6 Nisan 2022 Çarşamba

Güzel bir teklife hayır deme lüksü olmayacaktır


TFF değişecek. Haliyle de yabancı sınırının da değişeceğini düşünüyorum. Yükselecektir bu rakam. Haliyle de bugün için düşündüğümüz planlar, yarına ne denli yansır bilmiyorum. Morutan konusuna gelirsek, kendisine Al Ain kulübünün talip olduğu yazılmış. Arap diyarı söz konusu olunca, düşünülen rakamlar biraz daha yükselecektir. Gerçi ben her şartta zarar etmeyeceğimizi ve güzel bir kazancımızın olacağını düşünüyorum.

İleride parlar, ah vah edebiliriz. Bu herkes için geçerli. Morutan, yetenekli bir futbolcu. Galatasaray formasıyla da yer yer potansiyelini gösterdi. Genele baktığımızda ise istediğimizi alamadık. Hele ki bu son dönemde kendisini hiç göremiyoruz. İlk etapta teknik adamları sorguluyordum da, iş biraz da Morutan'da. Bu yüzden, güzel bir teklife hayır deme lüksü olmayacaktır. Sadece Morutan için değil, herkes adına geçerli.

Yarını da bilmeden ne yorum yapsak boş. Başkan kim olur, ne düşünür, planlaması nedir? Teknik direktör de bakacak, belki tutacak, katkı alacak ve futbolcuyu yükseltecek. Belki o da istemeyecek.  Konuşuyoruz da, maksat zaman dolduralım. Haberlere yorum işte. Morutan'la alakalı haberler de ciddi kaynak sahibiydi. Bazı Romanyalı futbolcuların hem İtalya Ligi'ne, hem de Arap diyarına ciddi transferleri oluyor.

Keşke katkı alabilsek de, hala yapılanmanın önemli bir parçası olarak kalmaya devam etse. Ciddi potansiyel, bunu kimse inkar edemez ki. Yer yer de bunu gösterdi. Kasımpaşa deplasmanı ilk maçıydı ve özellikle ilk yarısında "uzun yıllar sonra ilk kez böyle bir potansiyel bulduk" dedim. Şu beğenmediğimiz hali de 4 gol 5 asist. Attığı gollerin bazısı da kilit açmış, seni ipten almış. Son dönemde iyiden iyiye kayboldu, eleştiri biraz da buna.

17 yorum:

  1. Belki hicbir zaman Ribery seviyesi olmayacak ve Ribery gibi bonservissiz de gitmeyecek ama tıpkı onun gibi yüksek bir cevheri kullanamadan göndermiş olacak. Ilk başlarda zaman zaman etkili olup maça yayamıyordu sonrasında ise daha merkezde kullanıp onu hücumdan uzaklastirdik( bir mezzela denemesi oldu sanırım) sonrasında ise tamamen süresi kısaldı
    O maçlarda bile asistin asisti sayılabilecek çok iyi pasları vardı. Bence en büyük sıkıntımız saha içinde bir taktik anlayışımız olmadigi için bireysel yetenekli oyuncuları markajdan kurtaramiyor ve boş alan yaratamıyoruz umarım yeni gelen yönetim doğru bir teknik adama giderde (aday olabileceklere bakınca zerre umudum yok) artık bizde akışkan oyun izlemeye başlarız. Bu arada Moruţan Fatih hoca zamanının son kısımlarında düşmeye başlamıştı ama Torrentle ilgili şahsi bir sorunu var sanırım bana öyle geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan'da farklı sorunlar var. Uyum işi problem, dil öğrenememesi. Biraz da coğrafya kaderdir durumu.

      Sil
  2. Morutan potansiyel sahibi ama eğitim noktasında noksan gibi görünüyor. Bir eşiği var orayı atlayabilirse çok başarılı olacak ama dil bilmemesi, kırılgan bir yapıya sahip olması, toy olması bunlara engel. Belli ki Torrent'de oyun bilgisi eksiğinden dolayı şans vermiyor, kendi de durumu kabullenmiş gibi. Yeni gelecek yönetimleri de düşünürsek Morutan için iyi bir gelecek göremiyorum. Hele ki Nazifoğlu gibi kurumsal anlayıştan, modern oyunun gereksinimlerinden uzak yönetici zihniyetleriyle. Seneye de biz kendimize başkan arar, yönetimin ibra edilmemesi için beklentiye gireriz. Vah cimbomum vah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temelde var eksikler. Bu doldurulabilir tabii de, o zaman var mı bilinmez.

      Sil
  3. Serdar Kelleci, Riquelme ile ilgili bir yaşanmışlık anlatmıştı youtube'da. Barcelona kariyerini biliriz, pek parlak değildir. Yönetim bir süre sonra bir yetkiliyi Riquelme'nin evine yolluyor. Evde bir sandalye, bir masa, bir de yatak var. Adamın oryantasyonu ile ilgili herhangi bir çaba güdülmemiş ve inanılmaz mutsuz olduğu keşfedilmiş. Birebir aynısı olmasa da, bazı oyunculara farklı yaklaşılmalı, yatırım yapılıyor ise o derecede de üzerinde durulmalı. Morutan olayında da böyle bir durum olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Riquelme ama. Bu Morutan. Riquelme oraya gittiğinde de büyük isimdi :)

      Sil
  4. Kiralik verilmesi lazim oncelikle bizim ligde 1 sene daha sans verilmeli en az 3 4 takim isteyecektir, yetistirici hoca kimdeyse ona kiraya vereceksin en az Yunus kadar basarili olur zira uç yetenek bu cocuk Yunus bunun kadar göze batmadi hic, kesinliklr uyum sorunu ve mac ritmini kaybetmesi Morutan bizde veya degil cok basarili olacaktir bir Izzet Hayrovic hikayesi olmaz mutlaka basarili olur Morutan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana demirspor a verelim. Montella nin yunus a kattıkları ortada. Morutan da onun elinde gelisecektir. Çok ciddi bir potansiyel çünkü. Cicaldau satılabilir ama Morutan mutlaka kalmalı.

      Sil
    2. Verelim bence de. Başka geliştirici kulüpler de var. Ama iyi bir teklif gelirse de buna hayır denilemez.

      Sil
  5. Giderse ileride pişman olacağımızı düşünüyorum.Çok yetenekli ve yüksek potansiyeli olan bir isim.Bu arada 31 Mart yazısında yorumumum altına Cicaldau ve Morutan için verdiğimiz bonservisin yarısına gitsinler blog'a lokma ısmarlayacağını söyleyen arkadaşı hatırlatmak istedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O herkes için geçerli. Bugünden yarına ne olur bilinmez. Lokmaların ben de takipçisiyim :)

      Sil
    2. Sozumun arkasindayim :)
      Biraz acacak olursam ikisine de kotu oyuncu veya transfer demem ama bizim kadar atacagi kursun sayili, butcesi kisitli bir takim 10 milyon uzeri bonservisi, diger mevkileri acik birakmak pahasina bu isimlere vermemeliydi, duzenli net katki verecek isimlere vermeliydi diyorum.
      Neyse lokma sozum bakidir :)

      Sil
    3. Ben de takipçisiyim :)

      Sil
  6. Futsal takımı filan varsa oraya kaydiralım ciddi başarı yakalar orada:)

    YanıtlaSil
  7. Morutan hakkında bir iletişim sorunu var kimse ne olduğunu söylemiyor hoca yada yönetim çıksa uyum aorunu yaşıyor yada fiziken kötü durumsa vs vs dese neyse öğreniriz bu çocuk bence cevher ve işlense defolarının üstüne gidilse ve güçlü yönleri parlatılsa ligin üstünde bir kapasitesi var o belli ama böyle kenara atılacak biriside değil kanat rotasyonumuz nicelik ve nitelik olarak seneye zayıflamışken kendisi faydalanmamız gereken birisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne oluyor bilmiyorum da, ya toparlayalım, ne güzel bir teklife satalım. Muallakta kalmak da dert.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir