31 Ocak 2022 Pazartesi

Semih Kaya & Galatasaray, süreç bizi buraya doğru itiyor


Semih Kaya, Yeni Malatyaspor'dan ayrıldıktan sonra ister istemez transferi konuşulur oldu. Galatasaray'a mı dönüyor söylentileri büyüdü. Dönerse şaşırmam. Dönmesini istiyorum anlamında yazmıyorum, sadece olacakları az çok tahmin edebiliyorum. Kasada para yok, Luyindama gitti ve yabancı hakkı sorunlu derken, orayı yerli, bonservis vermeyecekleri bir stoperle doldurmak isteyebilirler. Bir de altyapı kuralı avantajı tabii. Yine de, performans anlamında beklentim olmaz. Performans beklentisi olmayınca da, böyle bir hamle ne kadar gerekli?

Süreç de sıkıntılı. Alpaslan Öztürk'ün omzunda sıkıntı var, Işık Kaan Arslan da sakatlıktan ne zaman dönecek bilmiyorum. 6 numaranın stoper oynayabileni mi gelecek derken, Pulgar'ın öyle bir durumu yok. Yabancı hakkında dolu. İş dönüp dolaşıyor ve bu hamleye geliyor. Şaşırmam demem bundan. Kasada para yok çünkü, bonservis veremiyorsun. Alpaslan Öztürk ve Işık Kaan Arslan sağlıklı olsa tamam da, onların da durumu sektede.

Bir de sağ bek durumu var. Semih Kaya ve Alpaslan Öztürk'ün sağ bek oynayabilme ihtimalleri, Omar'a lisans çıkmaması anlamına gelebilir. Yabancı sayısı konusunda tam bir satranç oynanıyor. Haliyle de Semih Kaya'nın dönüşüne şaşırmam diyorum. Karakter anlamında severim, gençler için iyi örnek. Camianın evladı, lider karakterler ararken de, varlığını belli edebilecek bir isim. İş performansa geldiğinde ise beklentim olmaz. Çünkü bu seviyenin artık çok uzaklarında.

Yeni Malatyaspor'daki geçen sezonu iyiydi ama bu sezon o da takımı gibi düşüşe geçti. Bazı maddi sorunlar da var, bunu fırsat bilerek elden bazı isimleri çıkarttılar. Semih Kaya da onlardan biri. Bakalım süreç ne getirecek. Bugün yarın bu işin de kokusu çıkar. Belki de yaptıkları transferleri açıklayıp, tepki olmasın üzerinden son son Semih Kaya açıklanacak. Şaşırmam diyorum, bekliyorum da. Süreç bizi buraya doğru itiyor.

14 yorum:

  1. Semih gelsin abi bu yerli kurali bizi buna itiyor ayrica ben Alpaslan ile olacagini dusunmuyorum, inanilmaz yavas ve pozisyon hatasi yapiyor, karta ve penalti yaptirmaya cok musait bir oyun yapisi var, Semih de bir Marcao degil ama yine de Alpaslan'a göre bayagi ileride bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantığı var mutlaka. Şaşırmam gelişine.

      Sil
  2. Ben Ujfalusi'si olmayan Semih'i hiç sevemedim. Futbolcu olarak sevemedim, yoksa karakterine veya Galatasaraylılığına asla lafım olamaz. Aynı düşünüyorum. Ancak yabancı kontenjanı konusunda herhangi bir "8" veya Gedson için yolu açacaksa, Semih gelsin. Stoper derinliğinden çok bunu düşünüyorum. Stoper için de her zaman ortalama bir alternatif olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ujfalusi sonrası Semih Kaya çok sakatlanmaya başlamıştı. Son dönemde o konuyu aştı ama giden gitti tabii. Potansiyel çok geriledi.

      Sil
  3. Semih gelsin 6 ay bizi idare etsin, başımızın üstünde yeri var. Sağ beki de yedekler. Stoperde de iyi kötü yedekler. Ligde para vermeden alabileceğimiz daha iyi bir oyuncu yok ne yazık ki. Tabii kimle oynadığına da bakmak lazım. Oynasa bile önünde Pulgar ve hala açıklanmadığı için üzülerek olası Gedson oynar ve onlarla iyi bile iş çıkarabilir. Hepsini geçelim hiç alternatif olmamasından iyidir. Sağ tarafı da idare edersiniz. Anladığım kadarıyla Torrent'in Fatih hoca kadar beklentisi yok. O yüzden Semih iki pozisyonu da yedekler, idare eder. Geçici ama rasyonel bir çözüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantık ararsam mantık var ama performans beklentim yok nedense.

      Sil
  4. Semih adamdır ama tecrübesine rağmen hala savruk buluyorum. Ona verilecek süreyi altyapıdaki herhangi bir futbolcuya şans olarak vermeyi tercih ederim özellikle bu kadar hedefsiz bir sezondayken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an altyapıda genç kalmadı. Giden Niğde'ye gitti. Emin Bayram yazın dönecek, Işık Kaan Arslan da sakat.

      Sil
  5. İçinde bulunduğumuz şartları düşününce ve defanstaki oyuncularımızın halini düşününce Semih ismi mantıklı geliyor. Takım öyle bir durumda ki yılların Semih Kaya'sını 2022 yılında Galatasaray'ın defansına hala yazabiliyoruz. Alp(

    YanıtlaSil
  6. Sayısal olarak defansta çokluk olur. Süper lig tecrübesi de iş yapar zor zamanlarda

    YanıtlaSil
  7. Semih malatyada bile vasattı kendimizi kandırmayalım ilk çıktığı maç buraları yıkılır, emin bayram çağırılsın daha iyi genç yaşında iyi maç tecrübesi kazandı hemde torrentin tarzı birisi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir