12 Mayıs 2022 Perşembe

Muslera'nın birlikte oynadığı en iyi 2 stoper kim olurdu desem, Ujfalusi / Marcao derdim


Muslera, Galatasaray TV'ye vermiş olduğu röportajda, birlikte oynadığı en iyi stoper 2'lisinin Ujfalusi / Semih Kaya olduğunu söylemiş. Birlikte 1 sezon oynadılar ama o da öyle bir sezondu ki unutulmuyor işte. Tecrübeli, lider Ujfalusi ve yanında altyapıdan çıkmış, genç ve potansiyelli Semih Kaya. Ujfalusi, 2. sezona girerken o sakatlığı yaşamamış olsa, Semih Kaya'nın gelişimi çok farklı bir yere de evrilirdi. O lider stoperi hep aradı.

Sonrasında sık partner değişimi, sakatlıklar yaşadı ve takım da kötü bir dönem içine girdi. Haliyle o da düştü. Son dönemde ise ciddi anlamda kötü bir stoper oldu. Semih Kaya'dan yana umutlarım çok daha büyüktü diyeyim. Ujfalusi gibi bir lider bulamamış olmamız da, sonrası adına bile handikap oldu. O boşluk da çok uzun bir süre dolmadı. Stoper konusunda şanslıyız aslında. Özellikle sön dönemde potansiyelli isimler transfer ettik.

Muslera'nın Galatasaray forması giydiği tüm sezonları düşünsem ve en iyi 2 stoper kim olurdu desem, Ujfalusi / Marcao yanıtını verirdim. Nelsson / Marcao tandemi de bu arada Ujfalusi / Semih Kaya'nın önündedir ama takım kötü durumda işte. Omurgan kötü olunca, stoper 2'lisinin kalitesi bile seni kurtaramıyor. X maçı geçersin de, sezonu kurtaramazsın. Biz de öyle bir sezon yaşıyoruz. Geriye bakınca, öyle stoperler gelip geçmiş ki.

Luyindama / Marcao da ilk etapta müthiş bir 2'liydi. Atlet, fizikli ve o fiziğe oranla hızlı diyebileceğimiz stoperin yanında, pasör, geriden oyunu iyi kuran, sol ayaklı bir stoper. Luyindama o sakatlığı yaşamamış olsa, Muslera'nın cevabı Luyindama / Marcao da olabilirdi. Luyindama'nın sakatlanmadan önceki hali de oldukça iyiydi. Bu tarz şanssızlıklar da yaşadık tabii. Nelsson - Luyindama kıyasında, en iyi dönemlerini düşünerek sizin yanıtınız kim olurdu?

Chedjou'yu yaşadık, istediğimizi alamadık. Gerçi Chejdou / Hakan Balta tandeminin de gideri vardı. 2 tane geriden oyun kurmayı iyi bilen stoper. Orada da hız ve fizik tarafında sorun yaşadık diyelim. Dany / Semih Kaya tandemi vardı bir ara, o da hız üstüne kuruluydu. Tandem olarak baktığım için, tek tek isimler üzerinden ilerlemiyorum. Yoksa hayal kırıklığı diyeceğimiz o kadar çok isim var ki. Cris'ten, Burdisso'lara kadar.

10 yorum:

  1. en iyi tandem hangisiydi bilmiyorum ama karşılaştığımız rakiplere bakınca en üst seviyede mücadele eden ikili dany-semih ikilisiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hızlı ikiliydi. O sayede de savunmanı orta sahaya kadar rahatlıkla çıkardın. Dany nedense kötü anılır da, bence iyi bir alternatifti.

      Sil
  2. (Emre)
    O dønem arkalarinda o døneme kadar ilk 11 olan Servet Cetin ve Gøkhan Zan gibi milli, kaliteli ve bence iyi iki isim vardi yedekleri olarak. Son yillardaki En iyi stoper rotasyonumuzdu.

    ben Cris'e hayal kirikligi olarak bakmiyorum. dusuk maas aliyordu, ve 1 yilik gelmisti. 10 maca cikti
    ve 5-6 maci iyi oynadigini hatirliyorum. Ben Ujfalusi etkisi yapmasini beklemiyordum, ama o beklentiye sahip taraftarlar icin hayal kirikligi olabilir tabi.
    Hatta Frank De Boer'den sonra gelmis en kariyerli stoperimiz. Fifa 07'de hatirliyorum, Nesta, Cannavaro ve John Terry'den sonra en iyi dørduncu isimdi. 89 reytingi vardi. Pozisyonun en iyilerindendi araliksiz 4-5 yil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cris'in 2 tane iyi maçı var gözümde. Antalya ve Cluj deplasmanları :)

      Sil
  3. Takım iyi olunca Semih Kaya'da parlamisti. Tabi ki yanında oynayan Ujfalusi'nin de etkisi büyüktü. Bu sene takımın geri kalanı iyi olsa Marcao-Nelsson için neler konuşurduk kim bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ujfalusi o noktada Semih Kaya'ya ilaç oldu. Lider stoper çok şey demek.

      Sil
  4. Son yıllarda en çok beğendiğim defans oyuncumuz Denayer olmuştu.Gercekten müthiş bir oyuncuydu.Marcao ve Nelson'un gitmesi durumunda umarım bize gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızı ve atletizmiyle ön plandaydı. O varken, stoper hattını orta sahada dahi kurmak mümkün.

      Sil
  5. Bence de bu ikili en iyi, ama Nelson Marcao kalır ve Nelsson gelişimine devam ederse Ujfalusi seviyesini görebilir bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir