29 Temmuz 2022 Cuma

Evander ya da x isim yerine alınacağını düşünmüyorum


Berkay Özcan ismini daha öncesinde konuşmuştuk. Bekliyorduk çünkü. Okan Hoca dönemi Başakşehir'e transfer olmuştu ve tuttuğu futbolculardan biriydi. Bu dönem de, Galatasaray'a istemesini doğal karşılarım. Evander'in yerine de değildir. Öyle bir algı oluşuyor, bence çok tehlikeli. Taraftarın beklenti duyduğu, iddialı isimlerden bazıları için "hoca istese alınmıştı" gibi haberler var. Bu çok yanlış ve tehlikeli.

Önce isimler ortaya atılıyor, transferler için görüşmeler yapılıyor. İstenmeyen bir futbolcu için, gidip de görüşme yapmazsın. Elde seçenekler olur, aralarından seçim yapabilirsin. Hoca da, "uzun süredir forma giymemiş, hazır olmayan futbolcu istemiyorum" diyebilir, saygı duyarım. Daha görev adamı ve garanti gördüğü isimleri düşünmesi de doğaldır. Fredrik Midtsjö de bu tarz bir transfer. Tabii sen Gueye diye başlayıp, devamında Midtsjö deyince, etiket sever taraftarımın odağı değişebiliyor.

Okan Hoca'nın açıklama yapması, konuşması lazım. Ya da Erden Timur'un, sezon başında olduğu gibi bir bilgilendirme geçmesi lazım. İş yine bilgi kirliliğine doğru ilerliyor. Grillitsch için Okan Hoca'nın yapmış olduğu açıklama beni tatmin etmişti. Bunlar devam etmeli ki, bilgi kirliliğinin önüne geçelim. Yoksa iş, "biz istedik ama hoca aldırmadı" noktasına gidiyor ve Hamza Hamzaoğlu dönemi biz bu senaryoyu izlemiştik.

Berkay Özcan isteği, alternatif üretme amaçlıdır. Alternatif üretmek, yedeğe adam almak değil, tekrar altını çizeyim. 24 yaşında, çok kaliteli bir orta saha. 6 - 8- 10 gibi oynuyor, çok da istikrarlı şekilde büyüyor. İlk 11 için +3 noktasında elini güçlendireceği gibi, orta sahanın 3 noktasını da alternatif altına alacak. Evander ya da x isim yerine alınacağını düşünmüyorum. Transfer listesinde yer alan isimlerden biridir.

12 yorum:

  1. Şimdi Başakşehir çok para ister Berkay Özcan için. Almanya'dan gelirken biz alsak olurdu tabii o zaman da "hazır" değildi büyük takım için :))

    YanıtlaSil
  2. Yıllar önce Feldamp, altıpasın içinde topu boş kaleye yuvarlamak yerine, çalım üstüne çalım atıp kaleyi üç defa yere yatıran Hasan Şaş'ı görünce antrenmanı yarıda kesip Hasan'a elindeki düdüğü fırlatınca anlamıştım futbolun sadece çalımdan ibaret olmadığını. Çalmsever taraftarımız belki bu yüzden burun kıvıracak biliyorum ama Berkay iyi oyuncu. Doğru pozisyon almayı bilen ve futbol zekası yüksek her futbolcuyu severim ve Berkay'da onlardabin biri. Başakşehir'in bizden Florya'nın tapusunu isteyeceğini bildiğimden pek olası görmüyorum transferini ama takımda alternatif olarak görmek isterim doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evander ile alakalı, savunma aksiyonunda da çalışkan isim aslında. Berkay Özcan ise net takım oyuncusu. Bence birbirleriyle alakasız isimler.

      Sil
  3. midstjö geleceğine berkay'ı almak daha mantıklı. hem daha yetenekli, hem daha genç, hem de yerli. midstjö'ye 3,5m€ bonservis konuşuluyor. onun yerine berkay'a yönelsek 5m€'ya çıkmadan bu işi bitirebiliriz bence. keşke de alabilsek. elimizi çok rahatlatır. 6-8-10 ; her yerde oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha yetenekli mi bilmiyorum da o kısmı. Midstjö'nün dinamizm gibi bir artısı var.

      Sil
  4. Midstjo-Berkay-Cicaldau; Grillitsch (temsili)- Oliveira-Evander:)) Bunlara ilave olarak Taylan, Berkan, Emre Akbaba; yüzümüzden gitmeyen bir gülümseyle dolaşırız sokaklarda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz lüks o yapı ama, sen yedeklere dahi ciddi bonservisler ödedin şu an :)

      Sil
  5. Biz istedikten bir hafta sonra 15 milyon euroya FB'ye transfer olduğunu okur gibiyim. Tabii medyamız akbil parasına gitti der, orası ayrı.

    YanıtlaSil
  6. Taylan ile takas edilebilir belki.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir