7 Eylül 2022 Çarşamba

Mauro Icardi Galatasaray'da


Avrupa'da yer almadığın bir sezonda, 29 yaşındaki Icardi'yi getirebilmek büyük olaydır. Icardi'yi, Torreira, Oliveira ve Mertens gibi isimlerle bir arada getirmek daha da büyük olaydır. Avrupa'da yer alsan ve bu transferleri gerçekleştirsen, yine büyük olay olacaktı. Altını çiziyorum, 29 yaşındaki Icardi. Yaş 34 - 35 oldu da, son dem transferi yapmıyorsun. Futbolcu düşüştedir, bu da Galatasaray'a getirebilmek için büyük etmen. Bazı şartlar oluşacak ki, bu yaştaki yıldız ismi takımına getirebilesin.

Transferin kiralık olarak gerçekleşmesi de, işin kumar boyutunu düşürüyor. 3-4 yıllık imzaladın diyelim, oldu da futbolcu buralarda yapamadı. 29 yaşındaki bir isim için bunu da göze alırım ama, kumar boyutunu düşünen isimler adına yazıyorum. En kötü şartlarda, 1 yıl seninle. Kiralık gelen isim de, yeniden ayağa kalkmaya geliyor. Maddi anlamda sorunu yok, PSG'de devam edebilirdi. Ya da yarım sezon daha bekler, MLS ya da Arap diyarına doğru yol alır. Madem olay para.

Futbol oynamaya geliyor ve bu da göz önünde olsun istiyor. Galatasaray, onun adına iyi bir fırsat. Ligin dinamiklerini düşününce de, niye bitmeye yakın forvetin ayağa kalktığını gördük. Hem de çok daha büyük yaş haddinde. 29 yaşındaki Icardi'den bahsediyoruz. Bence fizik anlamında bir kaybı yok. PSG ile hazırlık kampı gördü, Eylül ayına kadar da takımla çalışıyordu. Kamp görmedi gibi bir algı var, bu yanlış. En fazla maç eksiği vardır ki, o da giderilir.

En kötü haliyle dahi, Avrupa'nın en saf kalite bitiricilerinden biri. Galatasaray'ın o noktada sorunu vardı. İyi bir bitirici arıyoruz. Hücum organizasyonu büyüyor, uyum da arttıkça, ön tarafın kalitesi yükseldi. Gomis ve Seferovic'in belli noktalarda eksikleri olabiliyor. İşin "gol" tarafını, çözdürebileceğimiz en iyi isimlerden. Belki oyun içi katkısında çok yer almaz da, ana odağın Icardi olduğu düzende, seni ayakta tutar.

Ceza sahası içinde büyük fırsatçı. Golü koklar, yeter ki besle. Bunun yanında, hareketli de bir forvet. Sık sık koşu gösterir, açılan alanı da iyi değerlendirir. Hızlı sayılabilecek, teknik özelliği de oldukça iyi. Ceza sahası içine odaklanmayın sadece, oyun içi katkısıyla olmasa da, hareketliliğiyle de katkı sağlayacak. Hücum organizasyonları büyüdükçe de, Icardi'nin etkisi büyüyecektir. Seferovic ve Gomis gibi de iyi alternatifleri olacak.

8 yorum:

  1. En çok yazı paylaştığın gün bu oldu sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taslakta dolu yazı var, çoğu yayına bile giremeyecek. Öyle bir gün :)

      Sil
  2. Arkasında çok iyi bir ortasaha olacak.Icardi'nin çok iyi besleneceğini düşünüyorum. Icardi oynamazsa Gomis ve Seferovic oynar. Gerçekten Dursun Özbek ve Erden Timur'a teşekkür etmek gerek. Geçen yıl oynayan kadro nerde şimdiki kadro nerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem orta saha, hem de hücumcular kalite kazandı. Icardi'yi odak alabilmek lazım.

      Sil
  3. Abi sadece ceza sahasi ici degil göreceksiniz disindan da en az 3 4 tane yazacak Icardi bizdeki kalecilerle show yapar bu ligde, inanilmaz bir transfer sabahtan beri Icardi ve Mata videolari izliyorum isi gücü biraktim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahası çevresinden de iyi şutlar çıkarıyor. Mutlaka atar.

      Sil
  4. Geliş durumu sneijder e benziyor,yaşı ve bulunduğu konum vs

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir