27 Mart 2022 Pazar

Burak Elmas yönetiminin attığı her adım da ibrasızlığa doğruydu


Bu ibrasızlığı bekliyorduk. Burak Elmas yönetiminin attığı her adım da "ibrasızlığa" doğruydu. Geçen 9 aya bakınca başarısızlık var da, ondan da büyük hayal kırıklığı var. Hepimizin neredeyse umuduydu. Bir şeyler değişebilir gözüyle bakarken, hiç beklemediğim ve geleceğe daha karanlık bakmaya başladığım günleri yaşadık. Öncesinde seçim kararı alıp da ibra olmakla, direkt ibra olmamak arasında da fark görmüyorum. Sadece "darbenin" görüntüsü değişirdi.

Nöbetteydik, sonucu son ana kadar, sabahlayarak bekledim. Bu da uyku düzenini bozdu ve yazı çok geçe kaldı. Biraz daha sakin kafa düşünerek yazayım diyorum da, hatalar belli artık. Işıtan Gün konusunda geri adım atmayışı, takımın ligdeki mevcut konumu, Galatasaray ağırlığının TFF tarafında hissedilemiyor oluşu, başkanlık makamının altının boşaltılması, para ödeyerek pr yapma çalışmaları, ceo atamaları, iletişim konusunda rezaletler.

İşin saha içi boyutunda elbette teknik ekibin de suçu var. Fatih Hoca giderken de, ligde başarılı değildi. Bence ayrılık geç bile geldi. Şekli yanlıştı, bu doğru. Bu şekilde Fatih Hoca ile yollar ayrılmaz. Daha düzgün ve temiz yolları olmalıydı. Çünkü siz bu seçimi Fatih Hoca sayesinde kazandınız. Futbolda ipler bu kadar hocanın elindeyken de, olası bir başarısızlıkta siz de gidersiniz. Fatih Hoca için suyun önünde durulamaz dedim de, hemen ertesinde yönetim adına da aynısını yazdım.

Başarısızlıktan öte, ben hayal kırıklığı tarafındayım. Hayal kırıklığım daha büyük çünkü. Beklentiyi çok yukarıda tuttum, bambaşka şeyler istedim. Burak Elmas da öyle bir seçim süreci yaşattı ki, hepimize bunu inandırdı. Onu desteklememdeki temel etmenlerden biri de, elbette Fatih Hoca ile çalışacak olmasıydı. İbrasızlık kaçınılmazdı. İbra olmak adına da hiç geri adım atmadı. Seçim kararı almaktan değil kastim. Çok eleştirilen o hatalarından geri durmadı.

Herkesin bir kamburu var, onu aşağı çeken. Işıtan Gün de, Burak Elmas için böyle oldu. Zamanında Adnan Sezgin de, Adnan Polat için böyleydi. Dursun Özbek için de, Mehmet Özbek'i yazabiliriz. Umarım bu yeni seçimin sonrasında, ibra olayını da rafa kaldırırız. Bu şekilde "tehdit" unsuru haline getirirsek, yarın başkan olacak kimseyi bulamayız. Yine de, Burak Elmas'ın yaşattığını yaşadığını düşünüyorum. Geçmiş dönemde, ibra olayı tehdit unsuru olduysa, kendisinin de payı büyük.

24 yorum:

  1. Bence gelişi ne kadar yanlış ise gidişi de bir o kadar yanlış oldu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişi neden yanlıştı?

      Sil
    2. Yönetiminde futbol aklı diyebileceğin kudretli kimse yoktu pr ile geldi atabileceği tek kurşun fatih Terim'di onu da yolun ortasında kaybetti o kaosu iyi idare edemedi bugün ise belli bir yapılanmaya gitti sportif direktör getirdi camposla anlaştı td getirdi şimdi hepsi sıfıra çıktı gelişi ve gidişi yanlış oldu bence.

      Sil
    3. Tamam da yanlış nerede?

      Sil
  2. Hayırlısı olsun.kulübün yönetiminin sosyal medya üzerinden sağlanması artık korkunç bir hal almaya başladı. Yaratılan linç kampanyaları ( bir çoğu haklı olmasına rağmen aşırı olan) koskoca Galatasaray başkanını itibasizlastirma çok igrenclesti ki malesef bunun önüne geçecek güçlü bir profil klubumuzde yok. Ayrıca camianın nefretini kazanmış bir kulübe plaket verecek kadar düşen AA hala oralarda olup başkan adaylığı konusunda ismi geçmesi de düşündürücü... Benim hiç bir başkan adayından beklentim yok yine hepsi hayal satacak ve yine dünki gidecekler . Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağıya iniyoruz ve yine söylüyorum bunun önüne geçecek malesef kimse yok olsa bile şu durumda kimse çıkmaz...

    YanıtlaSil
  3. 5. Fatih Terim dönemi olma ihtimali var mı sence ve olmasını ister miydin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazlasıyla var, istemezdim.

      Sil
    2. 4 yıldır bu takımı bu duruma getiren Fatih Hoca maalesef.Kendisini Galatasaray 'ın üstünde gördüğünü düşünüyorum. Her kötü gidişte transferler yaptırıp mali olarak sıkıntı yaşamamıza neden oldu.Gelişemiyorsak değineceğiz denerek oyuncular taraftarın önüne atıldı.Burak Elmas Hocayı göndermese taraftar gönderecekti.Fatih Hoca umarım tekrar gelmez.Efsanemiz ve öyle kalsın.

      Sil
  4. Burak Elmas 'ı başarılı bulmasamda yapılanlar ve Galatasaray başkanını itibarsızlaştırma kampanyası Galatasaray 'a hiç yakışmadı.Biraz daha sabredilebilirdi. Bundan sonra gelecek başkanların hepsi günlük başarılar ve yıldız transferlere yönelecekler maalesef.Eski has eski hamam misali borcumuz katlanacak.Falcao,Babel, Nzonzi tarzı transferleri hazır olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Aynen katiliyorum. Kerem ve Marcao'dan gelecek parayi populist davranip Gunluk basari ve yuksek maasli isimlere harcayacaklar diger baskan adaylari. Bunu hepimiz biliyoruz. Ne olursa olsun bugunki duzenden umutluyum ama, yani Campos-Sportif Direktør-Scout ekibi - Torrent ekibinin ortak calismalarini 1-2 sene gørmek isterim acikcasi.

      Sil
    2. İtibarsızlaştırma yok bence, o makamın ağırlığını kaldıramadı ve boşalttı.

      Sil
    3. Maalesef itibarsızlaştırıldı.Sosyal medyada yorumlarda çok ağır ifadeler kullanıldı.Hataları olabilir ama ibra edilmeyecek bir durum yoktu.Çabuk harcadık kendisini.Sırf kişisel hesaplar yüzünden ibra edilmedi. Artık birlik olma vakti geldi dedikçe daha da ayrışıyoruz.Bu durumda başarının geleceğini pek sanmıyorum.Yeni gelecek yönetim de çabuk harcanır. Beşiktaş ve Fenerbahçe yıllardır aynı yönetim ile devam ediyorlar.Çok mu başarılılar tabiki hayır.

      Sil
    4. Bence ağırlığını kaldıramadı makamın. Galatasaray'ı da savunulması gereken noktalarda küçük kıldı :(

      Sil
  5. Burak Elmas'ın hataları çoktu. İlk senesinde başkan olan herkesin böyle hataları hatta bundan daha kötüleri de olabilir. Örnek: Tarihin en rezil başkanı olan Özhan Canaydın. Sonra Dursun Özbek. Ama Burak Elmas'ın bence sıkıntısı umut vadetmemesi ve kaynak bulacağına dair en ufak bir proje sunmaması. Çıkıp da dün hala Florya'yı satıp borcu kapatacağız demek ne demektir? 1 sene boyunca jelantinli, janjanlı, "kurumsal" powerpoint sunumları, radyo programlarında anlatılan projeler bilmem neler.. Sonra gelinen nokta güç bela geri alınan Florya'yı satıp para bulmaya mı geldik? Gayrimenkul üzerinden gelir etme dönemi bitti. Burası spor kulübü. Emlak ofisi değil. Saçma sapan çaresizce söylenmiş laflar. Nitekim karşılık da bulmadı. İnsanlar inanmıyor artık. Bundan icra etmediler.

    Işıtan Gün denen herkesçe ne idüğü gayet belirli bir şahsı bu denli korumak ne demektir? Bu adamın tüccar/menejer olduğu, GS ile alakası olmadığı aşikarken neyin derdindesin Burak Elmas? Kimsenin tüccar olması veya menejer olması suç değil ama bunun yeri GS YK değildir. Git dışarda yap ne yaparsan. Burası Galatasaray. İbra işinin öyle problem olduğuna inanmıyorum. Bilakis böyle beceriksiz, kifayetsiz, çapsız ve hatta akçalı işlere giren veya girmeye meyili olan yönetimlerin üstünde güzel bir denge olarak kalması hayırlıdır. Herşey check and balancedır. Hayatın temeli budur. Check and balance yoksa hırsızlık olur, yolsuzluk oluri, adam kayırmacılık olur, tek adam rejimi olur, absürdlükler olur, cehalet olur herşey olur. GS genel kurulu tabi ki en demokratik hakkını kullanıp icra etmez. Bu aynen devam etmelidir.

    Parası olmayan, gücü olmayan, lobisi olmayan, çapı olmayan ve profesyonel yöneticilerden oluşan bir ekiple GS’yi yönetemezsiniz. Patron olmayan adamın Türkiye'de büyük kulüp yönetme imkanı olamaz. Bir olan vardır hayatta bir de olması gereken. İkisi farklı şeylerdir. Bu dediğim kesin doğru veya inanıyorum demek değil. Ben bir realiteden bahsediyorum. Oralara 20 bin dolar maaşla süslü püslü hanfendileri, beyefendileri atayarak; robert kolej, alman lisesi mezunu elit ekiplerlden yönetici devşirdiğinde adamı böyle çiğ çiğ yerler. Bir tane Rize başkanı seni madara eder. Kuvvetli değilsen bu toplara girmeyeceksin. Sporu bilmeyen, futboldan anlamayan, bu ortamları bilmeyen, medya/taraftar işlerinden anlamayan adamlardan veya kadınlardan Galatasaray’a yönetici olmaz! Bu bir realite. Pembe at gözlüklerini çıkartmak lazım. Organizasyonunu ona göre kuracaksın.

    Haa bu demek değildir ki Fatih Terim gelsin. Asla. Artık bu defter bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Kimsenin bu kulübü bölmeye hakkı yoktur. Seveni olduğu kadar artık çok da sevmeyeni olan biridir. Hatası sevabı ile tarihteki yerini almıştır. Sevabı tabi ki kat be kat üsttedir. Efsanemizdir. Bence en büyük efsanemizdir. Teknik direktörlük kariyerine GS dışında devam etsin ama burası bitti. Teknik adamlıkla alakası kalmadığını 5 sendir gördük. O sebeple aynı ızdıraplara gerek yok.

    Umarım aklı selim olarak tek başkanlı bir seçim olur. Güçlü kudretli bir ekip gelir. SAdece başkan da değil. Ekip de kudretli olmalı.

    Ünal Başkanı çok isterim. Mancini'yi daha çok isterim. Umarım bu ikili yeniden bir araya gelir. İşte o zaman taktik, sistem, ekip görürüz. Bu yaşadığımız sünepece sezon unutulur. 2011 sezonu sonrası yaşanan sıçramayı görmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Kimsenin bu kulübü bölmeye hakkı yoktur. "

      Bu ayıp yalnız. Fatih Hoca, hepimizden daha Galatasaray emekçisi. Niye bölsün birilerini, eğer öyle dediysen. Taraftarın bölünmüşlüğü karşısında bir şey yapamaz. Onu kendi kendine bölünen taraftarlara yaz bence.

      Sil
  6. aysal, hamamcıoğlu, öztürk kim olursa olsun asla terim ile çalışmaz.
    ama dursun özbek banko terim ile çalışır. zamanında kısmet olmadı şimdi büyük işler yapacağız diye düşünür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dursun Özbek'in de bence tercihi başka olur.

      Sil
  7. Su uzunlukta bir yazıda daha iyi ozetlenemezdi yönetimin problemleri,Fatih Hoca'yla yolları ayırma konusunda da benzer düşünüyorum. Farklı düşündüğüm çok ufak bir nokta, PR'i parayla uzmanına yaptırmakta bence sakınca yok iyi yapıldığı sürece, bir de bir zahmet Fenerli olmasın tabii. Beklediğimize değdi heyecan içinde, sonu hayrolsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok da, kimlerle iş yaptılar, geçmişleri nedir, bunlara bakmak lazım.

      Sil
  8. Hayırlısı olsun. Ama Dursun Özbek gelirse daha da kötü olacağımıza eminim. Duygun Yarsuvat gibi bir geçiş dönemi başkanı olmasını tercih ederim açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an sıcak para lazım. Bunu da sağlayacak isimler nadir.

      Sil
  9. Herkesin saygı duyacağı güçlü bir başkanımız olmadı senelerdir. Bu da takıma ciddi zarar veriyor. Seçim sürecinde o kadar adayla seçime girerken bunun böyle olacağı belliydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir