12 Şubat 2022 Cumartesi

Galatasaray 1-1 Kayserispor, ilk 11'i gördükten sonra her şey bitmişti


Babel ve Feghouli'yi aynı anda 11'e yazıyorsan, bu 2 ismi taşıman için sahaya 14 - 15 kişi çıkman gerekiyor. Gomis'in durumu farklı, şu an fizik olarak herkesten iyi durumda. İlk 11'i görünce direkt olarak umutsuzluğa kapılıyorsun. Bile bile lades, artık herkes her şeyi görüyor. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu merkezi ile ne üretebilirsin, Babel / Feghouli 2'lisini nasıl taşıyabilirsin? Çıkan 11 tam anlamıyla, Gomis gol atarsa üzerinden ilerliyordu.

Gomis de hiç istediği gibi beslenemedi. Buna rağmen her topa ayak soktuğunu gördük. Bir şekilde vuruyor o topa ve bence fizik olarak da iyi durumda. Mert Çetin'e karşı sürekli üstündü, top aldı, dağıtmaya çalıştı. Maalesef çevresi o kadar bitik halde ki, yalnız kaldı. Galatasaray'ın maçın ilk 10 dakikasında biraz baskısı oldu, sonra nefesi yetmedi. Zamanla da Kayserispor etkili gelmeye başladı. Galatasaray'ın tek hücum aksiyonu ise Gomis'e orta kesmek olarak kaldı.

Feghouli çok ağır, artık topa yetişemez halde. Babel de her 2 kanat ve forvet olmak üzere denenmeye devam ediyor. Ben bir etkisini göremiyorum ama 11 başlıyor, sahada ısrarla tutuluyor. Oyundan çıkan ise Gomis, Mostafa Mohamed'in olaya girmesi değil olay, Gomis'le birlikte oynayabilirler. Babel'i çıkar, dön 4-4-2'ye ve gerekirse yine orta kes. Gomis'in gol sezgisi yüksek, Mostafa Mohamed de iştahlı işte. Torrent'in çıkardığı 11 kadar, oyuncu değişiklikleri de felaket.

1-0 geriye düşmenden daha doğal bir şey yoktu. Pozisyonlara girdin, yine bol bol kaçırdın. Gomis oyundan çıktıktan sonra biraz daha baskıyı arttırmaya çalıştın ama gol atacak ismin kenarda. 1 puana kazanç gibi mi bakacaksın şimdi. Normal şartlarda teknik direktörler değiştirilir ve anlık da olsa reaksiyon verirsin. Biz daha da kötüye gidiyoruz. Galatasaray'ın futbol oynadığını düşünmüyorum, herhangi bir yönü de gelişmiş değil. 

Uzun uzun taktik / teknik konuşulacak bir şey kalmadı. Pulgar gibi bir 6 numara aldın, yine yedek. Zaten kiralık bu adam, ne zaman oynayacak? Yabancı sınırı diyorlar, bunu da aşmanın birçok yolu var. Orta sahadan üretebilmen imkansız, Babel ve Feghouli'yi aynı anda taşıyabilecek yapıda değilsin. Kenardan müdahale gelmez, iş tamamen bireysel yeteneklere bırakılır. Neyse ki Kerem Aktürkoğlu var da attığı, attırdığı gollerle seni bir şekilde ayakta tutmaya çalışıyor. 1-0 sonrası reaksiyonu veren yine o oldu.

33 yorum:

  1. (Emre)
    Abi gecen yazida yazdigin 11 disinda baska hicbir 11'in ise yarayacagini zanetmiyorum. Her ne kadar sevsem de Berkan, Taylan, Babel, Feghouli'nin ayni anda olmadığı ilk 11 galibiyete en yakin 11'dir. Torrent hoca beni hayal kırıklığına ugratiyor. Son yillarda ulkemizde gørdugum en donanimli teknik ekip bu ekip. Ama nasil oluyor da hala Feghouli ve Babel'e dønuyor, yedekte Halil varken Ømer Bayram yine kurtarici olarak giriyor. Rakip analizi yerine kendi takimimizi, Fatih Hoca dønemini analiz etseler. Degisen birsey gørmuyorum cunku. Ilk defa bunu diyorum, ama belki su Farioli'yi biz alsaydik keske.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afedersin ama nesi donanımlı? 60 yaşına kadar toplam takım yönetme tecrübesi 2.5 sezon. Ne donanım gördün? Guardiola'nın yardımcısı olmak mı donanım? Madem o kadar donanımlı Guardiola neden tekrar yardımcı olarak almamış? Adam takım yönetmek istiyir demeyin Fatih Hoca'ya yardımcı olarak gelmeyi kabul etti deniyordu.

      Sil
    2. Donanımı vardır diye düşündük, doğaldır. Guardiola boş bir ismi yanında bu kadar uzun süre tutmaz. Ama 1. adam olmak ile, 2. adam olmak bambaşka işler.

      Sil
    3. Donanımlı diye düşünmek ayrı "Son yillarda ulkemizde gørdugum en donanimli teknik ekip bu ekip." Şeklinde düşünmek ayrı. Neden en donanımlı? Neye göre?

      Sil
    4. (Emre)
      Ekibindeki isimlere, gecmislerine ve pozisyonlarina gøre. Tanidik isim olmadiklari için ciddiye almiyorsun galiba?
      Fatih hocanin son ekibine gøre donanımlı. Evet son yillarda Ulkemizde gørdugum de. bir kac ørnek disinda da butun teknik ekipler tek adamlik uzerine. Etrafindaki "yardımcilar" da haklisin hocam deyip hocanin egosunu yuksekte tutmaktan baska bir sey yapmiyorlar.
      Gir internette bak, biraz arastirma yap Torrent ekibindeki isimlere. Yanına hicbir antrenør tecrubesi olmayan iki eski futbolcu alip ve takimin tercumanini yardimci antrenør gibi kulanmak var, bir de Torrent gibi tecrubeli yardimci antrenørler (Sevilla, Flamengo kariyerleri olan) , egitimli analizci, egitim almis atletizim antrenørunu, ve Barcelona U19 kaleci antrenørunu getirmek var. Bir de Riera gibi ust duzey oyuncu tecrubesi olan bir isim var arti olarak. Bu ekipten hicbiri birbirinin altinda kalmıyor. Ve en ønemlisi egosuz isimler. Beraber calisip gelismeye calisan bir ekip. Tabi bizim øyle bir vaktimiz yok o ayri konu.

      Sil
  2. Feghouli ve Babel'i görmek istemiyorum artık. Çift santrfor oynayalım Gomis Muhammed. Halil forvet arkası Cicaldau Berkan ortada Pulgar savunma önünde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dümdüz diz 4-4-2, sonra yeteneklerin ayağına bak.

      Sil
  3. Feghouli ve Babel ikilisi bitik.Hala birseyler bekleniyor.Torrent bir kumardı ve tutmadı.Acil olarak.Bulent Korkmaz gelmeli. Pulgar takımı toplayacak derken adam yedek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumardı da o kumarı oynamaya ne gerek vardı.

      Sil
  4. Maçı seyretmedim. Akşamüzeri 11 açıklanmadan önce acaba izlesemmi diye düşünürken açıklanan 11'i görünce direkt izlememe kararı aldım. Bu 11'le maç alma ihtimaliniz yok. Bitmiş oyunculardan ne bekliyorlar, ne olacak ki. Ne umuyorlar anlamış değilim. 60 yaşına kadar ikinci adam olmuş birinin bu saatten sonra birinci adam olma ihtimali de yok. Hele Türkiye'de hiç yok, sıfır yani. Bu kaos ortamı her hafta da geri çeker. Daha önceki yorumlarda da yazmıştım 8 maç ömrü var en fazla diye. Bu olacaklar önceden belliydi. Yapılması gereken iş de belliydi, Fatih hocaya iki iyi yardımcı ki biri Riera, Gedson ve bir 6 numara alıp önümüze bakmaktı. Ama yapmadılar. Bizler buradan bunları düşünebiliyorsak bizden farkı olduğu için o koltuklarda oturan insanlar bunları kat be kat fazla düşünmeli, düşünmek zorundalar. Ama düşünmedikleri için olan canım Galatasaray'a oluyor. Şimdi ya bu hafta içi yada önümüzdeki hafta tazminata rağmen hocayı gönderirler, Bülent hocam gelir ya ucu ucuna kümede tutar bizi yada ucu ucuna düşeriz. Sonra yaza yine aynı terane. İşin üzücü tarafı Galatasaray başkanısınız ama taraftar olarak kimse söylediğiniz hiçbir şeye inanmıyor. Galatasaray başkanlık kurumu adına çok büyük bir acziyet. İnandırıcılığını ve temsil kabiliyetini kaybetti sayın başkan, hem de 6-7 ayda. Ancak bu durumun farkında değil. Sanırım bu duruma düşen bir Galatasaray başkanı olmamıştır daha önce. Temsil adına aşırı yetersiz bulunan Özbek yönetimi bile. Yazık, çok yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum. Bazı isimlerin yürümeye hali yokken, neden bu ısrar. Tecrübe adı altında yapılıyorsa, zaten onlar yapamadıkları ile bizi bu duruma sürüklemedi mi?

      Sil
    2. Tecrübelileri gönderememe durumlarını anlıyorum. Maaşlar geriden geliyor, oyuncu gitmek istemiyor vs. O zaman takıma faydalı olmayan oyuncunun sahada da idmanda da yeri olmamalı. Bu iradeyi gösteremiyorsanız, kasada para yoksa, kaynak oluşturulamıyorsa o zaman koltukta oturanların dışarıdaki bizlerden ne farkı var. Bizler de şu şekilde başkan, yönetici oluruz. Çok büyük bir kaosa sürükleniyoruz ve başkanın bu durumun farkında dahi olduğunu düşünmüyorum. Bu gece irade gösterip Torrent'i görevden almalı ve ona kim bu fikri vermişse bir an önce yanından uzaklaştırmalı. İstemeyen arkadaşlar olsa bile bence şu an Okan hocadan daha iyi bir ihtimal gözükmüyor. Campos yine transfer yapsın. Seneye zaten Avrupa yok, ligde de Okan Buruk'tan daha iyi bir ihtimal gözükmüyor. Bülent hoca da ligde tutar belki ama uzun dönemde başarılı olacağını sanmıyorum. Seneye bu zamanlar hoca aramaktansa Okan hocaya gidip orta vadeli bir plan oluşturmak en iyi seçenek olacakmış gibi görünüyor.

      Sil
    3. Gönderemesen dahi oynatma zorunluluğun yoktu ki.

      Sil
  5. Abi ilk 11'i görünce yine kazanamayacağız diye düşündüm. Keşke haksız çıksaydım. Taylan, Berkan, Babel ve Feghouli'yi bırak ilk 11 kamp kadrosunda bile görmek istemiyorum. Torrent ile ilgili olarakta ilk geldiğinde biraz umudum vardı malesef o da bugün tükendi. (Fatih)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı isimlerin düşüşü bize yazar da, bazı isimlerin varlığını ben de anlamıyorum :(

      Sil
  6. Kerem nerdeyse Sneijder mentalitesinde bir sekilde liderlik yapmaya calisiyor bakti sonuc gelmedi koneri de ben atayim dedi gol geldi bu kadar tek oyuncuya muhtacsin ikinci bir adamin yok Kerem gibi, kadro o kadar hatali bir mühendlislikle kurulmuş ki sadece tek tip oyun oynayabiliyor onu da birisi sakatlanirsa gerceklestiremiyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed'in golünde topu alışı, korneri ben kullanacağım demesi güzel hareketti.

      Sil
  7. Bu oyunla bi kaç haftaya taraftar desteği de tamamen protestoya dönecek gibi, sadece gs için söylemiyorum, fb, bjk iç sahada bu hala gelmedi hiç bi zaman. Ft döneminde de deplasmanda berabere kalsak yeter, yenilmeyelim diyorduk ama, iç sahada beraberliğe sevinir hala geliyorsak artık birileri kendini sorgulamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döner yani, doğaldır da. Torrent kaldığı sürece bu olacaktır.

      Sil
  8. Oyunundan zaten kimsenin beklentisi yok ama, oynamadığın da para aldıkları için sorguluyor insan,Arda neredesin naptın bu takım için de yine sakatsın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamasa dahi, takımı toparlaması, ayağa kaldırması, liderlik beklediğimiz isim bir de.

      Sil
  9. Feghouli halı sahaya çağrılan futbolçu olmuş tip kimi istədiyində baxın mən nələr bacarıram deyəcək şeylər edir
    Ancaq Genel olaraq yoxdu
    Bavel isə sol cinaha nisbətdə sağda daha çox asistə meyilli oynayır aldığı topları ortalsyır ancaq təbii ki bu da yetmir
    Gənc və potensialı olan Berkan Kerem Barış Morutan Cicaldau basqı qarşısında özlərini itirib
    Kamandanı bu durumnan çıxaracaq bir qana ehtiyac var
    O da şəxsi fikrimcə Okan Buruk
    Həm gənc həm başarılı çempionluğu da var hər türlü uyğundur daha nə olsun
    Teknik direktor kimi həqiqətəndə özünü geliştirib tam zamanıdır məncə

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bence de en iyi seçenek Okan Buruk olur.

      Sil
  10. Morutan kerem ve cicanın forvet arkasındaki üçlü olarak oynaması gerekiyor. Cica oos pozisyonunda ataklara giriyor ilk geldiğinde de avrupada da etkiliydi orda oynamaya oynamaya geriye sardı, morutan topu ayağına alınca umutlandıran ender oyunlarımızdan bugünde etkili olduğu ataklar oldu çok kolay rakip eksiltiyor. Bu yönetim gelirken önceki yönetimin seçimi geç yapmasından dolayı kulüp zarara uğramıştı bugünde onlar ilk kurulda gideceklerini bildikleri halde seçim yapmayarak kulübü zarara uğratıyorlar. Üzücü çok umut bağlamıştık mevzu skor da değil kulübe sahip çıkamadılar hakkını savunamadılar yoksa yeni yapılanma sabredilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olunca da 3 yerli sorunu oluşabiliyor. Çözülebilir gerçi. Morutan da dün oyuna girdi ve hareketlilik getirdi ama düzenden çok uzak.

      Sil
  11. Babel'i dusunmeyip Halil ve Pulgar'i oyuna surebilirdi aslinda ya da Morutan ile baslayabilirdi, Morutan bir hareket getirdi aslında hep öyle yapıyor ama nedense 35lik adamlara tercih ediliyor. Artik bu Feghouli ve Babel'in kontratlari bitmeden bize rahat yok arkadaş hoca degisiyor tercihler degismiyor Taylan Berkan Babel Feghouli abi olmuyor iste olmuyor neyi zorluyoruz anlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok net atabilirdi. Birçok seçeneği vardı, kullanamadı.

      Sil
  12. Torrent bu saçma tercihlerle yanında olan az sayıda taraftarın da desteğini kaybediyor yavaş yavaş. Takıma geldiği süreçte Kasımpaşa ve Kayseri maçları kazanılabilir maçlar gibi görünüyordu ikisinde de çok ilginç kadrolarla çıktı Torrent ve kaybettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutunamaz artık, o iş bitti. Geçen süre de bizim aleyhimize :(

      Sil
  13. Taylan+ Berkan bu sezon oynadiklari mac 62.
    Gol:0
    Asist:1
    Baska söze gerek yok saniyorum, lider Trabzon'da örnek olarak Bakasetas tek basina 8 asist 4 gol yapmis tek basina, digerlerini saymiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakasetas her ne kadar farklı bir profil olsa da, orta saha merkezinden tabela katkısı alamamak büyük sorun. Cicaldau dahil asıl buna.

      Sil
    2. Elbette Cica daha hedef karsilastirma olur ama o zaman komple orta alan diye bakarsak Visca, Hamsik vs diye ekleyebiliriz o zaman da Trabzon Orta saha katkisi 30 gol civarinda gezerken bizimkisi 5-6 skor etkisiyle yine cok gerisinde kaliyor.

      Sil
    3. O yorumunda haklısın. Orta saha merkezinden tabela katkısı alamamak büyük sıkıntı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir