12 Temmuz 2022 Salı

Amadou Diawara & Galatasaray, defolar olacak ki bu tarz ihtimaller doğsun


Yine aynı noktadayım. Gündemine giren iddialı isimler bir noktada defo verecek ki, transferi adına ihtimal doğsun. Diawara, son 2 sezonda düşüş yaşamasa, elbette gündemine gelemez. Napoli dönemi, Serie A'nın en iyi 6 numaralarından biriydi. Roma da onu 21 milyon avro'ya transfer etmişti ama orada pek olmadı. Özellikle de bu sezon neredeyse hiç şans bulamadı. Sakatlık sorunu yok, sıkıntı tam anlamıyla mental ve nedenini bilen de yok.

Henüz 24 yaşında olan, böylesine kaliteli bir futbolcunun, bu denli düşüş yaşaması normal değil. Bu anormallik de transferi "fırsat" kıvamına getiriyor. Piyasası düştü, transferi adına şartlar müsait. Geçen sezon da gündeme gelmiş ama transferi gerçekleşmemişti. Diawara'nın Türkiye Ligi'ne bakış açısıyla alakalı bir şeyler yazılsa da, mevzuyu tam anlamıyla bilen yok. Diawara'yı toparlayabileceğimize inanıyorum.

Yaş 24 her şeyden önce. Toparladığın an, zaten bu ligin seviyesinin çok üzerinde. Bonservisini alırsan, sonraki satış noktasında sana maddi kazandıracakları büyük olacak. 6 numara için ne arıyorduk. Tempo, hareketlilik, kesicilik, top hakimiyeti. Tüm bunları bir futbolcuda toparlamak, ciddi maliyet gerektirir. William Carvalho diyoruz mesela, ağır futbolcu. Orada dahi çok büyük maliyetler var. Diawara'nın oyun tarzı, tam da senin aradığın.

Tempoyu yükseltecek, defansif aksiyonuyla orta sahada sert kalacaksın. Top hakimiyeti, pas tarafı da oldukça iyi. Hem topu yönlendirmede, hem de geriden oyun kurmada işini fazlasıyla görecek. Biraz skordan uzak bir futbolcu olsa da, buna gerek kalmayacak. Hücumun buna göre kurgulanacağı gibi, Sergio Oliveira da o anlamda iyi isim. Gueye olmuyorsa, Diawara alternatif olur. Umarım bu fırsat değerlendirilir.

7 yorum:

  1. Bende çok soğuk değilim Diawara'ya ama Napoli sonrası bu denli düşüşün sebebi ne, onu sıkı araştırmak lazım. Bence istenirse bu transfer çabuk biter.

    YanıtlaSil
  2. Gueye çok üst seviye bi oyuncuydu fırsattı olmadı büyük ihtimalle o zaman gerçekçi hedef amadou bence hızlı şekilde bitirmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla etiketli birileri gelecek diye kural yok.

      Sil
  3. İnşallah gelir bize ilaç olacaktır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir