27 Ocak 2022 Perşembe

Cheikhou Kouyaté & Galatasaray, 6 numaranın stoper özelliği de gösterebilmesi


Çıkan haberlere göre, 6 numaranın aynı zamanda stoper özelliği gösterebilmesi gerektiği yazılıyordu. Yani Torrent'in isteği bu yönde olmuş. Ne derece doğru bilemem, artık büyük bir bilgi kirliliği içindeyiz. Eminim ki yönetim de ne yaptığını bilmiyor, menajer önerileri içinde "fırsat" ne olabilir diye bakıyordur. Hocanın da ne istediği mühim değil, mecburen önüne gelene razı olacak ya da mevcutla devam edecek. Çok büyük ümidim yok da, transfer ihtiyacı olduğu kesin.

Kouyate de dönem dönem Galatasaray'ın gündemine gelir. Crystal Palace forması giyiyor, 31 yaşında ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek. Yani iş an itibarıyla "fırsat" tadına geldi. Bu sezon 17 maça çıktı ve çoğunda da 90 dakika sahadaydı. Önceki sezonlarda da böyleydi, çok istikrarlı bir futbolcu. 6 numara da öyle bir pozisyon ki, garantiye oynamanız lazım. Forvet, kaleci ve 6 numarayı bu anlamda ayırırım. Gençleşme tamam da, bu pozisyonlar hata kabul etmez, mümkün olan en garanti adım atılmalı.

Josef de Souza boşa çıktığında o an çoğumuz bu işe soğuk bakarken, Beşiktaş'ta yeniden doğdu ve geçen sezon takımın omurgasıydı. Galatasaray'da da Melo ve Fernando'yu son dönemde sık sık anarız. Kolay doldurulabilen bir pozisyon değil. Orada oynayacak futbolcun istikrarlı olmalı, mümkün olduğu kadar kötü maç çıkarmamalı. Hele ki 4-3-3 gibi bir kurgudaysan. Şu an bakın, ne merkezi kapatabiliyorsun, ne de doğru dürüst geriden oyun kurabiliyorsun.

Kouyate'nin birçok avantajı var. Stoper özellikli mesela, bahsi geçen Torrent'in 6 numara isteğine uyar. Fizikli oyuncu, 1.93 boyu var ve bu da hava hakimiyetini alman demek. Fiziğine göre hareketli, 6 numaranın ağır olmaması da güzel özellik. Çok çalışkan, agresif, sert, fizik olarak çok güçlü. Fena da bir pas aksiyonu yok, işini görecek 6 numaralardan biri. Savunma aksiyonunu değerli buluyorum. Çok kullandığım bir tanım, balans ayarını ciddi anlamda sağlar. "Ahtapot" gibi bir 6 lazım, her yere ayağı uzanmalı.

10 yorum:

  1. Açıkçası şu dönemde birden çok pozisyon doldurabilecek yabancı oyuncu almak çok mantıklı. Kouyate bana Donk'u anımsatıyor, ne tam stoper ne de tam 6 numara. Geçen sezonu stoper bu sezonu 6 numarada geçirmesi bile bunu yansıtıyor. İyi oyuncu ama uygun profil mi tam emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Özellikle de yabancılar adına. Kouyate'yi severim ben, takım oyuncusudur, oyunu yükseltir.

      Sil
  2. Mert Müldür veya Kaan'ı Sassuolo dan kiralayıp önlerine Gedson'u koysak sorunu çözebilir belki. Denayer de olabilir:) Bence üçlü oynamak en kolay çözüm olur, Gedson-Morutan-Cicaldau-Emre gibi çift yönlü oyuncularımız olacak orta sahada, sağ bek ritasyonumuz iyi, sol bek idare eder, bir kaleci ve Gomis ile işleri yoluna sokarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O isimleri kiralamıyorlar, satmak isterler. O da bizi aşar.

      Sil
  3. Okay Yokuslu gündemi de ortadan kalkti aslinda yerli olmasi nedeniyle cok rahatlatir bizi ayrica Stanciu da takimindan ayriliyormus keske alabilsek ikisini birden mukemmel olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalktı maalesef, bence aranan profillerden biriydi Okay. Beğenmeyeni çok da.

      Sil
    2. Bence de en azindan Trabzon macinda Okay olsaydi beraberlik garantiydi diyebilirsin, Taylan'in yaptigi hatayi yapmayacak bir profil hatta Ingiltere'de bile üst düzey performans verdi o noktalarda.
      Keske yerli 6 numaramiz olsa 10 numarayi da yabanci alabilirdik seneye de kadro planlamasi icin cok büyük rahatlik olurdu.

      Sil
    3. Merkezi kapatır, skoru tutabilirdin.

      Sil
  4. Az kaldı galiba transfer sürecinin bitmesine son günlere kalırsa mecbur kalıp olmadık vermemiz gerekebilir futbolculara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık tam anlamıyla doğaçlama bakıyorum mevzulara :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir