7 Eylül 2022 Çarşamba

Yusuf Demir Galatasaray'da


Beklemediğimiz yerden geldi. Böyle bir futbolcunun transferi, son ana kadar nasıl gizli tutulur? Yusuf Demir, henüz 1 yıl önce büyük bir "wonderkid" olarak anılıyordu. Barcelona onu kiralık olarak takıma katsa da, belli bir maç sayısına ulaşma şartıyla bonservisini alacaktı. Hazırlık maçlarında oynadı, ilk etapta şans buldu. Sonra düşünmediler ve futbolcu da Rapid Wien'e geri dönmüştü. Belki o gün olduğu kadar konuşulmuyor da, hala en üst seviye potansiyel.

Sezona sakat girdi bu arada, yeni yeni oynamaya başladı. Temmuz / Ağustos dönemini maalesef kaçırdı. Şu an iyi durumda ve Rapid Wien formasıyla 90'ar dakikaları oynamaya başladı. Çok hareketli, müthiş bir tekniği var, topla dripling seviyesi harika. Her 2 kanatta da oynayabilip, 10 numara özelliği de üst düzey. Emre Mor da böyle bir potansiyeldi de, onun mental eşiği düşüktü ve bu denli oyun aklı yoktu. Yusuf Demir'in ise 10 numara özelliği büyük, mental eşiği de biraz daha yüksek.

Yusuf Demir, U21 yaş kuralına uyuyor ve o +3 yabancıdan biri olacak. Yerli sayılmıyor, çünkü Avusturya Milli Takım'ını tercih edip, forma giydi. 2015'den önce Milli Takım tercihi yapanlar yerli sayılıyor. Mesut Özil, Gökhan İnler ya da Jimmy Durmaz gibi. Yabancı sayılacak olsa da, gelecek adına müthiş bir yatırım. Şu noktadan sonra da, James Rodriguez gibi işlere girmeyelim. Yusuf Demir'i kanattan ziyade, forvetin arkasında izleriz diye düşünüyorum.

Bu sezon da 5 maça çıktı ve 1 gol 1 asist. Sakatlıktan dönüşü etken tabii, yeni toparlıyor. Barcelona'dan, Rapid Wien'e dönüşü onu biraz sarsmıştı. Bir anda en üst seviyeye çıkıp, bu seviyeye geri dönmek kolay değil. Henüz 19 yaşında olsa da, çok uzun zamandır piaysada. Rapid Wien'de piyasaya ilk çıktığı dönem, potansiyelini en üst düzeyde sergiliyordu. Galatasaray'a gelişi de onun adına fırsat olacak. Çok iyi futbolcularla bir arada oynayacak.

Seyir zevki de çok yüksek. Topla ilişkisi üst düzey. Yine yazayım, forvetin arkasında bekliyorum onu. Bence esas potansiyeli, daha serbest bir rolde oynadığında. Saha içerisinde o özgürlüğü almalı. Mutlaka geliştirmesi gereken yanları olacak. Daha iyi bir bitirici olabilir mesela. Gol özelliği yüksek ama o konuda gelişim sağlaması lazım. Patlayıcı özelliği de üst düzey. Bu hamle beni gerçekten heyecanlandırdı. Birçok iddialı isim aldık da, en çok Yusuf Demir'e yükseldim.

22 yorum:

  1. Hala sol bek ihtiyacı gün gibi ortada. Medyada dolanan isimlere bakılırsa da pek bir uğraş yok o bölgeye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesler kesildi gerçekten o noktada.

      Sil
    2. Tahminimce Kazımcanı izleyeceğiz. Yerliye dönebilmek adına. Kalede de yerliye döndüğümüz maçlar olacaktır. Kaldı ki ben Okan Koçuk’a da güveniyorum. Söylediğim tabloda +3 konusunda pek de zorlanmayız. İçim en rahat olan kısım şu ki. En azından kenarda alternatif adına seçeneklerle dolduk. Birde Arkadaşlar burda bu oyuncularla idmana çıkan gençlerimiz çok şey öğrenecek Hamzalar. Alile. Beknazlar. Bu nokta da bile çok değerli bir kadromuz oluştu.

      Sil
    3. Kazımcan mecburi, kesilebilecek başka bir yabancı yok. Şu kadroda sırıtmaması lazım.

      Sil
  2. İşte mantıklı ve doğru bir hamle... Transferin son günlerinde böyle bir hamle. Bu işi basaranlar kesinlikle alkışlanır

    YanıtlaSil
  3. İnanılmaz çalımlar attı yönetim. Icardi dışındaki diğer oyuncular medyada isimleri yoktu.Umarım başarılı olurlar.Yusuf Demir gelecek için çok önemli bir transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu son gün hamleleri gerçekten çok sessiz.

      Sil
  4. İyi kadro kurduk. Rotasyona 1-2 türk oyuncu performansı yukseltirek sokabilirsek rahat şampiyon oluruz. Sol bek lazım ama Kazımcan PVA dan daha kötü oynamaz. Atak sonlandirdigimiz zaman zaten sıkıntı yaşamayız
    Büyük ihtimal Okan bir çok maçta kalede yer alabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da artık içeriden kazanmaya bakacağız.

      Sil
    2. Yerli demisken Emre Akbaba Adana'ya transfer oldu deniyor, yahu tam tersi bu adam sana 3. yerli olacakti esneklik saglayacakti, ben cok mantiksiz buldum Adana'dan Onyekuru harici oyuncu da alinmaznzaten onu da vermezler, acaba Emre kendi mi gitmek istedi hocam, bilginiz var mi?

      Sil
    3. Emre Akbaba kendi gitmek istedi ama tutulmasının da anlamı yoktu artık. İyi iş bu.

      Sil
  5. Anne babası Türk olan oyuncuyu yerli saymayan yönetmelik değişmeli

    YanıtlaSil
  6. Okan ve Kazımcan gibi oyuncuların 11'de olması gerekecek.Ortasaha ve hücum hattı yabancı olacak gibi.

    YanıtlaSil
  7. Mertens ve Nelsson'un arkası şimdiden dolduruldu. Açıkçası scout transferi yapmayız diye endişeleniyordum ama Yusuf ve Ross seviyelerinde oyuncular beklemiyordum. Ocakta da PvA ve Muslera'nın arkası/yeri doldurulur. Erden Timur ve ekibinden gerçekten müthiş planlama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu da yapabilmek değerli, onca iddialı transferin arasında.

      Sil
  8. Fm efsanesi bu çocuk tıpkı gustavo assuncao gibi umarım sonu benzemez, barça çok erken vazgeçmiş, avrupa dan başka önemli teklif de gelmemiş anlaşılan ,umarım harcanıp gitmez ,sessiz sedasız taraftar karşılamadan gelen adamlar daha başarılı olabiliyor totemim bu yönde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fm efsanesinin ötesinde. Golden boy adayıydı bu çocuk.

      Sil
  9. Bu çocuğun bu kadar sessiz bi şekilde gelmesi çok büyük olay 1-2 haber çıksa baya bi takım üşüşürdü alabilmek için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer döneminin belki de en iyi hikayesi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir