24 Haziran 2022 Cuma

Zeki Amdouni & Galatasaray, forvet rotasyonu sıfırlanabilecek mi?


Geçtiğimiz günlerde söylediğim gibi. İmkan olsa, forvet rotasyonu bütünüyle değiştirilmek istenir. Başta Gomis ve Diagne olmak üzere, iyi teklif gelmesi halinde Mostafa Mohamed'le de yolların ayrılması gibi bir düşünce var. Mostafa Mohamed için o teklifleri bulabilirsin de, Gomis ve Diagne'yi elden çıkarmak zor. Gomis'in yaş haddi ve maliyeti var. Diagne de uzun sakatlıktan dönüyor. Nasıl olacağını bilmemekle birlikte, umarım forvet rotasyonunu sıfırlarız.

Zeki Amdouni ismi bir süredir Galatasaray'la anılıyordu. 21 yaşında, geleceği parlak görülen bir forvet. Milli Takım mevzularıyla da son dönemde gündemdeydi. İsviçre'yi tercih ettiğini açıklamıştı. Bu da onu ülkemiz için yabancı statüsüne sokar. Yerli avantajı olsa değeri daha büyürdü de, potansiyeli itibarıyla yine de iyi isim. Geçtiğimiz sezon İsviçre Ligi'nde 34 maçta 12 golü vardı. Toplamda da 38 maçta 15 gol.

Tarzı biraz Burak Yılmaz'a benziyor. Daha çok, savunma arkasına sarkmayı seven bir forvet. 10 numara özelliği var, teknik kapasitesi bir forvet için iyi düzeyde. Fena da bir bitirici değil. Çok hareketli, savunma arkasına koşuları ısrarla deniyor. İyi kumaşı var, yatırım yapılabilir. Hangi formasyonda oynayacağımız, elimizde kaç forvet olacak bu da mühim. 11 için pivot santrafor isteği var. Arkasına da yerli bir isim mutlaka gelecektir.

Zeki Amdouni bu tabloda 3. forvet olur. Eren Aydın da hazırlanıyor deniliyordu. Eren Aydın da bu tarzda mesela, potansiyel sahibi. Diğer yanda, forvet gibi oynayabilecek Halil Dervişoğlu düşünülüyor. Ne düşünüyoruz tam olarak kestiremiyorum. Tek bildiğim, forvet rotasyonunun bütünüyle değiştirilmek istendiği. Bu da başarılabilirse, özellikle Diagne ve Gomis ayrılığı sonrası nefes alırız. Gelişmeleri izleyip göreceğiz.

2 yorum:

  1. İlerideki 3 santrafordan en az birinden çıkmamız gerek 4. Bir yabancıyı kaldırmaz orası. Muhammed satılırsa olabilir mesela.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir