19 Ocak 2022 Çarşamba

Maalesef bir kesim oluştu ki, Torrent başarısız olsun diye bekliyor


Maalesef bir kesim oluştu ki, Torrent başarısız olsun diye bekliyor. Fatih Terim'in intikamını bu şekilde kovaladıklarını zannediyorlar da, hocanın "aslolan Galatasaray" dediği ortamda onlar tam aksine hareket ediyor. Galatasaray başarısız olsun diye bekleyen insanlar yoktur diye düşünüyordum, maalesef varmış. Hatayspor maçının ardından, henüz 4-5 gündür takımın başında olan teknik adamı yerden yere vurmak adına beklemeyeceklerdi. 

Elbette eleştirilebilir noktalar var da, teknik adamın şu kadar kısa sürede takımı tanıması imkansız. Kasetten maçları izlemekle, o futbolcularla idmana çıkmak aynı şey değil. Kabul edelim ki imkanlar da kısıtlı. Fatih Hoca kalsaydı da transfer gerekiyordu, Torrent geldi ve yine transfer gerekiyor. Burada eleştirilmesi, yerden yere vurulması gerekenler Galatasaray yönetiminde. O tepkiyi sektirip, süreç içinde belki de hatası olmayan tek işi olan Torrent'e ihale bırakmaya çalışmayı anlayamıyorum.

Hatayspor maçındaki Aytaç Kara hamlesini, anlama eşiği en az olan insana anlatır gibi anlatmak isterim. Maç sonu Torrent şöyle, böyle dedi diyerek, anlamak istediğini anlayan insanlar var. Rakibin kontra ataklarla geldiğini, buna da stoperleri üçleyerek +1 kişi kalmayı düşündüklerini, bu sayede bekleri öne atarak hücum için rahatlatmak istediklerini söyledi. Emre Kılınç / Kerem Aktürkoğlu ile de çift forvete dönerek 3-4-1-2 gibi bir düzene geçtik.

Bu bir savunma hamlesi değildir. Bazısı hocaya "Aykut Kocaman" dahi demiş. Kapanmayı düşünmek bu değil. Halil Dervişoğlu / Aytaç Kara değişikliği ile ölümüne savunma demiyorsun. Şöyle bir örnek vereyim;

3 Nisan 2013 Real Madrid deplasmanı. İlk yarıyı 2-0 geride kapattık. 2. yarıya girerken Sneijder / Gökhan Zan değişmişti ve 3lü savunmaya döndük. Şimdi müthiş mantığınızla bu da savunma hamlesiydi ama tam aksine takımın balans ayarı oturmuştu. 3-0 yenilsek de, direnç büyüktü. Penaltılar verilmemişti yine o gün. Gökhan Zan oyuna girdiğinde, rakibin bu Galatasaray ne oynuyor diye anlaması 15 dakika sürmüştü. Rakipler ölçü değil, şartlar bambaşka da Fatih Hoca üzerinden Torrent'e nereden vursam diye düşünenler adına paylaşıyorum.

Fatih Hoca'nın bu hamlesi de mi ölümüne savunma hamlesiydi. O gün bunları yazabildin mi? Aytaç Kara tutmamış olabilir, hoca deniyor, tek düze işler yapmamaya çalışıyor. O an elindeki isim buydu. Yarın başkası olur, dilediğini daha iyi uygulatır. 4-2-3-1 başlangıcı da, 3-4-1-2 dönüşü de maç içinde iyi düşünceydi. Yer yer de müthiş iş gördü. Zaman, uyum meselesi biraz da. Herkes için belli bir süre kredi verilir.

18 yorum:

  1. Yeni hocamıza yapılan, yaşanılan süreç, tamamen yönetim, başkan ışıtan gün sebebiyle. Fatih hocamızın ayın 4 ündeki tweetini okudum içim acıdı. Fatih hocaya yürekten destek verilse kaos ortamı yerine an itibariyle fenerin bile şampiyonluk ihtimali varken biz bile potada olurduk. En azından avrupayı görseydik hoca hayalim var derken hayal satmıyordu. Başarısızlık zamanında gönderseneler eyw da Galatasarayımızın yıllardır yönetilememe sorunu var. Tüm bunlara rağmen F. T ile 4 Hamza hoca ile 1 şampiyon olduk. Daha da üzüldüğüm ffp e rağmen hoca kulubü ayakta tuttu. Tam kaymak yiyecek zaman hoca gönderildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞU an Torrent'in suçu yok, tek suçsuz hatta. Tek diyeceğim bu olur :)

      Sil
  2. Bekler cok ilerde bekliyor. Boey gidip gelmeyi kotarir ama 33 luk PVA bu oyuna musait degil. Yuruye yuruye geri donuyor. Hamle Aytac'i iki stoper arasina cekip, soldan gelen ataklari karsilamakti. Ama Aytac ile olmadi. Umarim hoca kafasinda ki sisteme 1-2 ay icinde ulasir. Yargilamak icin cok erken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla aşacaksın bunları işte, oyunun oturması zaman ister. Belki bu yüzden 3lü savunma oynayacak, belki Nelsson döndüğünde görüntü daha oturur, ya da 6 alındığında.

      Sil
  3. Sonuna kadar katılıyorum. Aytaç hamlesi hamle olarak doğru sadece isim olarak hatalıydı bence.

    Adam Aytaç'ın 3'lü savunmayı bildiğini düşündü sadece :) Oyuncuları daha yeni yeni tanıyor ne bekliyorlar adamdan 4 günde mucize mi.

    Hayır işin ilginci torrent'e sallayan adamların çoğu daha 1 hafta önce fatih terim istifa diyen adamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka da isim yoktu kenarda. Orada oynayabilecek tek isim, en azından öyle düşündürdü. Deniyor adam bir şekilde. Bu da bir şey :)

      Sil
  4. Fatih Hoca'nin hamleleri ya cok gec ya da maci cözecek kaliteden uzak geliyordu bunu bir kabul etmemiz gerekiyor. Fatih Hoca ne yazik ki Avrupa maclari haric o oyunu cözen hamlelerini Super Lig'de bu sezon yapamadi, konsantrasyon, TFF, yonetim, hakem her seyi konusalim ama hatalari da görmemiz gerekiyor.
    Ben sahsen Torrent'in oyun icinde olusunu ve taktik degisiklik, kenardan müdahale hızını begendim, son ana kadar beklemedi oyuna dokunuslari da gayet dinamikti kesinlikle kenardan sadece maci izleyen pasif teknik adamlardan degil, yigidi öldürun ama hakkini da verin abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamleler konusunda hatalar büyüktü. Geç gelmesi ayrı, oyunu kurtarma yönündeki hamleler de benzerdi. Forvet al, orta sahayı boşalt. Öndesin diyelim, 80lere kadar bekle.

      Sil
  5. keşke lucescu gibi çıksa. ona da ilk dönem süper kupa zaferine rağmen neler dendi neler sonrasını gördük. aslolan gs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii o zaman kadron daha iyi, yapı güçlüydü :) Bugün şartlar zor.

      Sil
  6. Konudan bağımsız bişey sormak istiyorum. Ts'nin penaltısı neden tekrar edildi ? Müdahaleyi yapan Diabete penaltı vurulduğunda ceza sahası dışındaydı. yani ihlal yapmıyor ki. Ceza alanı içerisine erken giren oyuncular da her iki takımdan da var ki zaten o manzara da nerdeyse her penaltıda oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstersen ülkedeki tüm penaltıları tekrar ettirirsin. Her penaltıda mutlaka kaleci öne adımlar, içeriye girenler olur. Kes, biç yapman yeter.

      Sil
  7. Hoca oyuncuları tanıdığında elindeki alternatifler çoğaldığında bu hamleler daha net sonuçlar verecek. Torrent'e saçma sapan saldırmanın şu anda Galatasaray'a hiçbir faydası yok. Bunu anlamalı insanlar. Takımın yanında olmamız gerekiyor şu aşamada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman tanımak lazım, herkesin bir kredisi olmalı.

      Sil
  8. Çok güzel yazı! Hayır elinde o işi görebilecek başka nispeten uzun, fizikli 6 numara var da hoca Aytaç kullandı değil ki.

    Yönetim benim için çok çok büyük hayal kırıklığı, ama hocayı değiştirme seçimi öyle skandal bir karar değil, oyunumuz her maç geriye gidiyordu, zamanlaması tartışılabilir, ve yapılış şekli çok çirkin, bunlar ayrı.

    Tek dileğim yönetimin bizi şaşırtip hiç olmazsa bir transfer yapabilmesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde ne varsa hoca da ona bakıyor. Malzeme bu maalesef :(

      Sil
  9. Efsanemiz olsada takımı bu duruma düşüren Fatih Hocanın kendisidir. Konsantre olamadı ,kendisini sportif direktör hatta başkan yerine koydu ve takım gün geçtikçe geriledi. Kim gelirse gelsin destek vermek gerek. Gerçek taraftarlık bunu gerektirir.4 yıldır büyük takımın başında olan bir teknik direktör takımı 10.sıralara getiriyorsa problem büyüktür.Tekrar söylüyorum Fatih Hoca 'yı göndererek yönetim hoca iyilik yaptı.Aksi durumda Hoca ile taraftar karşı karşıya gelecekti.Bunu Giresunspor maçında gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Fatih Hoca artık direkt başkan olmalı. O kadar isterim ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir