5 Mart 2022 Cumartesi

Konyaspor 2-0 Galatasaray, kötü olmak için bile bir şeyler lazım


Abdülkerim Bardakci'nin hücum istatistikleri, Galatasaray'ın tüm orta saha hattından daha yukarıda. Rakamlar yalan söylemez. O da bu istatistiği doğaçlama edinmiyor. Her şey işleyen bir planın ürünü. Galatasaray'da ise işler istikrarsız ilerliyor. Kötü görüntüde istikrar var da, bazı iyi anlar hayat belirtisi oluyor. Göztepe karşısında Gomis'le döndün, Rizespor karşısında iyi bir dokunuş vardı. Genele bakınca ise, Konyaspor karşısındaki görüntü. Anlık iyi durumları yazarız da, genel anlamda yorumumuz değişmez.

Hafta için Konyaspor'un Avrupa maçı vardı da, 2-0'dan sonra rölantide oynadılar diye düşündüm. 20. dakikada maç bitti. 2-0 oldu ve fiş çekildi. Öyle bir ilk yarı oynadık ki, son dönemin en çaresiz görüntülerinden biri. Ne planlandı bilmiyorum da, varlık gösteremediğimiz kesin. Rotasyon yapıldı, bunun da neden yapıldığını bilmiyorum. Pulgar öncelikle benim adıma hayal kırıklığı, orta sahanın fişi çekildi, 1 kişi eksik oynadın. Orayı dolduramadığın gibi, geriden de oyun kuramadın.

Cicaldau hayalet gibi, Berkan Kutlu da tek başına çabalamaya çalışıyor ama top ayağına geldiğinde doğal olarak yapamıyor. Kim hücumda ne yapacak, planın ne? Top kaptır, açık alanda yakalan golü ye. Duran top olsun, yine golü ye. Bunları sezon başından bu yana konuşuyoruz, bir şey değişmiyor? Galatasaray'ı çözmek zor değil. Bekle yeter ki. Konyaspor da böyle yaptı. Bekledi, hataya zorlamadı bile, imkan ayağına geldi.

Hadi işler kötü gidiyor diyelim. 45'de, hatta 45'i beklemeden bile hamle yaparsın. Değiştir 30'da, maç gidiyor. Varlığın yok daha doğrusu. 2. yarıda oyunu dengelemedin, Konyaspor maçı rölantiye aldı. Sen de cılız şutlar çektin, özet bu. Galatasaray'ın organize pozisyonu yok, tamamen bireysel zorlamalar. Kerem Aktürkoğlu o kadar gereksiz zorladı ki, atak katli işte. Mecbur o da, kimsenin çabaladığı yok ki. En güçlü şutun, o beğenmediğin Morutan'dan geliyor.

Gomis'in son 20-30'da girmesi gerekiyormuş. Mostafa Mohamed'i kenara alınca ön alan baskını da yitirdin. Rakip yarı sahasından rahat çıktı, zorlayamadın onları. Ne ön alanda hareketlisin, ne orta sahada ısırabiliyorsun. Boey'le başlıyorsun, adam 2 sakatlıkta dağıldı. Omar ise 1.5 yıllık aranın ardından olabilecek en iyi şekilde dönüyor. Ne planlandı bilmiyorum da, başından fiyasko işte. Felaket bir futbol sonrası kaybettin ve 2 maçta yakaladığın tüm ivmeyi kaybettin. Barcelona - Beşiktaş - Barcelona hattında da büyük ihtimalle kaybolup gideceksin.

36 yorum:

  1. Pulgar bizim stoperlerin arasına, cica ise rakip stoperlerin arasına saklanıp kaldılar. Orta sahada 2 kişi eksik oynadık hala Kerem, Emre şu kadar top kaybı yaptı diyenler var. Yahu çocuklar napsın takım ortada yok ellerinden gelen o, en azından sorumluluk almaya çalıştılar. Bir de gördük ki Taylanın en kötü hali bile pulgarın şu halinden iyidir. Hata da yapsa oyun içinde kalıyor adam en azından. Berkan ise ikinci Ömer bayram olma yolunda, çabasına saygı duymakla beraber Galatasaray seviyesinde fix 11 oynayacak bir oyuncu değil. Vallahi top yakışmıyor ayağına 3m önündeki adama pas atamıyor, şut sıfır, ayrıca ikili mücadele kazanmamış bile olabilir bu maç. Kimsede kendine güven kalmamış istek kalmamış. Maçın genelinde o kadar hiçbir şey oynayamadık ki adamlar bir buçuk atak yapıp 2 gol attılar resmen. Bu kadar kötü futbolla Torrent sezonu bitiremez yazıyorum buraya. Fatih hocayı yollayıp böyle saçma bir aksiyona girmeye ne gerek vardı her gün soruyorum kendime cevap bulamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar hayalet gibi hareket edilmez ama. Orta sahada 2 eksik kalıyorsun, sorumluluk tarafı Berkan Kutlu'ya bakıyor. Sonra da Berkan kötü deniyor.

      Sil
    2. Kesinlikle kötü değil ama mental olarak (takımca) kötü durumda olunca kısıtlı yetenekleri daha da köreliyor. Belirli bir yapının/düzenin içinde doğru rolde oynamayınca maalesef epey sırıtıyor. Bu yüzden Ömer bayrama benzettim. Gerçekten her maç bireysel hatadan gol yediren Taylanın aralarında en iyisi olduğu bir orta saha hattıyla oynamaya çalışıyoruz. Durum bu, şaka gibi. Bit artık sezon bit :(

      Sil
    3. Berkan a kötü demek için bu maça bakmaya gerek yok çünkü Berkan zaten kötü.

      Sil
    4. Doğru rolde herkes doğru görünür.

      Sil
  2. Burada bas bas bağırdım box to box ve top kazanma canavarı atlet 8 lazım diye herkes tutturdu 6 diye beğenmediğimiz taylan ki bu sezonki kötü hali bile pulgarı cebinden çıkartır adam boşa çıkmıyor üçgen olmuyor uzun top yok dikine 3.bölge pası yok kafa topu yok tackle zayıf güçsüz ve biz bu adamı hazır diye aldık, gedaon tarzı adam lazımdı ha olursa 6 da olsaydı ama öncelik bahsettiğim 8di, ve oranın adamı bizde yok ne morutan ne de emre orayı kotarır. Cica topsuz oyunda parlayan birisi haliyle şu an sırıtıyor formsuzda yönetim iyi bir ortasaha kuramadığı için bu sezon rezil gidiyor yoksa diğer hamleler iyiydi.pulgar özelinde yazı gelirse detaylı yazarım dakika olarak notlar aldım. Hep toptan kaçtı gizlendi kaçak dövüştü savunma çıkışlarında zorlanmamızın yada vakit kaybetmememizin başlıca sebebiydi pulgar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 bence daha lazım olandı da, doğru profili alabilirsin. Ya da net ismi. Senkron kayıptı. Pulgar, benim bildiğim, tanıdığım seviyesinden çok uzaklarda.

      Sil
  3. Morutan 10 dakika bile olsa bu takimda yaratici oyuncu eksikligi oldugunu yine gösterdi, neden oynatilmiyor halen anlamiyorum dakika 20 2-0 geridesin bir seyler yap be adam ah be abi cok moralim bozuldu gercekten bu kafayla Barcelona'ya karsi ne yapacagiz ki.
    Berkan da biraz kipirdandi ama herkes saga ver sola ver geriye dön yaratici kilit acacak sorumluluk alacak kimse yok. Pulgar dedigin gibi bizde olmayacak galiba zaman gecirmeye gelmis gibi Boey de fazla abartiliyor gibi kompakt oyun olmayinca futbol bilgisinin eksikligi ortaya cikiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte kullanman lazım. Şans ver, çabalıyor çocuk. Zaten hücumun işlemiyor, bireysel yeteneklere bakıyorsun.

      Sil
    2. gerçekten öyle. 82 dakika yapamadık, bu hop sağdan girdi şut çekti
      cicaldau kadar şans bulamıyor inanılmaz.

      Sil
  4. Aslında olay orta sahan kadarsin. Savunmada da hücumda da. Orta sahaya hiç faydası olmayan bir transfer. Pulgar iyi veya kötü babında değil direkt etki edecek bir transfer yapamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Orta saha her şey demek. Sen kalbin olmadan yaşamaya çalışıyorsun.

      Sil
  5. Abdülkerim Bardakçıyi bir şekilde transfer listemize yazmak gerekiyor. Baştan bunu söyleyim. Oyuna gelecek olursak çok kötüydü taktik olarak da çok yanlış vardı. Bireysel performanslar düşüktü vs hep klasik şeyleri yazıyoruz. Bir iki maç kazanmistik hemen övgüler düzmeye başlayanlar olmuştu gerek yok takımın hali ortada gemiyi karaya doğru şekilde yanastiramiyoruz. Bu gidisle yeni bir isim gelecek gibi. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de eklemelisin. Hele ki Marcao giderse ilk alacağın isim olmalı.

      Sil
  6. Konyaspor bu sezon ligin en iyi takımlarından. Ne bekliyordunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varlık göstermeyi, savaşmayı, mücadele etmeyi. Trabzonspor ligin en iyi takımı, karşılarında böyle miydik?

      Sil
  7. Her maç istikrarlı şekilde gol yemek, artık sinir bozuyor. Her şekilde gol yer hale geldik.
    Baktığında ligin en iyi stoper 2'lisi diyebilirsin, beklerinde ligin üzerinde oyuncular.
    Ama düşme hattıyla gol yeme yarışına giriyorsun. Üretemiyoruz falan tamam da, yemeyin be artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işler taktik işi. Kadron şu an bulunduğun konumun çok üzerinde bir kalitede.

      Sil
  8. Fatih Terim'in mevcut durumda gitmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
    Düşüncem doğrudur ya da yanlıştır ama 2-0 gerideyken, forvet çıkarıp forvet, bek çıkarıp bek de alma be artık.
    Çoğu zaman işe yaramışta olsa Donk'u forvete almak bi tepkiydi en azından.
    Bu takım tek sistem üzerine mi kurulu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç bitti, o da öyle düşündü. İtiraf ediyor zaten, 20. dakikada bitti diye. İflas bu.

      Sil
  9. Ne kadar kötü bir ara transfer dönemi geçirdiğimiz yüzümüze vurulmuş oldu, getirdiğimiz isimlerden Pulgar forma girip katkı verene kadar geri dönecek, öyle aman aman bir kariyeri olmayan ikinci yabancı kaleci, 30 dakika oynayabilen Gomis, rotasyona bile giremeyecek Semih. Zaten işleyen takıma bu isimlerden her biri katkısını verebilir, ama kalite eksikliği bu kadar ortada takıma yapılacak transferler değil bunlar. Neyse sezon sonuna kadar rezil olup yönetimden kurtulalım yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonun bir şekilde bitmesini bekliyoruz işte..

      Sil
  10. Ben daha düne kadar Torrent'i savundum ama bugunku aciklamalarindan sonra ümidi kestim bu adam istedigi kadar teknik taktik bilgisi olsun bizim camianin büyüklügünün farkinda deil kesinlikle.
    Kötü hoca dedigimiz Hagi 1.25 puan, Prandelli yine 1.25, Bulent Korkmaz 1.75 puan ortalamasi tuttururken Torrent'in puan ortalamasi 1.00 daha bunun icinde fark yenilen hazirlik maclari falan da var.
    Torrent ile olmayacak görünen köy kılavuz istemiyor bu saatten sonra Barcelona'dan tarihi fark yemeyiz insallah diye bakiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent'e ben de ciddi şanslar verdim. Toparlayacağız gibi de düşündüm ama hiçbir şeyin değişmediğini görmek beni üzüyor.

      Sil
  11. (Emre)
    Berkan ve Taylan yerine Pulgar oynasin diyordum, hic hazir durmuyor. Cift, hatta uc tane orta sahayla oynamamin bir artisini gørmuyorum. Orta sahamiz yine geciliyor ve golu yine yiyoruz.

    4-1-3-2'yi denese keske hoca. Birbirne yakin ve Omar-Van Aanholt'la desteklenen bir Kerem-Feghouli-Emre hatti, ve ønlerinde Gomis-Mohammed. Bu sistem Halil'i de yukseltebilir. 10 numara'da Feghouli'de israr etmek lazim biraz. Tum mac køtu oynasa dahi atacagi iki pasla forveti savunma arkasina kaciriyor. Øzelikle guzel oyun yerine puanlara ihtiyacimiz oldugu su dønemler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da kötü. Benim bildiğim, tanıdığım Pulgar bu değildi. Hiç iyi durumda değil.

      Sil
  12. Pulgar hayal kırıklığı.Bu kariyerde ve yaşta bir oyuncunun oyunu bu olmamalı.6 numaran olmayınca kaybetmeye mecbursun.Taylan çok daha ileri ve daha yararlı. Boey 'de sakatlık sonrası toparlayamadı.Gomis 2.yarida girip ateşleyen oyuncu rolünde olması gerektiği bugün ortaya çıktı.Mohammed ,Taylan ve Omar ile daha iyi ve etkin olabiliyorsun.Bunu gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir futbolcu da değildi, inanılmaz düşüşte. Bildiğimiz Pulgar'ı zaten alamayız da, biraz olsun parlar diye düşünmüştüm.

      Sil
  13. Konya ve Alanya'yı izliyoruz. Iki takim da pas oyununu bizim oyunculardan daha kötü oyuncularla bizden 10 misli daha iyi oynuyor. Demek ki sıkıntı oyuncularda değil, oyunculardan verim alamayanda.

    YanıtlaSil
  14. Pulgar'ı resmen zorla getirmişler de maça çıkartmışlar, madem öyle oynamadan vakit geçirmeye gelmiş bu arkadaşı sezon sonuna kadar oynatmayıp cezalandıracaksın.Bu takım öyle bir kaç dokunuşla kendine gelemez, mutlaka para eden oyuncular Kerem,Marcao,Nelsson feda edilmeli ve 11'in tamamı yenilenmeli. Geçen sezon Belhandalı eksik kadro şampiyonluğa oynadı bu sene takviyeli kadro kümeye oynuyor.Onyekuru'nun da değeri anlaşılmıştır.Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok Onyekuru,Yunus,Morutan kalırlarsa Madcap,Nelsson 11in değişmez oyuncuları olmalı. Umut Bozok,Bardakçı ve bir kaç savaşacak yerli toplanmalı.Cica'dan zararına çıkılmalı, Ukrayna liginden fırsat transferi kovalamalı.Bunları yapacak yönetim yok,Terim başkanlığa hazırlanıyor, uygun bi t.direktör düşünmüştür.Bu hamleler yapılmazsa bize acı reçete sunacak E.Hamamcioglu gibi koyu bir liseci başkan gelsin, başarılı olmayalım ama yarınları kurtaralım bugünkü gidişat bizi 10 yıl şampiyonluktan eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bitse de gitsek modunda. Benim için büyük hayal kırıklığı Pulgar. Bildiğim Pulgar farkıydı çünkü.

      Sil
  15. Cicaldau'nun istatistiklerini gordunuz mu hepsi sifir. Sifir top kapma sifir dripling sifir kilit pas hepsi sifir inanamadim gercekten.
    Orta sahanda bu Cicaldau ve Pulgar oynuyorsa elbette sonuc supriz degil daha kotusu de olabilirmis istatistiklere bakinca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau da büyük düşüşte, görüntü felaket. Açıklaması çok zor.

      Sil
  16. Torrent'in sistemi iyidir kötüdür onu geçtim, bana göre iyi teknik direktör takımına göre bir taktik anlayış geliştiren hocadır. Berkan'la Taylan'la Pulgar'la falan pas oyunu oynayamazsın. Ne yazıkki Torrent hocadan böyle bir atılım göremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyununu da değiştirmiyor bir de. Bu arada pas oyunu oynanır. Farioli, öyle isimlerle bu oyunu oynuyor ki. İş pas kalitesinden ziyade, nerede duracağın gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir