18 Mayıs 2022 Çarşamba

Arda Turan'ı sevmemem, veda etme hakkını elinden almaya neden değildi


Arda Turan'ı seven, ya da geçmişte yaptıklarını tasvip eden biri değilim. Galatasaray'a geri dönüşünü de, Fatih Hoca üzerinden sessiz karşılamıştım. Hocayla yaşadıkları ikisini bağlardı. Hoca onu affetti ama Galatasaray kısmı başkaydı. Orada da keyif oldu diye baktık, geri dönüş gerçekleşti. Geçen sezon beklediğimin de üstünde saha içi katkısı verdi. Yürüyecek hali yoktur diye düşünürken, ciddi maç sayısı var ve etki de etti. Bu sezon ise ciddi bir sakatlık yaşadı. Bu yaşta da geri dönüşü kolay olmuyor.

Sonrası yok zaten. Geri döndüğü an, fizik olarak hiç yeterli görüntü vermedi. O noktada yine de çelişki var. Bir kadroya alınmaz, bir kadroya alınır ve kurtarıcı niyetine sahaya atıldığı dahi olur. Kadroda alınmadığında da fiziki yeterli değildi, alınmadığında da. Çelişkiyle hareket edersen, kimse de sana saygı duymaz. Torrent'in attığı her adıma saygı duymuyorum. Yeni sezonda olmayacak isimlerle oynama, gençlere şans ver dedik durduk. Hem bunu yapmadın, hem de Arda Turan'ın veda etme ihtimalini elinden aldı.

Yaşanan yaşandı. Kimi geride bıraktı, kimi unutmadı. Her şeye rağmen, Arda Turan'ın Galatasaray'a veda etme hakkı vardı. Plaket verirsin, son 3-4 dakika oyuna alır ve veda etmesini sağlarsın. Feghouli'ye sağladın, Arda Turan'a neden sağlamıyorsun? Galatasaray altyapısından yetişmiş, şampiyonluk kazanmış, ciddi bir bonservis geliri elde etmiş. Öyle ya da böyle takıma da geri dönmüş. Veda etmeyi hak ediyordu. Arda Turan tüm serzenişinde haklı.

Geçmişine dönersek, giderken ki getirdiği bonservis ne kadar büyük olsa da, zamansızdı. Fatih Hoca, takımı dahi onun üzerine kurmuşken, kalmaya ikna olmasına rağmen bir anda gideceğim dedi. O gittiğinde de yerini doldurmak kolay olmadı. Galatasaray oradan doğru çok büyüdü de, Arda Turan'ın o zamansızlığı da yanlıştı aslında. Sonraki kişisel sıkıntılarını ise konuşmaya dahi gerek yok. Bunlar tasvip edilemez. O da farkındadır diye düşünüyorum.

7 yorum:

  1. Galatasaray taraftarı,kendi altyapısından çıkan kaptanına veda yakışırdı.
    Torrent maalesef Galatasaray 'ı yönetecek birisi olmadığını bu konuda da gösterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle isimler veda etti ya da yer buldu ki, Arda Turan da bir vedayi hak etmişti.

      Sil
  2. Bence hakkı değildi, veda yapılmaması isabet oldu. Hiç dönmemeliydi. Şu kutsal formanın hiç yakışmadığı futbolculardan biri. Siyasi güç arkasında olmasa ne Başakşehir'e gelebilirdi, ne Galatasaray'a dönebilirdi. Şımarık, hadsiz, yalaka, kabadayı biri Arda. Hapiste olması gerekirken yılda milyonlar kazanıyor. Yarın öbürgün teknik ekibe dahil olmasın, onada razıyım ben artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç dönmemeliydi ayrı konu. Burada haklısın da, veda edilmeyi hak ediyordu. Eğer geri dönebiliyorsa.

      Sil
  3. Böyle güzel hareketleri beceremiyoruz camia olarak. İyi veya kötü bir Galatasaray değeridir Arda Turan. Umarım sezon başlamadan iç sahada bir hazırlık maçında telafi edilir bu hata.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne anlamda değerdir sayar mısınız? tarihin en kötü kaptanı. çok kötü lider. 30 senede 14 kere şampiyon olan takımda 1 kere olabilmiş. 2011'de fatih hocayı bile yüz üstü bırakmış.

      Sil
    2. Getirdiği bonservis dahi başlı başına değer oluşturur. Bahsettiğin o şampiyonlukta müthiş iş yapmış. O dönemki istatistiklerini paylaşsam hadi canım dersin :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir