17 Mayıs 2022 Salı

Gomis için de olumsuz konuşuluyor ama durum o kadar da abartılı değil


Galatasaray formasıyla, Süper Lig'de oynadığı 13 maçta 9 golü var. Bunlardan 5'i penaltıdan olsa da, ben işin "gol" tarafındayım. Göztepe / Rizespor virajını alırken, seni ayakta tutan, o ateşin içinden çıkaran futbolcuların başındaydı. Benim beklentim daha fazlasıydı mutlaka. Özellikle fizik tarafında beklediğimden daha kötü durumdaydı. Yaş haddi de var. Yine de transferinin amacı günü kurtarmaktı ve bunu başardı.

Gelecek sezona gelirsek. 1 yıl daha sözleşmesi var ve takımda kalacak. Avrupa yok, mücadele sadece lig için. Diagne dönecek, Mostafa Mohamed var. Bu isimlerin üstüne bir de Gomis. Mostafa Mohamed'in taliplerinin olduğu söyleniyor. Satışını da bekliyorum. 8 - 10 milyon avro gibi bir beklenti var ve bu görüldüğü an da gidişine izin verilir. Yeni sezonda da, Diagne / Gomis gibi bir forvet rotasyonu seni taşır.

Diagne'yi konuşmuştuk. İyi ve yararlı bir forvet bence. Oyun içi katkısı var, fırsatçı. Yeni gelen teknik adam mutlaka ondan katkı alır. Gomis de beslenmesi halinde ne denli iyi bir bitirici olduğunu Adana Demirspor karşısında tekrar gösterdi. Kerem Aktürkoğlu'nun asistinde attığı gole bakın. Kendini nasıl da boşa çıkarıyor. Sayılmayan golünde de, müthiş bir bitiricilik var. Oyunu rakip ceza sahasına yıktığınız ve forvetinizi orada topla buluşturduğunuz an sahne alıyor.

Fiziği de biraz olsun toparlar. Kamp görmesi önemli. Yaş haddi var tabii, ne kadar iyi olabilir ki diyebilirsiniz. Orada da Diagne ile rotasyonu devreye girecek. Bu rotasyonu tamamlayacak yerli futbolcularımız da var. Ölü bir Gomis 9 golü buluyor, biraz dirisi 20 golü zorlar. Yeter ki hücum düzenini oturt, biraz organizasyonun olsun ve forvetini besle. Gomis için de olumsuz konuşuluyor ama durum o kadar da abartılı değil.

7 yorum:

  1. Siyah, beyaz, iyi oyuncu kötü oyuncu diye basite indirgemeden transferleri değerlendirmeye çalışıyorum. Bu sebeple kötü oyuncu vs demem (Cicaldau'ya da asla demediğim gibi) ama bu koşullarda bu parayla biraz daha enerjik bir garanti isim bulunabilir miydi o sorgulanır. Yıllık ücreti tavanimiza yakın neticede. (Belhanda bu yıllık ücrete sözleşme uzatmış olsa linç ederdi bizim taraftar, ki çok daha genç)

    Takımın geri kalanına çok yük bindirmesi beni endişelendiriyor ama doğru transferlerle (enerjik 6 en başta) takım bunu daha iyi tolere edip Gomis'ten daha iyi verim alabilir diye düşünüyorum Katılır mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dakika, bonservis de vermeden bulamazsın. Ayrıca lider oyuncu eksiği vardı. Olay günü kurtarmaktı biraz.

      Sil
    2. Şu hoca işi ne olur, nasıl bir oyun düşünür görelim de, sonra bakarız o kısma:)

      Sil
  2. seneye mis gibi son yarım saatlik yedek forvet işte. ara sıra ilk 11 de çıkar tabii. amma tantana kopuyor.

    YanıtlaSil
  3. Gomis Yaz kampı geçirince belki farklı olabilir fakat yine de seneye takımda kalacaksa eğer birinci sıraya Mustafa Muhammed yazılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalırsa bence de ama kalacağını düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir