1 Eylül 2022 Perşembe

Omar için demem, çünkü yaşadığı özel durumda, bu takım onun yanında durdu


Omar için hepimiz üzüldük. Önce hayatına devam edebilmesi, sonrasında da futbola dönüşüyle de mutlu olduk. Galatasaray bu süre içinde, futbolcusunun yanındaydı. Yapabileceği her şeyi de yaptı. Başkanlarından, teknik direktörlerine kadar bu durum böyle. Müthiş de bir hikayeydi bu. Şu noktadan sonra Omar'ı, özel durumundan ziyade, diğer futbolcularla aynı kefede yorumlamak istiyorum. Galatasaray'ın da gerçekleri var ve buna göre hareket edilmeli.

Omar'ı hazırlık maçlarında denedik, hatta bu uğurda Boey'i kampa dahi almadık. Boey, ikna edilebilirdi. Gitmek istese de, kalması adına uğraş olurdu. Bugün var mesela. Teklifler var ama takımda tutulmak isteniyor. Omar, hazırlık maçlarında o kadar görüntü verdi ki, Dubois de sakatlandıktan sonra, Boey'i kazanma yoluna gittik ve kazandık. Boey de kazanılmışken, Dubois ile kağıt üzerindeki en güçlü rotasyonumuz oldu.

Bu tabloda da Omar'a yer kalmadı. Kendisiyle yolların ayrılması gerekiyor. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ve 1.4 milyon avro'luk yıllık ücreti var. Döviz kurunu düşününce, çok büyük bir rakam. Çıkan haberler doğru mu bilmiyorum da, yolların ayrılması adına, 1 yıllık ücretinin hepsini istiyormuş. Başka bir futbolcu olsa, "hakkıdır, zorla mı sözleşmeyi imzaladı" derdim. Omar için demem, çünkü yaşadığı özel durumda, bu takım onun yanında durdu.

X takım, Omar ile o gün yolları ayırabilirdi. Kendi hatası sonuçta, kulüplük bir durum yok. Galatasaray ise böyle yapmadı ve tüm yükümlülüklerini yerine getirdi. Omar'ın da bu noktada, daha iyi niyetli hareket etmesi ve Galatasaray'a karşı bir jest yapması gerekir. Galatasaray'ın iyi niyetine karşılık, böyle bir iyi niyet beklerim. Omar'ın durumu zorlaştırmasına ise üzülürüm. Ondan beklemezdim diyebilirim. Galatasaray bunu hak etmiyor.

38 yorum:

  1. Kulüpler neden profosyenelce davranması gerektiğinin öznesi futbolcu

    YanıtlaSil
  2. Ayrica 140bin Euro tutacak ekstra primlerini de istiyormus daha oynamadan ki muhtemelen kadroda.olmayacak, cok yazik oldu gösterilen iyi niyete bu davranış şekli yakismadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajerinin tutumuydu bu ve çok yanlış yaptı.

      Sil
  3. İster... Bizden gitse başka takımda oynamasi da çok zor. Kazanacağı son büyük para bu artık. Teknik heyette veya gözlemcilik benzeri bir görev teklif edilip aynı parayı iki veya üç senede ödemek teklif edilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol hayatına devam edecek artık, kendisi düşünecek.

      Sil
  4. (Emre)
    Abi ailesinden aldigim bilgiye gøre su an ayrilmak istemiyor, bu teklifin transferin son gunlerinde yapilmis olmasini dogru bulmuyor ve kulup bulmasini zorlastiriyor. Øzelikle 1 sene futboldan uzak kalmasi yuzunden talipler de kapida yatmiyor. Gecen sezon ciktigi ve iyi oynadigi 5-6 mac baska kulupler tarafindan yeterli bulunmuyor. Takimda kalip, hic degilse Ocak, yada søzlesmesi bitene kadar takimda kalip sans bulmak istiyor, bøylece talip de cikar ve ønumuzdeki 2-3 senesi icin de kontrati olur dusuncesi varmis. Ve ben burda oyuncuyu hakli buluyorum. Zamaninda Linnes'de oldugu gibi. Son gun ayrilik teklif edilmez. Burda yorum yapan arkadaslar, hanginiz kabul ederdi ønunuzde baska kontrat olmadan 1.4 milyon'dan vazgecmek? Yanlis olan kamp sonrasi ayrilik teklif edilmemesi. Sonucta iki cocugu var, biri otizmli. Aileleri, duzenleri, cocuklarin okullari var. Norvec'te hayat pahali, ve emekli maaslar yeterli degil.
    Ve bu yuzden annesi ve babasina maddi destekte bulundugunu biliyorum. Sorumluluklari var.
    Her sene oldugu gibi bu transfer døneminde yønetimlerin plan ve programsiz dogaclama hareketlerini gøruyoruz son gunler.

    Kalirsa toparlar, futbolu unutmus olsa gecen sezon iyi maclar cikarmazdi. 1,5 yil aradan sonra ilk defa tatil yaptigini biliyorum bu yaz. Gøzlukle oynamak da kolay degil. Formsuz su an. Katki vermeyi cok istiyor, onu biliyorum. Ayrilirsa da yolu acik olsun. Parasini istemesini dogru ve hakli buluyorum. Sadece Omar degil, son gun ayrilik teklif edilen tum oyunculari hakli bulurum. Bende isterdim parami.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük sorumluluğu sağlıklı kalıp futbol oynamaktı. Kulüp tedavi süreci boyunca yanında oldu. Oynamadığı süre boyunca da ücretini aldı. Burası hayır kurumu değil. Ayrıca başka transfer yapamayacak olması futbolu bırakacağı anlamına da gelmiyor. Scout olarak yardımcı antrenör vs olarak ta devam edebilir hayatına. Başına gelen şey elbette ki üzücü ama profesyonel hayat dediğiniz noktada da kendinize dikkat etmeniz gerekiyor.

      Sil
    2. TFF'nin 27. maddesine ve Fifa kurallarina göre spordan raporla kanitlanmis 6 aydan uzun ayri kalan/kalacak oyuncuyla gayet kolay fesih edilebiliyor, Galatasaray burada örnek bir davranis göstererek oyuncuya yardim etti, fesih etmedi, sozlesme de yapmadi. Biz de zaten para almadan gitsin demiyoruz indirim yapabilirdi diyoruz. Galatasaray Kulübü burada profesyonel davranip ilk 6 ay icinde fesih etmedigi icin cezalandiriliyor diyoruz.

      Sil
    3. (Emre)
      Hayir kurumu degil. Buna katiliyorum. Ama lutfen kardesim sanki sen son gun kabul ederdin tazminat almadan issiz kalmayi. Burda yazmak kolay. su an ønune
      750 bin euro kontrat konulsa baska kulupten yarin kabul eder, zorluk cikarmaz Omar. Ønceligi oynamak. Ama Avrupa'da transfer kapanmis, hic bir teklif gelmemis. Fesih edilirse buyuk ihtimalle Ocak ayina kadar Issiz kalacak, maas alamayacak. kulup ayrilik istegini son gune birakmasaydi tazminatsiz yollar ayrilmisti.

      Sil
    4. Emre, bazı konularda yanlışların var. Omar konusunda bir mağduriyet çıkmaz. Dünyaları kazandı, kazanıyor. Kazanmıştır da. Norveç'te hayat pahalı da, memura, işçiye pahalı. Omar gibi kazanan bir isme değil. 2 çocuğunun tüm geleceği de teminat altındadır.

      Omar'ın yaşadığı hadise üzücü ama saha içinde sakatlanmadı, kendi ihmali. Kulübün de 6 ay içinde sözleşmesini fesih etme hakkı vardı. Galatasaray bunu yapmadı, yanında durdu, sözleşme yükümlülüklerini aynen yerine getirdi. Galatasaray'ın daha yapabileceği bir şey yok. Kulüp de önüne bakmak zorunda.

      Tek sorun, yaz başı bu denebilirdi, denmemiş. Başka bir sorun görmüyorum. Tazminatsız şekilde ayrılacağına da inanmıyorum. Bugün gördüğüm tutumunun ardından.

      Fakir olan biziz, o değil:)

      Sil
    5. (Emre)
      Burak abi, hayat Omar'a pahali degil, emekliye pahali, yani annesi ve babasina onlara destek oluyor. Onu kast ettim.

      Abi tum yaz boyunca gelen teklifleri reddet, kulupte kalacaksin deyip son gun hadi git dedigin her futbolcuyu magdur birakiyorsun. Milyonlar kazaniyorlar diye magdur olmuyorlar demeyi dogru bulmuyorum. 6 ay kulupsuz gecirmesi Ocak ayindaki teklifleri daha da dusurecek. Bir insanin Kariyerini etkiler . Yoksa katiliyorum, kulup ønune bakmali. Ayrilmayi yanlis bulmuyorum, bu surecte yapilani yanlis buluyorum.

      Sil
    6. Abi adam dünyaları kazandı, kazanıyor. Annesine babasına yardım ediyor da, ben mi edeyim, o etmesin de :) Hayat işçiye, emekciye pahalı. Futbolcu anne babasına değil. Burada bir mağduriyet yok. Aksine, Omar'ı kendi hatasına rağmen, mağdur etmeyen Galatasaray 'dir.

      Sil
  5. Maalesef hocanın duygusallığından heba ettiğimiz paralara eklendi Muslera'nin yeni sözleşmesiyle birlikte. Zamanında tedavini destekleyelim sözleşme feshi için de orta yol bulalım deyip yolları ayırmak vardi, kimse cami avlusuna bırakıp kaçalım demiyor zaten. Şu haliyle transferin ilk günü bile serbest kalsa bizim verdiğimizi beste birini veren bir takım bulamazdi ,eğer gerçekten bunun ardına siginiyorsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün, Omar'ın sözleşmesini fesih etmemek doğru karardı. O bize yakışmazdı.

      Sil
  6. Bu paraları kimse vermez.Onun için ayrılmaz.Sinucta 2-3 yıl sonra futbolu bırakır. 1 yılda alacağı ücreti 3 yılda zor alır.

    YanıtlaSil
  7. (Emre)
    Omar resmi hesabindan haberleri yalanladi, gørmusunuzdur. Yønetim ve Cenk Ergun baslamis mobbinge. Yalan haber sizdirip oyuncu karalama, oyuncuyu køtu gøstermek artik bu kulupte gelenek oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tel tarafı dinleyerek karar veriyorsun. Ne diyecekti Omar? Evet istedim istiyorum da paramı mı demesini bekliyordun? Ayrıca algı yapılacak olsa tedavi süresince ücreti ödenmez tedavisinde yardımcı olunmazdi. Oyuncuyu nasıl haklı çıkarırım derdine düşmüş gibisin.

      Sil
    2. Omar yalanladı da, doğru olduğu ne malum. Niye her şartta kulüp haksız oluyor. Haberlerin yalan olduğuna inanmıyorum. Omar bence menajerine bir baksın.

      Sil
    3. (Emre)
      Cenk Ergun ve kulubun daha ønce mobbing yaptigini, yalan haber sizdirdigi oyuncu karalamaya calistigi hakkinda bu blog'da daha ønceler konustuk, yazilar oldu. Bunlari yapiyorlar ve daha ønce de yaptilar bunlari hepimiz biliyoruz. Ilk degil.

      Adsiz arkadas: sende kulubu nasil hakli cikaririm derdine dusmusum. tedavi surecinde ucretini ødeyen Cengiz ve Elmas yønetimiydi. Su an baska yønetim var.
      Oyuncuya teklif gelmis sezon basi. Bedava yollari ayirmak varken kulup kal diyor.
      Simdi elden cikarmak istediler, ama kendi plan ve programsizliklarinin ustunu ørtmek icin yalan haber sizdirip oyuncuyu taraftarin ønune atiyorlar. Ilk haber Fotomac'dan geliyor. Omar da plansizliklarini ortaya cikarinca tek tarafli fesih geliyor.

      Sil
    4. Omar'ı sevdiğin için duygusal yaklaşıyorsun ama durum öyle değil :)

      Kulüplerde devamlılık esastır. O yönetim vardı, bu yoktu gibi yorumun gecerliligi yok maalesef. Burada mühim olan Galatasaray'ın ne yaptığı.

      Omar söylediklerinde haklı da, kulüp haksız gibi yaklaşım objektif olmuyor. Duygusal yaklaşım oluyor.

      Sil
    5. (Emre)
      Napim abi seviyorum adami :)
      Hepimiz az cok hayal kurmusuzdur cocukken Galatasaray formasini giymeyi. Yillar sonra bana bu kadar yakin birinin cikip da bir gun Galatasaray formasi giyince øzel sevgi olusuyor. Cok yazdiysam kusuruma bakma Burak abi :)
      Ama karakterini az cok biliyorum. Kendisine daha erken iletilseydi, AEK'ten 500 bin euro'yu bile kabul ederdi giderdi, zorluk cikarmazdi. Oynamak istiyor. Omar degil Baskasi olsa yine dogru bulmazdim bu yapilani.

      Sil
    6. Duygusal yaklaşıp, gerçekçi bakmıyorsun maalesef. Esas olan, Galatasaray'in bekasıdır.

      Sil
    7. (Emre)
      Konu Omar oldugunu bir kenara birakiyorum. Galatasaray taraftari olarak bir yorumda bulunacagim.

      2 ay ønce Bonservisine talip olan baska kulupler varken kulup gøndermiyor, son gun tazminat ødeyip tek tarafli fesih ediyorlar. Yønetim Galatasaray'in parasi cøpe atmis olmuyor mu su an? Bu plansizlik olmuyor mu ?
      Galatasaray taraftari olarak Galatasaray'in parasini plansizlik yuzunden cøpe atilmasina tepkiliyim. Sizler yønetime nasil tepkili olamazsiniz anlamiyorum.

      Sil
    8. Omar ve menajerinin tutumu hiç hoş değil. Sen de bunu nasıl görmüyorsun anlamıyorum değil, anlıyorum. Duygusal bakıyorsun. Burada esas olan, futbolculara olan kişisel hayranlık değil, Galatasaray'in bekasıdır. Omar hakkında atacağım son mesaj da budur.

      Sil
    9. (Emre)
      Kisisel hayranligi kenara birakiyorum abi . Konu Galatasaray'in parasi su an. Talip varken gøndermemek, son gun talip yokken tek tarafli fesih etmek Galatasaray'in parasini cøpe atmaktir. Bunu demeye calisiyorum. Taylan, yada Gomis olsa da ayni dusunurdum. Talibi varken Galatasaray bu durumdan zararsiz cikabilirdi daha planli yønetilseydi. Iki taraf icin de kayip olmazdi.

      Sil
    10. Linnes son anda kadro dışı bırakıldığında da aynı şeyi söyledin mi mesela? Sadece Omar i tanıyorsun diye mi Omar haklı oluyorda koca kulübü yalan söyleyip algı yaratmakla suçluyorsun?

      Sil
    11. Talip olduğunu nereden biliyoruz o an :) Omar'in sözü niye kıstas. + Olarak Boey gitmek istiyor, tutmak, kampta görmek isteyebilirsin. Gormesen, bu sefer de şans vermedi derler. Bakıldı, olmadı. Kötü performans. Boey de yükselince, bu süreç oluştu. Doğal. Omar için yeterince duyar kasıldı bence. Omar, Galatasaray için o kadar duyarlı değil.

      Sil
    12. (Emre)
      Arsivlere bak. 8 senedir burdayim. Elestirdim hem oyuncuyu zor durumda biraktigimiz icin, hemde bos yere plansizlik yuzunden 6 ay maas verdigimiz icin.
      O gun oldugu gibi bugun de plansizlik var. O gun oldugu gibi bugun de olan Galatasaray'in parasina oldu bu plansizlik yuzunden.

      Sil
    13. Plansızlık yok bence. Omar'a teklif geldiğine de inanmıyorum. Gelse, satılırdı çünkü. 1.4 milyon avro alacak futbolcunu satarsın teklif olsa. Süreç doğru ilerledi, olması gereken oldu. Omar'ın da 7 sülalesine yetecek parası vardır, emin olabilirsin :) Hayat emekçiye zor.

      Sil
  8. eğer bu haberler doğruysa yazıklar olsun ona

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru değil. Omar öyle biri değil.

      Sil
    2. Doğru mu, yanlış mu bilinmez. Kulüp, bence suçlu değil.

      Sil
  9. Dikkat ederseniz.kariyerinde basarilar dileriz vs de yok aciklamalarda, iyi bir ayrilik olmadigi ortada Omar'a tepki verilmis hatta fesih olayi Omar'in aciklamasina cevaben yapildi yorumu geldi Ugur Karakullukcu'nun yayininda.

    YanıtlaSil
  10. Peki Burak hocam zamanında kulüp olarak omara destek olmamız saf bir iyilik miydi? Yoksa aynı zamanda kulübümüzün reklamı ve imajı adına mı yapılmıştı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saf bir iyilik değil, olması gereken, bize yakışandı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir