13 Şubat 2022 Pazar

Torrent kaldığı sürece düşme adayı değil, düşme favorisiyiz


Torrent'in açıklamaları ile, Fatih Hoca'nın yapmış olduğu açıklamalar arasında fark yok. Girilen gol pozisyonları, kazanılan kornerler ve bir türlü gol olmamasından bahsetmiş. Hatta onun işinin 3. bölgeye kadar olduğunu, sonrasının futbolculara ait olduğunu da belirtmiş. Fatih Hoca da benzer yorumları yapıyordu ve biz onu eleştiriyorduk. Torrent işleri de ilerletmiş, geçmiş dönem ile bugünü bir tutup, kendine pozitif anlamda çıkarım yapma peşinde. Kafayı yemiş bu adam.

Ligi, ülkeyi tanıması geçti artık. Kaç maç oldu, arada kamp da geçirildi. Hala galibiyeti yok ve her şey dünden daha kötü durumda. Maç sonu öyle açıklamaları var ki, 1 dakika bile beklemeden fişi çekmeniz gerekir. Suyun önünde durulamaz dediğimde, bu sözün üzerinde duran çok oldu. Fatih Hoca dönemi isteğimi değil, olacağını düşündüğüm şeyi yazmıştım. Bu sefer olmasını istediğim şeyi yazıyorum, yine suyun önünde durulamayacak ve Torent'le yola devam edilmeyecek.

Herhangi bir sorunun düzeldiğini, gelişim gösterdiğini gördünüz mü? Bitirememekten bahsediyorsun, oyundan ilk çıkardığın isim Gomis oluyor. İstikrarsızsın, hatta ürettiğin pozisyon sayısı da artık daha az. Gomis her topa dokunduğu için bir şeyler üretmiş gibi görünüyorsun da, atılan paslar felaket. Her maçı izliyorsun, yardımcıların sürekli bir yerlerde ve analiz halindesiniz. Hiçbir maçta üstün değilsin. Torrent'in yardımcı antrenör kalitesini neden konuşmuyoruz?

Elbette temelde eksikler var, bu da durumu etkiliyor. Dün de iyi değildir, bugün felaket haldeyiz. Fatih Hoca ile yollar ayrılabilir de, günün gerçeği belliydi. İş taktik / tekniğin dışına çıkmış, gemiyi karaya yanaştırman gerekiyordu. Okan Buruk ya da Bülent Korkmaz ideal seçenekti. Bu iş o gün olsa, bugün Avrupa kupaları adına iddiadan bahsediyordun. Şu an ise düşmeme mücadelesi var. Hala geç değil, kümede kalmak istiyorsan yapacağın belli.

15 yorum:

  1. Fatih Terim ve Torrent arasında şöyle bir fark var, Kasımpaşa, Trabzonspor, Altay vb maçlarda çok pozisyona girmiş, gol de bulmuş ancak basit goller yiyerek puanlar kaybetmiştik, bu anlarda çoğu taraftar Terim'e hak veriyor ve durumu şans veya hakem hatalarıyla açıklıyordu, fakat geçen zamanla durum iyileşmek yerine kötüleşince eleştiriler başladı.
    Torrent ise gelir gelmez doğru düzgün taktik çalışma fırsatı bulamadan bir hafta içinde 3 kritik maça kalede İsmail Çipe ile çıktı, ve tüm maçları kaybetti.
    Ardından 2 hafta kamp yapma şansı buldu ve anlaşılan fabrika ayarlarında değişiklik yaptı. Kamp döneminden sonra Alanya deplasmanı ve Kayseri maçlarından 2 beraberlik aldı. Ligin ilk yarısında bu iki takıma karşı da kaybetmiştik. Oyun anlamında ve kadro anlamında Torrent bizi korkutsa da Kayseri maçında ilk kez set oyunundan pozisyon uretebildik vevTorrent'in bu açıklamayı yapma şansı oldu, Trabzon maçı hariç hiç bir maçta kazanmayı hakettik diyeceğimiz bir oyun olmamıştı.
    Demek istediğim Galasarayın vakti yok, ama Torrent açısından bakıldığında zaman istemesi normal. Göztepe ve Rize maçlarından 6 puan almak zirundayız ki alamazsak Torrent'in gönderilmesi kaçınılmaz olur, ama bu puanları alırken çok iyi bjr futbol beklemek te biraz iyimserlik olur, zira kimsenin sabrı yokken böyle kritik maçları oynamak çok kolay değil. Nihayetinde Torrent'in ilk maçlarına göre kalemizde daha az pozisyon verdiğimiz, rakip kalede daha fazla şans ürettiğimiz bir maç oynadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunlar devam edecekse, Torrent neden geldi ki. Benden önce aynı sorunlar vardı diyor. E o zaman sen neden buraya geldin?

      Sil
  2. Torrent'i getirmek bize o kadar pahaliya mal oldu ki takimin özguveni iyice dustu, mac sayisi azaldigi ve nispeten daha zor maclar kaldigi icin dusme sansi daha da yukseldi,.denilenler dogruysa Gedson'u veto etti 2 senedir hedefledigin gelmek isteyen oyuncunu kacirdin ve zaman artı para kaybettin, hatta Pulgar'ı da kendi tercihi bir 6 numara olmadigi icin oynatmadigi soyleniyor, daha ne olsun en basindan demistik Bulent Korkmaz olmadi Okan gelmeli diye akli calisan herkes de oyle demisti ama Burak Elmas Ali Koc'un benzeri ve ayni hatalari yapiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bu zararı birileri cebinden karşılayacak. Kuruş zarar etsek hakkım helal değil benim.

      Sil
    2. Geldiğinde bu takımın potansiyeli yuksek, hatta oyuncuların sandığından daha yuksek gibi bir ifadesi olmuştu. Tranafer döneminde de Pena dışında bir isteği olmamış olabilir, Işıtan Günün ağzından bu takımın öncelikli ihtiyacı kaleci transferidir, sezon sonunda Muslera da gidecek gibi bir açıklama yapıldığı söylenmişti, bu açıklama gerçekse Torrentin fikrini yansıtması muhtemel.
      Demek istediğim takımın ozgüvenini düşüren faktör Torrent değil, bu düşüş Torrentten önce başladı. Selçuk İnanın kalite eksikliği açıklamasını da hatırlayabiliriz.
      Göztepe ve Rize maçları kritik, bu maçlarda puan kaybı yaşanırsa Okan Burukun gelişini Elmas engelleyemez, Ali Koç ta Ersun Yanalın gelişini engelleyememişti.
      Burada oyuncuların Torrenti sahiplenip sahiplenmeyeceği de belli olacaktır ki ben pozitif bir reaksiyon göstereceklerini düşünüyorum.

      Halil ve Morutan'a kafasındaki sistemde yer yok gibi duruyor, oysa elimizdeki en yetemekli iki oyuncu bunlar. Babel ve Feghouliden beklentisi ise yüksek. Ben yönetimin yerinde olsam bu noktada Torrentle konuşur ve bu Cicaldau, Morutan, Halil gibi oyunculardan maksimum verim alacağı bir sistem tercih etmesini isterdim, bu ayıp değil, 13 milyon euro yatırım yaptığın iki transferinin bu kritik dönemde sahada olması gerekir. Halil'in bonservisini alabilir miyiz veya almalı mıyız bilmiyorum ama Morutan ve Cicaldau'nun Babel ve Feghoulinin arkasında kalmaması gerekir. Yine de Torrent buradan çıkacak diye düşünüyorum.

      Sil
    3. Elbette düşüren Torrent değil ama hiçbir sorunu düzeltemediği gibi, sorunlar daha da katlandı. Ortada bir td dokunuşu yok yani, o da ezberden hareket ediyor.

      Sil
    4. morutan kadar haksızlık yapılan biri yok. adam tek başına 6 puan aldı. o 6 puan olmasa ne haldeydik. şu son kayseri maçında bile "bir şeyler" yaptı. ama hayalet cicaldau kadar süre almıyor.

      Sil
    5. Aynen Morutan oynadigi sure icinde gayet iyiydi, takimin geri kalanindaki kalite eksikligi nedeni ile verkac bile yapacak adam bulamadi orasi ayri konu.

      Sil
    6. Morutan konusunda haksızlık olduğunu düşünmem de, kazanılması yolunda ısrar edilmesi lazım. Çok fazla kestik, kenarda beklettik, istikrarsızlığa sürükledik.

      Sil
    7. 10 numaraya Morutan'ı koyup arkasını Erick - Berkan yapmalı.

      Sil
    8. O da olabilir ama 8 numaradaki bağlantı yine sorun olacak.

      Sil
  3. Takım kalitesinin çok çok altında futbol oynuyor ve daha da kötüsü artık hiç kimse Galatasaray'dan çekinmiyor. Torrent kendi oyununa karşı objektif olamıyor. Galatasaray maçlarını başka bir takım gibi izletsek kendisine aynısıni söyler mi acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse de liderlik yapmıyor, takımı toplamıyor. Kerem Aktürkoğlu tek başına savaşıyor.

      Sil
  4. Ne yapmak istediğimize ne olmak istediğimize karar vermek zorundayız.Bu kadar yaygara nedir bilmiyorum. Takim ilk yarı 15.dk dan sonra rezildi kabul ama bu ilk değil ki.Takima doğaçlama oyun yerine set oyunu oynatmaya çalışan duruş çalıştıran bir yapı var.yanlis zamanda geldiler doğruyu arıyorlar zaman ve moralleri yeter umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı set oyunları Fatih Hoca dönemi de vardı, izliyorduk iç sahada bunları. Ben düzelen, olumlu anlamda değişen bir şey görmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir