7 Nisan 2022 Perşembe

Aralarında sadece 1 sezon bu formayı giyip, hala unutulmayanlar da var


Böyle fotoğrafları görünce kayıtsız kalamıyorum. 2001 - 2002 sezonu üzerine bu blog arşivinde birçok yazı vardır. Benim için en özel sezonlardan biri. Bu sezona girerken mecburi bir yenilenme içine girmiş, maddi sorunlardan ötürü de ağırlıklı olarak kiralık futbolculardan oluşan bir takım kurmuştuk. Daha önce ismini dahi duymadığımız birçok yabancı futbolcu gelmiş, çoğu da iz bırakmayı başarmıştı. Aralarında sadece 1 sezon bu formayı giyip, hala unutulmayanlar da var.

Perez ve Fleurquin de o isimler. Bu 2 ismi birbirinden ayırmak güç. Galatasaray'a kiralandıkları 2001 - 2002 sezonunda hem kazanılan şampiyonlukta, hem de Şampiyonlar Ligi başarısında ciddi pay sahibi oldular. Perez özeline inersek de, onun yerini doldurmak da kolay olmadı. Bu yabancılardan neden çok kolay vazgeçtik bilmiyorum da. Uzun yıllar bu takımın formasını giymeye devam edebilirlerdi ve adları daha unutulmaz bir noktaya gelirdi. 

Sol bek bulma konusunda zorlanılsa da, sağ bek için çok iyi futbolcularımız oldu. Mariano ve Eboue gibi isimler bu konuda başı çekse de, biraz daha geçmişe inince de Perez'i mutlaka anarız. Marsilya'dan kiralamıştık ve kendisi adına en iyi sezonlarından birini geçirmişti. O sezonun zaten ilginç bir tınısı var. Benim adıma unutulmaz olması da, Avrupa'daki çıtayı düşürmemiş olmak. Hem de kadro kalitesi olarak küçülmemize rağmen. 

O sezon 33 maçta 4 gol 3 asisti vardı. Bu 33 maçın da 11'i Şampiyonlar Ligi'nde. Sezon içinde belli sakatlık dönemleri oldu bu arada, uzun ayrılıklar da yaşadı. Maç sayısı aslında, o sezonki fikstüre göre ortalama. Yine de o oynadığı maçlarda öyle bir performans verdi ki, unutulmazlar arasına girdi. Çok tempolu ve hücum tarafı kaliteli bir bekti. Capone gibi bir alternatifi vardı. Jerson Gonzalez gibi de bir alternatif daha transfer edilmişti ama onun 1 dakikası bile yok tabii. Akıllarda sadece idmanlarda vurduğu iddia edilen kaleci bayıltan şutları var.

Bu isimler Beşiktaş'a da gidebilirdi. Lucescu, sezonun sonunda Beşiktaş'a gittiğinde, o dönem Galatasaray forması giymiş ama takımdan ayrılan birçok yabancıyı istemişti. Perez ve Fleurquin de onlardan biri. Hadi Mondragon, Galatasaray'da devam etti de, Perez ve Fleurquin'in önü açıktı. Yine de bu adamlar Galatasaraylı olarak kalmayı tercih ettiler. Belki Beşiktaş'a gitseler, Türkiye kariyerleri daha da büyüyecekti. Türkiye'den ayrıldıktan sonra, kariyerleri çok iyi şekillenmedi çünkü.

6 yorum:

  1. Lucescu'nun o dönem oynattığı kendine has futbolu içinde büyüdüler. Takım olarak kadro kalitesinin üstünde bir oyun oynuyorduk. Fatih Terim'le daha büyük oynamak istedik fakat sonrası da çöküş oldu.o başarıları on yıl sonra yaşayabildik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca, bu isimleri kullanamayacağını mı düşündü? Ondan dinlemek isterdim.

      Sil
  2. Perez, Florquin ,Victoria, Bulent Akın gibi sıradan oyuncularla büyük işler yapmıştık.Ardından Fatih Hoca ve birçok transfer ile çöküş yaşandı.Lucescu , Türkiye'ye gelmiş en büyük hocadır.Elindeki oyuncuyu en iyi ve en verimli şekilde kullanması en büyük artısı olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler. Fatih Hocanın olduğu ortamda, kimse bu ülkede daha büyük değil.

      Sil
    2. Yanlış anlaşılma olmasın Lucescu için Türkiye 'ye gelen en büyük hoca derken gelen yabancı hocaları kastettim.Fatih Hoca tabiki Türk futbolunun yetiştirdiği ve gördüğü en büyük hoca :)

      Sil
    3. Böyle yazınca daha güzel oldu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir