11 Şubat 2022 Cuma

Torrent'in, Halil Dervişoğlu için yaptığı tanımlama doğru


Torrent'in, Halil Dervişoğlu için yaptığı tanımlama doğru. 9 numara değil, 10 numara olduğunu söyledi. Doğru tanımlama bu. Halil Dervişoğlu'nu en ileri uçta oynattığımız sürece katkı almak zor. Çok yetenekli, topla bambaşka meziyetleri var, oyun aklı yüksek de, 9 numaranın gereksinimleri farklı. Bitiriciliği düşük, fizik dezavantajı var. Sahte 9 gibi oynayabilmesi adına da biz yeterli değiliz. O hücum organizasyonu bir türlü oluşmadı. Halil Dervişoğlu'nun bu sezonki kötü görüntüsünün de hücum organizasyonunun gelişmemesinde etkisi var.

En ileri uçta çoğu maçta zorladık ve olmadı. Ligde çok nadir 2. forvet gibi denedik, orada da takımın senkronu tutmadı. Çift forvet çıktığımız bazı maçlar olsa da, işin savunma tarafında büyük sorun yaşandı. Halil Dervişoğlu'nun ligde sadece 3 gol 1 asisti var. Forveti geçtim, hücum oyuncusu için düşük bir rakam. Yine de kazanılabilir, onun için doğru noktayı bulmalıyız diye düşünüyorum. Torrent ile 4-2-3-1 oynamayı denerken, Halil Dervişoğlu'dan iyi bir forvet arkası çıkabilir. 

Pena
Boey Nelsson Marcao Aanholt
Pulgar Cicaldau
Kılınç Halil Kerem
Gomis

Cicaldau'yu bağlantıya çekip, Pulgar'ı 6 numara gibi kullanacağız. Pulgar'ın etkisi direkt etki eder ve senkron tutar. Etrafındaki çoğu ismin de performansını arttırabileceğini düşünüyorum. Maalesef orta sahamızda sorun var, 8 numara alınmadı. Her ne kadar son zamanlarda hayalet gibi takılsa da, Taylan Antalyalı ya da Berkan Kutlu'ya göre Cicaldau daha iyi tercih. Halil Dervişoğlu 10 numara gibi oynar, daha serbest bir rolü olur. Bu da hücumdaki aklı yükseltebilir.

Emre Kılınç, Torrent sonrası iyi gidiyor. Kerem Aktürkoğlu hep ayakta. Gomis de artık seni orada tutacak, bitirecek isim. Onu etkin kullanmanın yolu da hücumu geliştirebilmek. Şu yazdığım kurgudan daha iyisini çıkarabilmek zor. 4-2-3-1 diye dizilince, 11'de 3 yerli zorunluluğunu da düşünerek, daha iyi bir 11 çıkmaz. Halil Dervişoğlu için yapılan çıkarım umarım sahaya da yansır diyelim. Biraz toparlarsa, hücumun da seyri değişecektir.

8 yorum:

  1. Brentford yetkilileri Halil ile Kerem Akturkoglu takasina sıcak bakabilecegini soylemis, umarım bu yönetim öyle bir olay daha yapmaya kalkışmaz.
    Kadroya gelince Torrent Berkan'i deniyormus orta sahada ne gördü bilmiyorum ama senin verdigin dizilim bence de su an icin en ideali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız, düşünmeyiz bile. Sıcak para gerekiyor.

      Sil
  2. Dizdiğin 11'i gerçekten izlemek isterdim. Bu sezonu sağsalim bitirmek adına kafamda ışık yaktı açıkçası. Keşke böyle başlasa maça...

    YanıtlaSil
  3. Fatih Hoca ısrarla Halil'i tek forvet oynatıp Mohammed ve Diagne 'yi kesti. Hem Mohammed hem de Diagne geriye gitti. Torrent'in tespiti çok doğru.Biz taraftar olarak dahi bunu çok rahat görürken, Fatih Hoca ve ekibinin ısrarla Halil'i 9 numara oynatması çok tuhaftı.Yazdıgın 11 çok iyi.Ancak takım bu durumdayken Berkan gol yememek ve savunmayı da sağlam tutmak için Berkan ile başlar düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
  4. Cicaldau orada kesinlikle daha iyi olur. Oyuna daha çok katkı yapıp topla daha çok buluşur en azından. Ben Berkan'ın Halil yerine orta sahada oynatılip 3'lü orta sahayla oynamanın maçın başı için daha doğru olacağını düşünüyorum. Orta saha hâkimiyeti bizde olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka olur ama yabancı sayısı da engel işte. Bir de takımda bağlantı 8'i olmaması.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir