11 Temmuz 2022 Pazartesi

Galatasaray geri adım atmadı ve bonuslu da olsa istediğini aldı


Marcao transferine son nokta konuldu ve her 2 kulüp de açıklamayı yaptı. Galatasaray'ın açıklamasında, bonuslarla birlikte 15 milyon avro'luk bonservis geliri elde edildiği ve sonraki satışından elde edilecek transfer gelirinden, yüzde 10'luk kar payı kazanılacak. Sevilla, Marcao için 50 milyon avro'luk çıkış maddesi koymuş. Oldu da, bu paraya gitti diyelim, 3.5 milyon avro'luk kazanç daha olacak. Belki 50'ye gitmez de, Telles'in Porto'dan Manchester United'e satışını hatırlayın. Benzer bir gelişimi o da sağlayabilir.

15 milyon avro'luk bonservisin ne kadarı bonus onu da bilmiyoruz. Ya da o bonuslara ulaşmak ne derece mümkün? 12 + 3 diye biliniyordu ilk etapta. Şimdi de 13.5 + 1.5 diye ifade ediliyor. 13.5 + 1.5 milyon avro iyi iştir. 13.5 milyon avro'luk bir garanti bonservis geliri oldukça büyük. Marcao, maalesef etiket kurbanı. Şu ana kadar Brezilya Milli Takım forması giymemesi, Türkiye Ligi'nden gidiyor olması, yaşının 26 oluşu, sezon başında saha içinde yaşadığı kavga. Hepsi değerini düşürüyor.

Avrupa'da göstermiş olduğu performans ise, her şeye rağmen bu transferi gerçekleştiriyor. Galatasaray'ın da süreci iyi yönettiğine inanıyorum. Sevilla bu işe 7-8 milyon avro diyerek başladı ve futbolcunun menajeri de ortalığı çok karıştırdı. Galatasaray ise geri adım atmadan, bonuslu da olsa, istediği 15 milyon avro'yu, hatta sonraki satış payı karı da ekleyerek elde etmiş oldu. Marcao, Galatasaray'la geçirdiği sezonlarda da, satışıyla da ciddi katkı sağladı.

4 milyon avro'ya transfer edilmişti. O gün bazı insanlar, Portekiz Ligi'nde küme düşme hattında bulunan takımdan stoper mi alınır, iyi olsa Porto ya da Benfica kaçırır mıydı diyorlardı. Denk düşüyor işte, arayınca buluyorsun. Harika bir işe imza atıp, satışıyla birlikte de örnek oldun. Galatasaray'ın en iyi "scout işi" Marcao'ydu. Her haliyle örnek bir transfer ve bu tarz hareketlerin devamını diliyorum. Sevindiğim nokta da, şu satış sürecindeki sınavı iyi vermemiz oldu.

12 yorum:

  1. (Emre)
    26 yasindayim, ve 20 yili hatirlarim Galatasaray'in. Ilk defa basindan sonuna kadar dogru bir transfer gøruyorum Galatasaray'da. Marcao'nun Gelisi, katkisi, satisi ve yerinin satilmadan ønce dogru profilde bir oyuncuyla ve uygun bir ucretle doldurulmasi. En basarili transfer hikayemiz.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir süreç oldu ancak yanarım yanarım Luyindama'ya yanarım. Belki Marcao'dan önce gidecekti, hemde bu paralara veya daha fazlasına gidecekti ama bir sakatlığa bitti kariyeri resmen. Marcao'nun da yolu açık olsun. Umarım bir üst seviyeye transfer yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık olmasa, çok daha yukarısını zorlayabilirdi. Etiketi ve atletizmi vardı :(

      Sil
  3. Marcao, Kerem olayını yaşamasaydı 20 milyonları görürdü. Monchi bunu ve e-sigara olayını pazarlık kozu oynamasına rağmen 15 milyonu gördüysek net bir şekilde başarıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, 18 - 20 aralığını zorlardı. Maalesef fiyatını düşüren etmenler çok.

      Sil
  4. Bonus şartları aciklanmadığına göre çok mantıklı şartlar olmayabilir. Kar payı olduğu için 3 yıl sonra belki 1-1.5m gelir yada gelmez. Tutma şansımız yoktu ama ben olsam Kar payı ve bonus yerine daha az da olsa garanti paraya ilave isterdim +1m euro bile bugün için daha rasyonel geliyor. 12+3 yerine direkt 13-13.5 gibi.
    Elano Lincoln Telles de pay vardı sadece Telles den cüzi biseyi aldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum onu. Bilmediğim bir şey üzerine de yorum yapamam :(

      Sil
  5. Sevilla gibi bir kulüp üstünde bu kadar durup bizim istedigimiz şartlara yaklastiysa bu Marcao'nun değerini daha çok kanıtlar. Sol ayaklı geriden oyun kurup aynı zamanda savunma yetenekleri bu kadar iyi olan stoper bulmak gerçekten zor iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilla için hem yatırım, hem fırsat oldu.

      Sil
  6. serbest kalma bedeli koyacaksın herkese. ama mantıklı rakamlar. mesela marcao 14 olsa verip alırlardı. "12 diye tutturma ver al" derdin..
    nelsson 25 mesela. kimse vermez. 15 verirler. o gün geldiğinde nelsson da gitmek isteyince mecbur anlaşıp satacağız. oysa en başından 16 koysan verip alırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 14 olsa verip almazlardı, aksine ilk teklifi daha düşük rakamdan tutarlardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir