane yazayım hepsinin yaşı ortada verdiği hizmet ortada. Değerli oyuncu bir şekilde bu takımda olmak zorunda. Rasgele genç kadro diyoruz 4 milyon tl fazla versek iyi bir forvet alsak bile bir çok şey değişir o 4 milyonu birkaç galibiyetle kazanabilriz ama ille inat ediyoruz ve bir türlü tutmayan kadrolara yıllardır boşa paralar ödüyoruz sonra devre arası yine transfer yapacağız nutuklarını duyuyoruz. Beğenmediğiniz Falcao bile 3 forvetten daha fazla gol attı ya. Reklam getirisi bir şekilde maaşına da yansıdı. Ben takımda kaliteli ve olgun birkaç isimin olması gerektiğini savunuyorum. Ayrıca şu an tarihin gelmiş geçmiş en anlamsız, en kötü oyuncularının olduğu ve uyumsuz bir kadro diyerek bir adım da ileri gidiyorum. Bu oyuncular Galatasaray'ın seviyesinde değil arkadaş değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket, yüksek maliyet. Şu gün adına büyük lüks. 4 milyon TL'leri geçti o olaylar. Falcao ile alakalı Galatasaray'a zarardan başka yansıyan bir şey yok.

      Sil
    2. Falcao Vallecano'da da benzer ortalama ile oynuyor 10 macta 5 gol, adam buyuk golcü biz kullanamadik hem de bizdeki fiziksel temasli oyunu kaldiramadi, sanssizlik faktoru de var her sene mutlaka bir seyler oluyor kadroyu bastan ona göre kuracaktik, olmadi yine, yedek kalecimiz bile hatali abi birak forveti.

      Sil
    3. Bunu ciddi ciddi yazıyor musunuz ya. Abi dün mü geldin dünyaya :( Falcao 50 maçın 40ında sakat beklemedi mi Galatasaray'da, ne anlatıyorsunuz. Vallecano'da da 11 değil, kenardan geliyor sürekli. Geçen yine sakatlandı, yoktu bir süre. Burada 5 milyon avro alıyor, bunlar nasıl lüksler.

      Sil
    4. Mohammed'in ve Halil'in son vuruslarini görünce aradaki seviye farkini anliyor insan Mohammed yine önündeki kaleye atamadi son mac abi yoksa ben de cok iyi biliyorum bizim icin lüks oldugunu ve kalsaydi bile 10 macin 7sinde olmayacagini Falcao'nun.

      Sil
    5. Olmayacağını biliyorsan konu kapanmış demektir :)

      Sil
  6. Kadronun kötü olduğuna ben de katılmıyorum.Sadece Avrupa bizi çok yordu ve ligde rotasyonda sıkıntı yaşadık.Yine de 1. etken hakem kararları ile genç oyuncuların dengesi bozuldu.Maalesef takımın genç olmasının bir dezavantajı bu.Herseye rağmen pozisyonları çok kolay harcıyoruz.Bunu çözmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorgunluk da değil olay. Neden yorgunluk olsun, aksine genç kadrolar bu yoğunluk adına kıymetli değil mi?

      Sil
    2. Avrupa'daki çok üst düzey maçları hemen hemen aynı kadro ile oynadık.Belki fizik olarak değil ama mental olarak yorulduk.Bu oyuncuların çoğu ilk defa bu seviyede oynadı.Kolay değil.

      Sil
    3. Genç kadrolar bu yüzden kuruluyor. Artık işin yorgunluğu bir mazeret değil.

      Sil
  7. Bu başarısızlığın esas sebebi teknik kadrodur başka bir şey değil. Takım gayet yeterli bir takım. Kimsede olmayan çeşitlilikte golcüler bizde var. Muhammed gibi bir oyuncu var, geldiğinde her türlü golü atarken durduk yere Falcao'yu oynatacağım diye onu kesip bunu koydu onun da ayarı bozuldu. Bitirememek, yetersizlik, vs deyip de gelişemiyorsak değişerek ilerleriz türü söylemlerin artık taraftarda inanılmaz alerji yarattığını görmek lazım. Ocak-temmuz lafları herkesin sinirini hoplatıyor. Artık transfere falan bu işleri bırakalım. Zaten euro kuru çok fazla, takıma maaş ödenemediği söylentileri varken, transferi nasıl yapacaksınız?
    Teknik heyetin çözüm bulması lazım:
    1 - 4-3-3 kanun mudur?
    2 - geriden manasız/ sayısı pas yapmak gerekli midir? atakların çoğu da kalecide bitiyor. bu kadroya en uygun oyun şekli bu mudur?
    3 - Onca korner - serbest vuruş. herhangi bir iyileşme yok
    4 - kadro tercihleri, rotasyon tercihleri, oyuncu değişiklikleri..

    bu sonuçların ardından zaten başkası olsa çoktan giderdi. Fatih hoca görevde olduğu için 3 yıllık başarısızlığa rağmen hala koltukta ama artık bir değişikliğe ihtiyacımız var.
    yeniden transfere işaret yapılması hepimizin asabını fena halde bozuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O golcüler de bitiremiyor, böyle bir sorun da var :) Net sorun hem de. Kale ağzından gol kaçırmanın ayar ile alakası yok bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir