28 Nisan 2022 Perşembe

Öyle dönemler var ki, başarı olmazsa olmaz


35 yaşındayım, bu denli sönük geçen bir başkanlık yarışı hatırlamıyorum. Her 2 adaya baktığımda da bence zayıf kaldılar. Yine de kendilerine teşekkür etmek lazım. Kimse taşın altına elini koymazken, onlar aday oldular. Buna da büyük saygım var. Metin Öztürk özelinde düşündüğüm negatif noktaları yazdım. Eşref Hamamcıoğlu özelinde düşündüğüm negatif tarafları da yazayım. Biri "direkt başarı" derken, diğeri de "başarıyı satın almamalıyız" diyor.

Başarıyı satın almamalıyız doğru tanım aslında. Geçici çözümler ve işin sonunda o başarı gelmediğinde de enkazı büyük oluyor. Yine de öyle dönemler var ki, başarı olmazsa olmaz. Bu dönem olduğu gibi. Galatasaray uzun zamandır başarısız ve artık şampiyon olmak zorunda. Şu an elde satılabilecek futbolcular var. Doğru akılla da ciddi bir bütçe oluşturulabilir. Peki o isimlerin yeri kimlerle, nasıl dolacak? Nasıl bir düşünce içindesiniz.

Bu noktada da Cenk Ergün soru işareti. Cenk Ergün'ün sportif direktör olduğu dönemde, başarıyı satın almak adına çok ciddi bir transfer harekatı vardı. Bu harekatı da o yönetti. Bugün ise biraz daha acı vaat ediliyor? Bunu nasıl yönetecek? Taraftar başarı bekler. Galatasaray'ın sportif başarıdan ödün vermemesi gerekiyor. Eşref Hamamcıoğlu ise odak olarak "küçülmeyi" dile getirmiyor da, söylemleri oraya kayıyor.

Satarak başkanlık yapılır, bu kolay olan. Önemli nokta, temeli korumak ve onun üzerine kat çıkabilmek. Alıcısını bulursak Mecidiyeköy'deki binayı satacağız diyor. Bunun gibi söylemler yanlış. Orayı değerlendirmek ve kullanılabilecek hale getirmek gerekiyor. Değer katmanız lazım yani. Eşref Hamamcıoğlu da maalesef bu elektriği vermiyor. Metin Öztürk'ün söylemleri çelişkili olmasa, seçimi kazanır derdim. O söylemler, Eşref Hamamcıoğlu'na artı sağladı ama onun söylemlerinden de heyecan alamıyorum.

11 yorum:

  1. Seçim döneminin bu kadar sönük geçmesinin sebebi Galatasaray kongresinin bizzat kendisidir. Kim başkan olduysa hepsini de arkasına teneke bağlayıp gönderdi Galatasaray genel kurul. Öyle olunca da kendini düşünen kimse Galatasaray'a başkanı olmak istemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüzükle alakalı bir şeylerin değişmesi gerekecek artık.

      Sil
  2. Super Ligde son 14 sezondur yerli hocalar sampiyon oluyorken yabanci hoca ile calisacagim diyor diyor Esref Bey, iki aday da soru isaretleri ile dolu.

    YanıtlaSil
  3. Sanki iki adayın da başkan olmak istemeyip aday olmak zorunda kalmış gibi havaları var. Size çok katılıyorum, hiç ışık göremiyorum. Umarım daha kötü günler yaşamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki seçimde aday olunca, altta kalmak mı istemediler :)

      Sil
    2. Her şey olabilir valla iki tane silik isim. :)

      Sil
  4. idari ibra denen garabet sopasının galatasaray spor kulübü derneği üyeler elinde bir tehdit unsuru olarak kalması halinde galatasaray daha çok mahkeme koridorlarına düşer.

    YanıtlaSil
  5. Secim yine iptal oldu söylenene göre iki neden var birisi siyaset digeri secime 3. bir adayin sokulmak istenmesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum da, Galatasaray genel kurulu o 3. adaya izin vermez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir