21 Haziran 2022 Salı

Fiyat performans transferleri izleyelim biraz da


Geçen yıl yapılan seçimde, Eşref Hamamcıoğlu'nun ekibinde yer alıyordu. İptal edilen Mart ayı seçiminde de bu durum böyleydi. Haziran ayındaki seçine yaklaştığımızda ise, Dursun Özbek yönetiminin de kendisiyle çalışabileceği söylendi. Bu süre zarfında, Eşref Hamamcıoğlu da sık sık kendisinden bahsedip, ekipleri içinde yer aldığını söylüyordu. Her 2 başkan adayı da, aynı futbol direktörü üzerinden planlama düşünüyor. Cenk Ergün de bunu görünce, ben profesyonelim modunu açmıştı.

O söylemin getirisi de, kendisinin Dursun Özbek yönetiminin futbol direktörü oluşu. Süreç de ilginç. Her 2 başkan adayı, birbirinden ayrı futbol düşüncesi içindeydi. Seçim öncesi mutlaka çalışmalar yapıldı. O çalışmaları yaparken, her 2 kurguya uygun mu hareket etti? Bir yönetimle anlaşır, onunla devam edersiniz. Bir yönetimin uzun süre ekibinde yer alıp, seçimin son bölümüne doğru "ben profesyonelim" diyerek, işin içinden sıyrılmamak lazım. Kendisi adına mantıklı olan bu olabilir de, bana ilginç geldi.

Cenk Ergün ismini sık sık konuştuk. Galatasaray'da çok uzun yıllar, çeşitli görevlerde bulundu. O dönem için adeta kurumsal hafıza olmuştu. Dursun Özbek'in son döneminde ise kendisini futbol direktörü olarak izledik. Futboldaki tüm işleyişi o ele aldı ve rekor ücretlere alınan, iddialı isimleri hatırlarsınız. O kurulan kadro temeli bizlere 2 şampiyonluk getirdi de, teknik direktör tercihi yanlıştı mesela. Kurulan kadroda da, futbol direktörü mahareti görememiştim.

O paralara, bu futbolcuları alırsın. Çok büyük bonservis ve maaşlar gördük. İsimler iyiydi de, ortada maharetli bir iş yok. Ya bu futbolcuyu nereden buldun, fiyat performans anlamında büyük iş çıkarıldı diyeceğim kimse alınmadı. O kadro üzerine eğer Fatih Hoca gelmese, 2 şampiyonluk gelmeyecek, ekonomik enkazı çok büyük olacaktı. O enkazı ucundan kıyısından düne kadar da yaşıyorduk. Feghouli'nin bitmeyen sözleşmesi unutulmasın.

Bugün de maddi imkanlardan söz ediliyor. O dönemki kadar güçlü müyüz bilmem de, yine para harcanacak. Bir yandan da iddialı satışları göreceğiz. Cenk Ergün'e pek inanan birisi değilim. Umarım başarılı olur da, iyi bir transfer dönemi geçirmiş oluruz. Maharetli, ona özel diyebileceğim dokunuşları görmek istiyorum. Fiyat performans transferleri izleyelim biraz da. Parayı ver, ismi al işi kolay. Hayırlısı olsun diyelim.

13 yorum:

  1. Teknik direktörle ve başkanla uyumlu çalıştığı gözlemci ekibini dinlediği kendi kafasına göre hareket etmediği söyleniyor. Tüm yetkiyi üzerine alan bir sportif direktörden ziyade birlikte alınan kararı en son uygulayan bir isim anladığım kadarıyla. Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O özelliği iyi de, yüksek maliyeti de dibine kadar kullanması kötü.

      Sil
  2. Bence Fernando, Mariano Belhanda gibi isimleri,son transferlerini yaparken değil de tekrar elden çıkarılacak şekilde takıma bağlamak büyük işti bunlardan da büyük verim aldık (Parayı verirsen alırsın kısmen doğru, zira bu isimlerin Avrupa'nin güçlü kulüplerinden talipleri vardı, gayet iyi sezonlar geçirip geldiler vs) Fernando gibi alıp kar ederek iddialı bir Avrupa kulübüne sattığımız başka bir isim hatırlamıyorum yakın tarihte, Hagi, Popescu, Ujfalusi gibi çok büyük isimlerin son, iz bırakan durağı olmak başka mecra)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elden çıkarılacak şekilde derken, Fernando harici kim gitti :) Mariano'nun sözleşmesi bitti, Belhanda gibi isimlere de Araplar teklif yapıyordu.

      Sil
    2. Teklif gelmeyen tek isim Mariano o daha yaşlı geldi ama hayatımızın sağ bek performansını izletti 2 sene. Belhanda'ya 2020 yılında geldiği bonservise yakın teklifler geldi hoca bırakmadı, ki gittikten sonraki halimizi görünce anlıyor insan sebeplerini. Teklif geldikten sonra nereden geldiğinin önemi yok ki kasaya giren para aynı :)

      Sil
    3. Polemik için yazmıyorum bunları, benim de çekincelerim var emin değilim Ergün'un başarılı olacağından ama umutsuz da değilim, geçmiş hatalarının tecrübesiyle geliyor başkan gibi zira. Umut etmeyi özledik

      Sil
    4. Umarım başarılı olur, ben de bunu çok isterim :)

      Sil
  3. Hakkını yememek gerek.Ndiaye unutulmuş.Çok yüksek bonservis verilmisti ama en yüksek bonservis bedeli ile İngiltere 'ye transfer oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutulmadı, yazmadım. Onun da maliyeti büyüktü :) Bence o kadar süper iş değil. Osmanlıdan gelen isim, senden 2.750 milyon avro yıllık ücret almaz. Verirsen zaten o ismi almak zor iş değil ki.

      Sil
  4. Aynen katılıyorum bu sefer yanında makul çalışkan ve basaksehir gibi iyi bir profesyonel ekibiyle çalışmış Okan var. Terim'in transfer havuzu zayiftir Tudor zaten pek karışmadı Mehmet Özbek karismazsa Cenk Ergün Okan ve scout ekibi iyi iş çıkarabilir.

    Babel Feghouli Belhanda çok maliyetli oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın havuzu da iyidir, scout ekibini kuran o zaten.

      Sil
  5. Yenə böyük paralar xərclənəcək
    Nəysə ki teknik direktor seçimi doğru oldu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir