21 Haziran 2022 Salı

Şampiyonluk yaşayan bir teknik adam olması ve Avrupa'daki görüntüsü


Okan Hoca'nın başarılı bir kariyeri var. Geçmişte Anadolu'da yaptıkları, Başakşehir'de kazandığı şampiyonluk çok değerliydi. Akhisarspor'da kazandığı kupa, düştü denilen Rizespor ile neredeyse Avrupa kupalarını zorlayacak kıvama gelmesi. İlk Elazığspor günlerine inelim, o kısıtlı imkanlarla en azından hayal ettirdikleri. Başakşehir'de kazandığı şampiyonluğun yanında, en önemlisi de Avrupa kupalarında yaptıklarıydı.

Gladbach ve Roma'lı gruptan, takımını lider olarak çıkardı mesela. Son 16'ya kadar da yürüdü. Araya pandemi arası girmese, belki çeyrek finali de görürdü. Kopenhag'la oynadıkları ilk maçı kazanmalarına rağmen, araya bir zaman girdi, lig bitti ama onlar dinlenemedi derken, rövanşta istenilen sonuç gelmedi. Bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'nde ise, PSG, Manchester United ve Leipzig'li grupta belki sonuncu olsalar da, oynadıkları futbol ve maçları unutmadık.

İlk kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi'nde, böylesine zor grupta gayet diş gösterip, Manchester United'i da yenmeyi başardılar. Şampiyonlar Ligi'nde, son yıllarda takımlarımızın gösterdiği performansı düşününce, Başakşehir'in başardığı iyi işti. Başakşehir'i bunun öncesinde Avrupa'da nasıl hatırlardınız derseniz, Abdullah Avcı döneminde işin o tarafında pek yoklardı. Ligde de iyi bir temel ve imkanları vardı ama şampiyonluk yarışında daima çözüldüler. 

Kazanılan şampiyonluğun ardından, 2. sezonda gelen çözülmeye gelirsek. O da doğal. Takım doymuş futbolcu kaynıyordu ve Okan Hoca "değişim" dese de bunu gerçekleştirmediler. Lig bitti, onlar tatile giremedi ve Avrupa kupası oynadı. Sonrasında yine tatile girmeden, yeni sezon hazırlıklarına başladılar. Ligde takım sayısı arttı, fikstür sıkışıktı derken, hiç nefes almadan, bir yandan Şampiyonlar Ligi oynamaya çalıştılar. Ligde de doğal olarak çözülme yaşandı.

Anormal bir sezondu. O çözülmeyi de başarısızlık olarak kabul etmiyorum. Benim için esas nokta, şampiyonluk yaşayan bir teknik adam olması ve Avrupa'daki görüntüsü. Anadolu'da da, akıllarda kalan takımlar oluşturdu. Ön alanda baskıyı seven, pas temelinden ziyade, daha direkt ve tempolu futbolu benimseyen yapısı var. Genç kazanır, mevcut futbolcuya dokunur, geliştirir. 4-3-3 sarmalından da bizi çıkaracaktır. Cebinde 4-4-2'nin olması, beni umutlandırıyor. Bu konuyu da detaylıca konuşacağız.

13 yorum:

  1. Okan hoca merak ettiriyor yeni senede neler olacağını. Her ne kadar Avrupa'da olmamak bir avantaj gibi görünse de en azından konferans liginde takımı seyretmek de çok farklı olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa güzel olurdu tabii. Artık ligde hedefi şampiyonluk yapacağız.

      Sil
  2. Hocam bizde birkaç kez şampiyonluk yasadigimizda doymuş topçular olacak. Okan hoca bu durumda yine mi çözülecek? Çünkü bizde de başarılı oyuncular ve belkide doymuş oyuncular olacak marifet o doymuş oyuncuları hala oynatmakta ve onları tutkulu yapmakta veya ona göre bir kadro oluşturmada diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç kez kazan da, sonra bu doymuşluğu konuşalım :)

      Sil
    2. Güzel bi temenni hadi bakalım:)

      Sil
  3. Şampiyonlar Ligi maçlarında kesin fark yer dediğimiz maçlarda dişe diş oynattı takımı. Galatasaray'da da özlediğimiz durum bu. Bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa performansını, 2 yıl boyunca çok beğendim ben.

      Sil
  4. şampiyon olacak. sergen gibi.

    YanıtlaSil
  5. Kendisinden çok ümitliyim.Modern futbol oynatan ve elindeki oyuncuları yükselten bir hoca.Galatasaray'lı oluşu ve çıkıp maddi bir beklentim yok demesi bile büyük olay.Kenetlenip destek olmak gerek.İnter'e transferi konusunu sürekli açıp eleştirmek doğru değil.Ayrıca her insan hata yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldeki isimleri yükseltmesi değerli. Buna ihtiyaç duyuyoruz.

      Sil
  6. Sonunda bu məsələ həllini tapdı
    Sözün açığı Fatih hocanın geri dönməsini istiyərdim ancaq olmadısa kəsinliklə 1.adayım Okan idi
    Hətta 3 4 il bunnan qabaq da Fatih hoca ayrılsa yerinə gəlməli olan Okan hoca olmalıdır deyə düşünürdüm
    Fatih hocanın bəlkə bir son vedası olacaq orası müəmma ancaq o mövzuları artıq buraxıb yeni gələn camianın içinnən olan Okan hocamıza dəstək zamanı
    Ümid edirəm ki başarılı olar və uzun illər onu görərik
    Heç bir qırğınlıq küskünlükdən söz belə gedə bilməz
    Okan hoca aid olduğu yerə geri döndü
    Teknik direktor məsələsi ürəyimizcə oldu
    Xeyirlisiynən davamı gəlsin :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir